Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovarski plivački klub dobio bazene na upravljanje i korištenje sljedećih pet godina

2016 06 bazeni2016 1

Povodom početka kupališne sezone gradonačelnik obišao gradski bazen u Bjelovaru

Sljedećih pet godina gradskim bazenom će upravljati Bjelovarski plivački klub koji je temeljem natječaja dobio na upravljanje i korištenje Sportsko-rekreacijski centar u Bjelovaru – Gradske bazene na rok od pet godina.
Nakon što je preuzeo upravljanje bazenima, Bjelovarski plivački klub je objavio javni natječaj za davanje u zakup ugostiteljski objekt i objekt za brzu prehranu. Temeljem tog natječaja, na rok od pet godina zakup za djelatnost brze hrane dobila je tvrtka Proflay j.d.o.o. Sada, nakon svega provedenog, bazeni su napunjeni i mogu početi s radom. Tim je povodom bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec posjetio predstavnike Bjelovarskog plivačkog kluba u ponedjeljak, 6. lipnja.

Gradonačelnik je novinarima rekao da se zadnjih osam godina Gradskim bazenom upravljalo temeljem gradskih odluka. – Bjelovarski poduzetnici su upravljali bazenom, a ove je godine vraćeno Bjelovarskom plivačkom klubu i to sa ciljem da bazen bude u funkciji i da građana bude što više. Prošle 2015. godine Grad je uložio 412.000,00 kuna u pripremu kupališne sezone i subvenciju karata, a ove je godine u pripremu kupališne sezone i u održavanje opreme na bazenu uloženo 180.000,00 kuna. Iznos od 315.000,00 tisuća kuna osigurali smo za pokriće sufinanciranja karata kako bi Bjelovarčani, ali i ostali korisnici pod povoljnijim uvjetima mogli doći na bazen, i kako bi cijele obitelji dolazile na bazen za vrijeme ljeta i za vrijeme trajanja kupališne sezone. Taj novac služi za pokriće režijskih troškova bazena, što se ne može pokriti iz ulaznica. Ovaj dio investicije i investicijskog održavanja utrošen je na sanaciju vodovodne mreže oko tuševa, rešetke oko bazena, sifonske rešetke u bazenu, zamjenu dotrajalih i popucalih pločica u bazenu, te ono što je važno, a to je pregled i održavanje postrojenje za kloriranje vode kako bi voda bila zdravstveno ispravna, rekao je Korušec te dodao da će cjelodnevne ulaznice za odrasle biti 15,00 kuna, za djecu 10,00 kuna, dok će djeca do pet godina imati besplatan ulaz na bazen.

Gradonačelnik je također rekao da je Bjelovarski plivački klub osmislio jako puno događanja, koja su kvalitetna, a sve sa ciljem da posjetiteljima bazena ispune vrijeme.

Također se zahvalio rukovodstvu Bjelovarskog plivačkog kluba što se prihvatio ove zadaće.
g
Marko Mihalinec, predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba rekao je da je angažirano šest trenera plivanja sa kineziološkog fakulteta.
– Proširit će se maksimalno. Potražnja je velika, oko 180 plivača, i oko 120 neplivača. Tu dolazi i rekreacija za naše građane koji žele plivati van radnog vremena, od 8 do 10 sati ujutro i nakon radnog vremena od 7 do 10 sati navečer. Treneri su tu da savjetuju građane, vaterpolo vraćamo konačno nakon nekoliko godina. Otvaramo Aqua aerobik – vježbanje u vodi. Tereni su svi osposobljeni; košarka, boćalište, odbojka na pijesku, koja će biti atrakcija jer je jedini teren u gradu. Dječje igralište za najmlađe. Za građanstvo smo angažirali spasioce koji će pružati prvu pomoć i paziti na skakače. U podnajam je došao i caffe bar, a dolje imamo i fast-food. Osposobili smo prostor za jelo, da posjetiteljima bude ugodnije. Uz sve ovo, nudimo i cjelodnevni izlet. Spremni smo i zahvaljujemo gradonačelniku na ukazanom povjerenju – rekao je Marko Mihalinec, predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba.

Pročitajte još