Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovarska IV. osnovna škola predstavila novu sjenicu, učionicu školskog vrta i uvođenje e-Dnevnika

2017 9 cetvrtaosnovnaškola 231

Već prvog dana nove školske godine, IV. osnovna škola Bjelovar predstavila je svoje zanimljive novitete i načine na koji svoj rad, odgoj i obrazovanje podiže na viši nivo. Naime, u ponedjeljak 4. rujna gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak zajedno je sa suradnicima posjetio školu, kako bi iz prve ruke saznao i vidio što se u školi novoga događa. Dočekao ih je ravnatelj Nikola Margetić, koji je gradonačelniku pokazao novu sjenicu, učionicu školskog vrta, te druge radove, a više je riječi bilo i o uvođenju e-Dnevnika.

2017 9 cetvrtaosnovnaškola 267

– Osim navedenog, došli smo i iz razloga da vidimo je li implementacija projekta Bjelovarski doručak prošla onako kako smo planirali i očekivali. Ravnatelj nas obavještava da je sve po dogovoru i da će djeca već drugi dan škole uživati u zdravom obroku. Školska sjenica jedna je od dodatnih elemenata, kao i školski vrt sa domaćim proizvodima, čime se jednako podiže svijest kod djece o važnosti zdrave, lokalne i domaće hrane, kao i boravka u prirodi. Što se tiče raznih projekata, do sada su škole bile prepuštene same sebi. Grad po tom pitanju sada želi financijski stati uz projekte, u smislu sufinanciranja, da školama bude financijski partner. Naravno, veliki naglasak ćemo staviti na povlačenje sredstava iz EU fondova. Od svih ravnatelja osnovnih škola očekujem da potiču svoje nastavnike, da ih ohrabruju da idu dalje i razvijaju se. Upravo se planira suradnju sa Visokom tehničkom školom, kako bi IV. osnovna škola dobila nova računala. Radi se o trampi, jer su njihova rabljena računala sasvim dovoljna za potrebe učenika i informatičke učionice ove škole. Studenti pak imaju potrebu za jačim računalima, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak.

 2017 9 cetvrtaosnovnaškola 261

Sjenica će imati multifunkcionalnu svrhu. Služiti će za održavanje nastave, a u nju stane cijeli jedan razred, maksimalno 28-ero djece. Riječ je o programu koji je vezan za projekt „Shema školskog voća i povrća“. Više o novitetima u školi rekao je i sam ravnatelj.

2017 9 cetvrtaosnovnaškola 252

– Za uvođenje e-Dnevnika odlučili smo se prošle godine. Pretežno smo taj dio odradili sa svojim sredstvima i sredstvima raznih donacija koji su nam bili voljni izaći u susret. Škola nije bila obojana zadnjih 45 godina i sada je napokon dobila novu stolariju i bojanje tog vanjskog dijela. To možemo zahvaliti upravo Gradu Bjelovaru. Škola sada izgleda barem 20 godina mlađe. Djeca će zaista imati višestruku korist od ovih stvari. Od unapređivanja sadržaja, do upoznavanja sa novim stvarima i pojmovima, rekao je ravnatelj Nikola Margetić.

 

U okviru Programa energetske obnove školskih zgrada, bjelovarska IV. osnovna škola prošle je godine sudjelovala u dijelu upravo takve obnove, vezano za promjenu stolarije, odnosno prozora, horizontalne izolacije grijanih prostora. Od budućih planova tu je izgradnja nove kotlovnice koja bi služila za grijanje škole, sportske dvorane, ali i okolnih objekata. Ako će biti u mogućnosti, Grad Bjelovar će sudjelovati u promjeni plinskih kotlova.

2017 9 cetvrtaosnovnaškola 352

– Što se tiče bojanja sivih dijela same zgrade, željeli smo tom dijelu dati jedan veseliji ton, no u skladu sa idejom samog autora koji je zgradu radio, ipak smo odlučili da plohe ostanu kao takve, u sivo-plavoj varijanti. S time su se složili i profesori likovne kulture. Slično će se napraviti i u objektu Školsko – sportske dvorane, gdje će prednja strana biti obojana u ovu boju, pa će se i malo bolje uočavati. Školi ćemo nastojati pomagati i dalje, sredstvima za investicijsko održavanje, ali i u drugim projektima, kao što je primjerice izgradnja krovišta Područne IV. osnovne škole u Novim Plavnicama, podovi i slično, rekao je pročelnik za Društvene djelatnosti Milan Mateković.

2017 9 cetvrtaosnovnaškola 207

Zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec složila se kako je Gradu Bjelovaru cilj ulagati u odgoj i obrazovanje, jer je riječ o djeci koja predstavljaju našu budućnost. Na ovaj način dokazuje se kako se u školama punom parom radi i u periodu kada su ljetni školski praznici, odnosno kada djeca ne idu u školu. Dakle, radi se na uređivanju unapređivanju, na osmišljavanju i provedbi programa i projekata.

2017 9 cetvrtaosnovnaškola 355

– Naš e-Dnevnik je uspješno startao. Prvi upisi su bili danas je sve je prošlo u najboljem redu i mreža funkcionira. Mi smo jedna od malobrojnih škola koja je svoj e-Dnevnik napravila sa svojim sredstvima. Tu su sredstva Grada Bjelovara, sredstva donatora i sponzora. Projekt e-Škola mi nismo napravili jer nismo u mreži Carnetovih škola za e-Škole. e-Dnevnik danas je startao i u našoj područnoj školi. U svim odjelima i predmetne i razredne nastave. e-Dnevnik donosi kompletnu administraciju putem računala za nastavnike. Isto tako, evidencija se može pogledati od strane učenika. Ovim putem i roditelji imaju nadzor nad ocjenama, bilješkama, vladanju i izostancima svoje djece. Ravnatelj škole, socijalna služba i psiholog, pedagog u svakom trenutku također mogu vidjeti što se nalazi u e-Dnevniku. Agenciji za odgoj i obrazovanje te resornom ministarstvu također možemo omogućiti uvid u sadržaj dnevnika, pojasnio je Branko Raičković, voditelj projekta e-Dnevnik.

 2017 9 cetvrtaosnovnaškola 348

Učitelj razredne nastave Filip Marohnič smatra kako postavljanje školskog vrta ima nekoliko elemenata. Prvenstveno je namijenjena učenicima, pruža im relaksaciju, svježi zrak u prirodnom okruženju, a postoji i mogućnost njegove nadogradnje. Vrt će se povremeno mijenjati, u skladu sa nekim estetskim i kulturnim svojstvima okruženja. Izrađen je povrtnjak i djeca već znaju kako će plodove iz njega konzumirati upravo oni. Na taj će način iz prve ruke i vlastitog iskustva naučiti kako je nešto napravljeno vlastitim rukama puno zdravije i kvalitetnije. Cilj je da svaki razred zajedno sa svojim učiteljem posjećuje vrt i boravi u njemu. Prema prvim reakcijama, učenicima je ovaj dio vrlo privlačan i zanimljiv.

2017 9 cetvrtaosnovnaškola 350

– Izrazito smo ponosni što se u našoj školi događaju ovakve lijepe promjene i novosti. Sretni smo što imamo dobru povezanost i komunikaciju s Gradom Bjelovarom koji ima status „Prijatelj djece“. Najviše nam je svima u interesu da se djeca zdravo hrane, razvijaju, ali i da svoja znanja i vještine dobivaju na jednom višem, naprednijem nivou, zadovoljan je Hrvoje Varga, predstavnik roditelja u Školskom odboru.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.