Crosst.hr

Bjelovarska učenica Anamarija Jukić nagrađena za HAIKU pjesništvo

2016 04 skolajapan 1

Ove godine među 25 učenika nagrađenih za haiku pjesništvo, bila je Anamarija Jukić, učenica 6. b razreda IV. Osnovne škole Bjelovar.

Japanska avio-kompanija JAL bila je pokrovitelj i ovogodišnjeg Haiku natjecanja koji se u Republici Hrvatskoj za učenike osnovnih škola provodi drugu godinu, a u 60 zemalja diljem svijeta od 1991. godine i organizira se svake druge godine. Tako su na prvom natjecanju 2014. godine nagrađene Petra Vukojić, Sara Petrik i Ana Deškin, tada učenice osmog i sedmih razreda IV. Osnovne škole.

Ove godine među 25 učenika nagrađenih za haiku pjesništvo, bila je Anamarija Jukić, učenica 6. b razreda IV. Osnovne škole Bjelovar. Ona je sa svojom mentoricom Slobodankom Martan 13. svibnja posjetila rezidenciju Njegove Ekselencije japanskog veleposlanika Keiji Idea .

Nakon svečanosti dodjele nagrada domaćin Keiji Ide upriličio je pravi japanski domjenak – sa štapićima, ali na sreću i vilicama.

Dejana Kurtović,
školska knjižničarka IV. osnovne škole Bjelovar

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.