Crosst.hr

Bjelovarska udruga Osit provela brojne aktivnosti

Božićni 5

Mjesec prosinac prepun aktivnosti

Udruga Osoba s intelektualnim teškoćama Bjelovar, ovih je dana bila veoma aktivna. Početkom prosinca sudjelovali smo na Božićnom sajmu Udruga BBŽ-a u Gudovcu. Imali smo prekrasan šareni štand, prepun naših proizvoda, što su posjetitelji odlično prihvatili. U periodu od 05. – 07.12. 2016. godine organizirali smo i proveli naš mali projekt „Dane otvorenih vrata“. Ideja vodilja bila nam je da se što više naših sugrađana upozna sa radom Udruge. Moramo se pohvaliti da je posjećenost bila puno viša od našeg očekivanja. Kroz Udrugu je tih dana prošlo i sa nama se upoznalo više od osamdesetak ljudi. Osobito nam je drago što su nas posjetile i podršku nam pružile i stručne službe, predstavnice Centra za socijalnu skrb Bjelovar. U gostima su bili i predstavnici Doma za odrasle osobe Bjelovar, ustanove koje se bave sličnim radom. Održali smo i stručnu edukaciju učenicima srednje Turističko-ugostiteljsko prehrambene škole, koji su priznali, da smo im našim raspoloženjem uljepšali dan, i da su postali svjesniji osoba s ovim tipom oštećenja. Puno roditelja, prijatelja i donatora također nas je posjetilo, i posvetilo nam malo svog vremena. Najznačajnije za naše korisnike je to što smo sve počastili ukusnim desertima, vaflima, palačinkama i štrudlama, koje su oni sami pripremili.

Udruga OSIT Bjelovar je sudjelovala i u tradicionalnom kićenju bora u centru grada. Članovi su bili presretni i svi su sudjelovali u postavljanju naših snježnih pahuljica na bor. Naravno toliki trud prepoznali su i gradonačelnik i zamjenice, te nisu odoljeli da se ne slikaju sa nama, i pruže nam podršku u daljnjem radu.
Zahvaljujući podršci Turističke zajednice grada Bjelovara, koji nas je pozvao, vrlo rado smo se odazvali da sudjelujemo na manifestaciji „Božić u Bjelovaru“. Kako mi u Udruzi, u našoj vilenjačkoj radionici, svakodnevno izrađujemo prigodne artikle, s veseljem smo sve radove izložili na štandu kod gradskog paviljona.
Svojim radom i trudom želimo javnosti upoznati da postojimo, da smo prisutni u životu grada Bjelovara, i sposobni za mnoge velike stvari. Svako od nas je jednistven, ali zajedno smo remek djelo!

Udruga OSIT Bjelovar svima želi ugodne blagdane, sretan Božić i Novu godinu!

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.