Crosst.hr

Bjelovarska Sirela dobila novu moderniziranu tvornicu vrijednu 43,5 milijuna kuna

2019 sirela premijer 265

Bjelovarski pogon Dukata, Mliječna industrija Sirela je u petak 17. svibnja otvorila novi prošireni proizvodni pogon, čemu su nazočili i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac, ali i predstavnici Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske Županije; gradonačelnik Dario Hrebak i župan Damir Bajs.

Modernizacija Sirele investicija je nastala implementacijom mjera fondova EU, vlastitim ulaganjima Dukata, ali i provođenjem nacionalnih mjera Vlade RH.

Projekt je to vrijedan 43 i pol milijuna kuna i proveden je uz potporu Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Od ukupne investicije, potpora Europske unije je iznosila 18,2 milijuna kuna, a potpora od Vlade RH 3,2 milijuna kuna, dok su ulaganja Dukata iznosila 22,2 milijuna kuna.

Sirela, zajedno sa zagrebačkim i karlovačkim proizvodnim pogonom čini Dukat; ona je jedan od najznačajnijih mljekarskih subjekata u čitavoj Hrvatskoj, zapošljava 348 zaposlenika, a čak 32 posto prihoda ove tvrtke dolazi iz izvoza, dok je najveće otkupno područje Dukata upravo Bjelovarsko-bilogorska županija.

Alen Fontana, direktor Dukata napomenuo je kako ova investicija nije važna jedino za održivost poslovanja i razvoj Sirele već je i svojevrsna garancija budućeg otkupa mlijeka u ovoj regiji. Također, istaknuo je kako je ovo samo dio ulaganja u ovu tvrtku.

2019 sirela premijer 64

Naime, Fontana je napomenuo kako je u planu u Sirelu investirati još dodatnih 14 milijuna kuna vlastitih sredstava, od kojih  pola milijuna već u ovoj godini.

– Za jedan kilogram sira je potrebno čak deset litara mlijeka i upravo je kategorija sireva najveći potrošač svježeg sirovog mlijeka; stoga je stabilno poslovanje Sirele jamstvo otkupa svog mlijeka proizvedenog na domaćim mliječnim farmama, poručio je Fontana, koji je napomenuo i kako je u 2018. godini Sirela preradila 88 milijuna litara svježeg mlijeka.

Da je ova investicija uistinu osnova daljnjem razvitku i proizvodnji smatra i bjelovarski gradonačelnik, koji ističe kako je Sirela vezana uz Bjelovar i Bjelovar je vezan uz Sirelu. Hrebak je pohvalio ovo ulaganje, ali i najavljena buduća ulaganja u postrojenje, te je istaknuo kako su za ovu investiciju bitni upravo europski fondovi.

2019 sirela premijer 80

– Svaka investicija koja se odvija u Hrvatskoj je pravi podvig; ona je jako dobra i potrebna. Tako i ovakva investicija upravo ovdje koju je Dukat odlučio investirati, nam je iznimno bitna i hvalevrijedna upravo ovdje u Bjelovaru, poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.  Što se pak samog Bjelovara tiče, istaknuo je kako je i Grad u dvije godine prijavio projekte u vrijednosti od 182 milijuna kuna, od čega je do sada odobreno oko 93 milijuna kuna.

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs naglasio je kako je BBŽ jedna od vodećih županija u Hrvatskoj u poljoprivrednoj proizvodnji i proizvodnji mlijeka, te da se ona, kao takva, mora osloniti upravo na domaće tvrtke.

2019 sirela premijer 95

– Ja vjerujem da ovakvom politikom sigurno standard naših ljudi i mogućnosti zaposlenja, plaća i svega što je vezano za to će rasti, kazao je Bajs koji se osvrnuo i na županijska ulaganja.

– BBŽ je u zadnje 4 godine druga županija u RH po porastu bruto nacionalnog dohotka. To temeljimo prvenstveno na investicijama, a investicije koje su bile prošlih godina će se u 2019. daleko nadmašiti; ovo je samo jedna od niza investicija na području naše županije, rekao je župan.

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo podrškom koja je upućena prema tradiciji industrijske proizvodnje koju Sirela predstavlja.

– Dukat je vodeći u ovoj gospodarskoj grani te značajno doprinosi rastu prehrambenog sektora u RH. Dugogodišnja tradicija i osuvremenjivanje pogona poput ovoga osigurava konkurentnost u zahtjevnoj konkurenciji. Upravo ova investicija doprinosi i kvaliteti proizvoda i jačanju brenda i prisutnosti na tržištu. Ovo ulaganje će stvoriti i nova radna mjesta. Povećani proizvodni kapaciteti će pridonijeti i rastu izvoza, poručio je premijer, koji je nadodao i kako će ovo ulaganje omogućiti i znatan utjecaj na prisutnost naše turističke ponude, a osobito u kontekstu gurmanskih proizvoda.

Plenković je također istaknuo kako je Vlada svjesna izazova s kojima se poljoprivreda – a pogotovo mljekarstvo, suočavaju danas, te je kazao kako je u tom smislu Vladin primarni cilj osigurati učinkovitu i održivu poljoprivrednu politiku i osigurati dohodak poljoprivrednim proizvođačima, kao i prehrambenu neovisnost Hrvatske.  

2019 sirela premijer 112

– Prije godinu dana pokrenuti su financijski instrumenti koji su omogućili načine povoljnijeg kreditiranja za razvoj poljoprivrede, prehrambenog sektora i šumarstva. Izmjenom Programa ruralnog razvoja omogućili smo kreditiranje, ulaganje iz europskih fondova. Shvatili smo da je bilo nužno kreirati novi mehanizam koji će popuniti prazninu o kojoj su nam govorili naši proizvođači, istaknuo je Plenković te je napomenuo kako su prioriteti Vlade RH trajan i stabilan gospodarski rast, stvaranje novih radnih mjesta i nastavak politike odgovornog upravljanja javnim financijama.

Premijer se tom prilikom osvrnuo i na istočni dio Hrvatske, odnosno na područja u kojima ne prevladava turizam.

– Kada se radi o istočnim županijama, među koje spada i Bjelovarsko-bilogorska, vjerujem da ćemo posebno voditi računa i dalje da svi mehanizmi i alati koji su nam na raspolaganju budu dodatni zamah gospodarskog rasta, razvoja i investicija u one krajeve Hrvatske koji nisu u jednakoj  poziciji s onima u kojima jedna od glavnih grana turizam. Stoga i ono što smo radili u pogledu statističkih regija smatramo da ide u prilog u odnos na dosadašnju podjelu koja je bila u Hrvatskoj i da će i BBŽ u toj novoj podjeli osjetiti prednosti i imati mogućnost dodatnog razvoja, rekao je Plenković

Važno je napomenuti kako su okupljeni, nakon otvorenja pogona u Sireli, posjetili i Hercegovac u kojem je bilo otvorenje novog skladišta krumpira s pratećim sustavom, tvrtke Adria Snack Company koje je sufinancirano s 9,9 milijuna kuna iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja.

 • 2019_sirela_premijer_6
 • 2019_sirela_premijer_15
 • 2019_sirela_premijer_18
 • 2019_sirela_premijer_30
 • 2019_sirela_premijer_34
 • 2019_sirela_premijer_37
 • 2019_sirela_premijer_42
 • 2019_sirela_premijer_50
 • 2019_sirela_premijer_57
 • 2019_sirela_premijer_64
 • 2019_sirela_premijer_66
 • 2019_sirela_premijer_71
 • 2019_sirela_premijer_80
 • 2019_sirela_premijer_89
 • 2019_sirela_premijer_95
 • 2019_sirela_premijer_112
 • 2019_sirela_premijer_139
 • 2019_sirela_premijer_141
 • 2019_sirela_premijer_176
 • 2019_sirela_premijer_189
 • 2019_sirela_premijer_194
 • 2019_sirela_premijer_200
 • 2019_sirela_premijer_203
 • 2019_sirela_premijer_206
 • 2019_sirela_premijer_216
 • 2019_sirela_premijer_229
 • 2019_sirela_premijer_238
 • 2019_sirela_premijer_245
 • 2019_sirela_premijer_265
 • 2019_sirela_premijer_281
 • 2019_sirela_premijer_291
 • 2019_sirela_premijer_301
 • 2019_sirela_premijer_312
 • 2019_sirela_premijer_324

 

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.