26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovarske ljetne čitaonice okupile veliki broj djece

2016 08 citaonice 143

U ovogodišnjem Bjelovarskom kulturnom ljetu mogli su uživati svi, od najmlađih do najstarijih

U sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta, od srpnja mjeseca do kraja kolovoza održano je više ljetnih čitaonica za djecu u bjelovarskom parku na Trgu Eugena Kvaternika. Čitaonice su privukle veliki broj mališana, ali i osonovnoškolaca od prvog do četvrtog razreda. Organizator ovih zanimljivih čitaonica za djecu je bjelovarska Udruga revolucija i njezin predsjednik Davor Lovrić koji je u subotu na zadnjoj ljetnoj čitaonici izrazio zadovoljstvo na posjećenosti i zainteresiranodti roditelja i djece.
-Ovo je bilo zadnje službeno druženje, iako smo razmišljali o tome da nastavimo ako bude lijepo vrijeme, pogotovo zato što smo nekoliko čitaonica zbog lošeg vremena morali preskočiti. Vidjet ćemo da li će biti moguće nastaviti čitaonice, ali jako smo zadovoljni s odazivom na svim prethodnim susretima. Park je bio pun djece! Sama ideja je nastala pred tri, četiri godine u suradnji s Dječjim odjelom Narodne knjižnice Petar Preradović. Nažalost, ove godine oni nisu mogli sudjelovati s nama. Ovo je pak samo jedna od aktivnosti koje je Udruga organizirala na našem novouređenom paviljonu, koji se pokazao kao pun pogodak za okupljanje – rekao je Davor Lovrić.

Jednu od priča djeci je na završnoj čitaonici pročitao i sam gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, koji se također složio s tim kako je paviljon nakon obnove postao odlično mjesto okupljanja za različita događanja.
-Od svih događanja na Bjelovarskom kulturnom ljetu i lokacijama na kojima su se odvijala, ovoj manifestaciji dajemo najvišu pohvalu jer su čitaonice zaista bile izuzetno sadržajne, kreativne, i bila je posvećena djeci. Razvijala se pažnja, komunikacijske vještine, kreativnost. Sve u svemu bilo je jako puno događanja gdje su djeca bila glavni akteri i glavni kreatori zbivanja. Da smo samo to radili u okviru Bjelovarskog kulturnog ljeta, smatrali bismo ga uspješnim. Prošle dvije godine pojačano radimo na dječjim aktivnostima, što je vidljivo i kroz ovo kulturno ljeto, sve u svrhu dobivanja prestižnog statusa „Grad – prijatelj djece“ – rekao je Antun Korušec.

Gradonačelnik se još jednom osvrnuo na rekonstrukciju paviljona, rekavši kako je to rješenje za narednih stotinjak godina. S konzervatorima u multidisiplinarnom pristupu došli su do najboljeg rješenja za obnovu muzičkog paviljona i centralnog trga, na kojem se sad mogu održati bilokakva velika okupljanja.

U sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta održano je još jedno druženje likovnjaka i pjesnika u slastičarni Zagorje. Riječ je o posebnom kulturnom događaju na kojem se uz izložbu fotografija Likovnog udruženja Bjelovar i stihova Bjelovarskih pjesnika (Vijeća ogranka Matice Hrvatske BBŽ-a) okupio veliki broj ljubitelja lijepe slike i lijepog stiha. Ovo je druženje postalo tradicionalno u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta i kao tako nastavit će se i dalje, što je potvrdila i predsjednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara Brankica Janči.
-Svake godine Bjelovarsko kulturno ljeto je bogatije s događajima. Ovo je samo jedan od brojnih koje smo mogli vidjeti u mjesecu srpnju i kolovozu. Radit ćemo da program bude što bogatiji i želimo da naši građani svoje slobodno vrijeme provedu zajedno s nama.

Slične objave