Crosst.hr

Bjelovarski slavuji – Ljubavne pjesme i evergreeni za sve generacije povodom Valentinova

2017 2 bjelovar 4

Pjevački zbor Matice umirovljenika Bjelovar „Bjelovarski slavuji“ održat će koncert u Domu kulture u Bjelovaru 11. veljače, 2017. povodom Valentinova

U maloj vijećnici Grada Bjelovara ovog četvrtka 2. veljače najavljen je svečani koncert pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara koji će povodom Valentinova održati pjevački zbor Matice umirovljenika Bjelovar „Bjelovarski slavuji“. Koncert će biti održan u subotu 11. veljače u 18 sati u Domu kulture Bjelovar, a uz nastup „Bjelovarskih slavuja“, gosti na koncertu će biti i pjevački zbor Udruge žena iz Velikog Grđevca te zbor Dječjeg vrtića Bjelovar.

– Zahvaljujemo se Gradu Bjelovaru na podršci koju su nam dosad pružali, a ovaj koncert je naša zahvala i poklon Bjelovaru i njegovim građanima povodom Valentinova. Drago mi je što upravo građani prepoznaju naš trud i cijene i uvažavaju naš rad. Mi smo svjesni da nismo savršeni ali smo drugačiji i vjerojatno je to ono zbog čega smo tako lako doprli do šire publike, te smo u kratkom roku od godinu i pol dana koliko djelujemo postali bjelovarski „brand“, i socio-kulturološki fenomen. Ovo su ljudi koji su se afirmirali u djelatnosti kojom se nikad nisu bavili, i u tome su postigli veliki uspjeh, zadovoljno je ustvrdio voditelj zbora Ivan Ćurić, uz konstataciju kako je aktivnost u „Bjelovarskim slavujima“ mnogima od članova donesla prijeko potrebno druženje i hobi.

Predviđeni program je raznolik i za sve generacije, dodao je Ćurić, predstavivši i ostale sudionike koncerta. Na repertoaru ću se naći sve od popularnih sentiša s plesnjaka iz 70-ih i 80-ih, do talijanske kancone i dječjih pjesama koje nevino i iskreno progovaraju o ljubavi.

„Bjelovarski slavuji“ uvježbali su brojne pjesme s kojima su dosad imali mnogo nastupa. Društvo je osnovano u drugoj polovici 2015. godine. Danas broje oko 40 članova a sve je počelo susretom nekolicine njih na izletu u organizaciji Matice umirovljenika Bjelovar gdje su složno dogovorili cijeli program rada i našli voditelja i prije no što su skupili članove.
– S obzirom da u početku nismo imali svoj prostor sastajali smo se u kući gospodina Ivana Ferčeca – prisjeća se jedan od članova Nedjeljko Kuštović. – S vremenom nas se okupljalo sve više i kako nam je prostor postao tijesan morali smo tražiti novi, a našli smo ga u Domu za starije osobe Bjelovar, s čijim korisnicima još uvijek surađujemo, a dio njih su i naši članovi. Dosad smo najviše održavali koncerte za naše umirovljenike, a od prvog samostalnog koncerta koji smo održali 1. travnja 2016. godine, vidjeli smo da imamo podršku Grada Bjelovara što nam je dalo poticaj za nastavak djelovanja. Održali smo oko 30 većih nastupa, među kojima su nastup u gradu za Međunarodni praznik rada, nastup povodom Dana Bjelovarsko-bilogorske županije kao i povodom Dana Grada Bjelovara, a bili smo i domaćin 16. Susreta umirovljenika. Također smo snimili prilog za HRT-ovu emisiju „Treća dob“, sudjelovali smo u snimanju emisije „Fio show“ i snimili smo spot za pjesmu na našem paviljonu i izletištu Dobrovita. Ovim putem želio bih zahvaliti svima koji su nam pomogli u organizaciji događanja i nastupa, i koji su nas podržali u nastojanjima, a posebno Gradu Bjelovaru, Domu za starije osobe Bjelovar u čijem smo prostoru, i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, dodao je Nedjeljko Kuštović.

Kako „Bjelovarski slavuji“ kreću vrijedno s nastupima i ove godine dokaz je i koncert koji će se održati povodom Valentinova, pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara. Gradonačelnik Antun Korušec stoga je pozvao sve sugrađane da 11. veljače poslušaju program pod nazivom „Ljubavne pjesme i evergreeni za sve generacije“.
– Dođite, veselite, prisjetite se svojih ljubavi. U ime Grada Bjelovara mogu reći da „Bjelovarske slavuje“ pomažemo preko Matice umirovljenika, ali zbog naših sugrađana i prijatelja koji su dio zbora podršku i pomoć dajemo i logistički, kako bi cijela ta lijepa ideja mogla egzistirati i funkcionirati. To ćemo zdušno raditi i dalje kako bi se cijela ova priča nastavila i dalje odvijati. „Bjelovarski slavuji“ kao mješoviti pjevački zbor su u gradu važan, društveno potreban i socijalno osjetljiv projekt. Umirovljenici odlaskom u mirovinu žive puno skromnije, često žive sami, usamljeni su i time se stvara osjećaj napuštenosti i u društvenom smislu manje vrijednosti, što se ne bi smjelo događati. Zato je ovaj projekt odlična ideja jer se vraća osjećaj obaveza kroz redovne odlaske na probe, nastupi, putovanja, svaki dan ponovo ima smisla i cilj, vraća se osjećaj važnosti, i na kraju osjećaj sreće zbog druženja i pjevanja. Tako se ponovo postaje aktivnim u društvu, i upravo stoga želim još jednom pozvati sve sugrađane i žitelje iz okolice koji mogu da dođu na ovaj koncert i na taj način podrže rad „Bjelovarskih slavuja“, i uživaju u tematskom programu za Valentinovo, poručio je gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.