Crosst.hr

Bjelovarska udruga BUDEM krenula s provedbom programa Bravo za zdravo

2016 10 udrugabudem 3

Radionice se provode u dvije škole u šestim razredima

Tijekom listopada krenula je provedba programa BRAVO ZA ZDRAVO koji stručnjakinje udruge BUDEM (Bjelovarska udruga za edukaciju i motivaciju) provode u 3. i 4. osnovnoj školi Bjelovar. Provedbu ovog program u iznosu od 3.000,00 kuna financira Grad Bjelovar, a u okviru programa socijalno-zdravstvenih potreba Grada Bjelovara za 2016. godinu.

Namijenjen je učenicima šestih razreda osnovnih škola, a cilj je prevencija ovinosti odnosno poticanje zdravih životnih stilova. Kroz interaktivne oblike rada i koristeći metodu radionice učenici uočavaju štetnosti sredstava ovisnosti, analiziraju ponašanja koja primjećuju u okolini ili putem medija, prepoznaju zdrave stilove života, raspravljaju o situacijama u kojima se mogu naći i što mogu učiniti, a posebno se raspravlja o utjecaju vršnjaka. Jačajući samopouzdanje izrađuju i poruke za svoje vršnjake želeći i njih ohrabriti za kvalitetnije i zdravije izbore u životu.

Radionice su kreirane u udruzi BUDEM. Učenici su ocijenili ovakav način učenja izuzetno koristan i zanimljiv te ističu potrebu za održavanjem još više sličnih radionica. Uskoro slijedi i izložba učeničkih radova nastalih u kreativnim radionicama ovog programa te predavanja za roditelje i nastavnike što ovisi o dogovoru sa školom.

Ornela Malogorski, Udruga Budem

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.