Crosst.hr

Bjelovarski SDP-ovci o kurikularnoj reformi uoči prosvjeda u Zagrebu

IMAG1458 1

Nije tajna da školstvo u Hrvatskoj sve više zaostaje za standardima u Europi i svijetu.

Nije tajna da školstvo u Hrvatskoj sve više zaostaje za standardima u Europi i svijetu. Obrazovani kadar koji izlazi iz škola i fakulteta sve je manje konkurentan, a suradnja između tržišta rada i obrazovnog sustava gotovo da i ne postoji. Kurikularna reforma trebala je promijeniti zastarjeli obrazovni sustav te uvesti obrazovanje zasnovano na funkcionalnoj uporabi stečenog znanja. Smanjenje proračuna za Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te neredovita plaćanja financijskih obveza prema članovima ekspertne skupine jasan su znak kako vladajući percipiraju važnost kurikularne reforme.

U izradi kurikularne reforme sudjelovala je i Bjelovarčanka, članica SDP-a i učiteljica razredne nastave u I. osnovnoj školi u Bjelovaru Nataša Ljubić Klemše, inače višestruko nagrađivana u Hrvatskoj i EU za inovacije u nastavi, poput projekta eTwinning. Nataša kaže kako je cjelokupan proces bio transparentan, uključiv, demokratski u punom smislu te riječi, temeljen na dijalogu i argumentaciji, apolitičan!

„’Stručnost iznad svega!’ – osnovna je misao vodilja svih nas koji smo sudjelovali i dali svoj doprinos unaprjeđenju hrvatskog obrazovanja. Provedena je prva stručna reforma u Hrvatskoj, u kojoj je sudjelovalo 340 stručnjaka. Želimo bolju budućnost djeci i mladima, bolju zapošljivost i spremnost za život. S ovakvom školom i obrazovnim sustavom dalje NE MOŽEMO! Dr. sc. Boris Jokić i Ekspertna radna skupina kojoj je bio na čelu, kod nas – članova stručnih radnih skupina, ali i kod mnogih kolegica i kolega te roditelja, pobudio je entuzijazam koji je na žalost, uplitanjem politike među struku poljuljan, a cjelokupna reforma dovedena u pitanje.“ poruka je Nataše Ljubić Klemše, ponosne članice Stručne radne skupine “Uporaba IKT”.

Forum mladih SDP-a Bjelovasko-bilogorske županije i Forum žena SDP-a Bjelovar snažno podupire nastavak procesa cjelovite kurikularne reforme i sutra u 18h se priključuje mirnom prosvjedu na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, jer HRVATSKA MOŽE BOLJE!

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.