Crosst.hr

Bjelovarski vijećnici izglasali proračun težak više od 177 milijuna kuna

2016 11 aktualnisatstudeni2106 135

Proračun je prihvatilo 17 vijećnika, a protiv je bilo 5 vijećnika HDZ-a

Bjelovarski vijećnici prihvatili su proračun Grada Bjelovara za 2017.godinu. Ruku je diglo njih 17, a pet HDZ-ovih vijećnika bilo je protiv. Cijela ova priča i nije bila tako jednostavna. Ako ste upoznati da prije donošenja svakog proračuna slijedi prihvaćanje planova i programa za 2017. godinu, onda je logično da vidite za što dižete ruku, a za što ne ???

Tako je Upravni odjel za komunalne djelatnosti u Gradu Bjelovaru predstavio svoje planove rada za 2017. godinu, a nakon toga predstavljen je program gradnje objekata, program održavanja komunalne infrastrukture, program korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada na području Grada Bjelovara, plan i program Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Bjelovara, program javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju, program javnih potreba u školstvu, u kulturi, u tehničkoj kulturi, sportu, vatrogastvu, socijalno-zdravstvenih potreba, plan raspodjele sredstava spomeničke rente za 2017. godinu, plan prioritetnih programa Upravnog odjela za gospodarstvo te plan programa općih javnih službi Grada Bjelovara.

Predstavljeni su svi programi i planovi za 2017. godinu i bjelovarski vijećnici jednoglasno su prihvatili.

U čemu je onda problem?

U svim navedenim točkama predstavljen je cijeli plan razvojnih programa, od gradnje nogometnog stadiona pored Srednjoškolskog centra, gradnje VI osnovne škole u Zvjercima, uređenje infrastrukture u Radničkom naselju, nastavak radova u Mjesnim odborima na području Grada Bjelovara te brojni drugi programi za bolji i ljepši Grad Bjelovar. Uz sve navedeno, Grad Bjelovar će od 2017. godine izdvajati 1000 kuna za svako novorođeno dijete. Također je predstavljeno da će se Grad Bjelovar kreditno zadužiti za 23 milijuna kuna, i to je sve prihvaćeno u prethodnim točkama. A kada je uslijedilo donošenja proračuna u iznosu od 177,4 milijuna kuna, vidi čuda sad se ne slažemo i proračun nam izgleda kao mjesto lijepih želja. Ako je riječ o lijepim željama, pa tko ih nema, bile su uvijek, pa se nitko nije bunio.

Ante Topalović 2016.
Tako Ante Topalović tvrdi, nije potrebno kreditno zaduženje od 23 milijuna kuna u izbornoj godini i da ta sredstva neće puno generirati osim što je to 23 milijuna kuna.

Ante Topalović 2011.
Ako se prisjetimo što je Ante Topalović govorio 2011. godine kada je bio zamjenik gradonačelnika. Riječ je također o Gradskom vijeću Grada Bjelovara, ali samo 2011. Na pitanje tadašnjeg vijećnika Ivice Vranjića o bjelovarskom ipsilonu, točnije da je čuo da od toga nema ništa, Ante Topalović je odgovorio: “ Malo se neozbiljno shvaćaju neke informacije, posebno kad je riječ o predizbornoj godini, točnije kada se tada priča da se nešto gradi onda su to političke maštarije i da od toga neće biti ništa. Topalović je potvrdio da se radi na objektima na podravsko-bilogorskom ipsilonu, te da će ove godine biti utrošeno oko 100 milijuna kuna u izgradnju autoceste i to u našem pravcu.” Cijeli tekst: https://goo.gl/1ptVbS”>https://goo.gl/1ptVbS

Tako je bilo 2011. radilo se o predizbornoj godini, sada je kraj 2016. i opet je predizborna godina. Naime, odlučiti se mora. Proračun je težak 177 milijuna kuna. Predstavljeni su programi i planovi za 2017.

Uvijek će biti raznih komentara i različitih mišljenja, ali važno je samo jedno da navedene investicije od nogometnog stadiona, škole, infrastrukture i mnoge druge nisu nedostižne želje. Stoga je odluka donijeta i proračun je prihvaćen bez HDZ-ovih ruku.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.