26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovarčanka Bojana Hribljan na listi SDP-a za Hrvatski sabor

2016 07 hribljan 25

Bjelovar je tako ponovo dobio kandidata iz samog grada, a županija ukupno dva kandidata na listi za izbornu jedinicu.

Predizborna kampanja službeno još nije počela, ali stranke i koalicije krenule su s objavama svojih kandidata koje će se nalaziti na listama. Konkretno, objavljena je i SDP-ova kandidacijska lista za II. izbornu jedinicu. Nositelj liste je Gordan Maras, koji je neposredno prije same objave lista na Glavnom odboru SDP-a u četvrtak 28. srpnja posjetio Bjelovar kako bi predstavio Narodnu koaliciju.

Nešto više pak o samoj listi rekao je predsjednik GO SDP-a Bjelovar Vedran Smešnjak.
-Nakon nositelja liste Gordana Marasa, na trećem mjestu je Vedran Babić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a, a na petom mjestu je Gordana Sobol, predsjednica Foruma žena SDP-a Hrvatske. Šesto mjesto zauzeo je Milivoj Androlić, povjerenik Županijske orgazacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije, a sedmo mjesto Alen Čičak, bivši zamjenik predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Jedanaesto mjesto je također SDP-ovo na listi, konkretnije, tamo je Dražen Pros iz Koprivnice, zamjenik bivšeg ministra Gordana Marasa, a na dvanaesto smo posebno ponosni jer je tamo naša Bojana Hribljan iz Bjelovara. Ostatak mjesta na listi pripada našim koalicijskim partnerima HNS-u, HSS-u i HSU-u – pojasnio je Vedran Smešnjak.

Bjelovar je tako ponovo dobio kandidata iz samog grada, a županija ukupno dva kandidata na listi za izbornu jedinicu.
-Ovaj put dali smo ukupno tri kandidata iz županije, od kojih su dvije bile žene i jedan muškarac. Dozvolili smo da se kandidiraju svi koji ozbiljno misle prihvatiti se posla, i mislim da smo tu zadobili prednost upravo time što smo dali širu paletu za izbor pa je i prošlo više kandidata. Nastojali smo pritom poštovati žensku kvotu, koja je dakle na županijskoj razini zadovoljena. U razgovoru s koordinatorom i sa županijskim predsjednikom SDP-a Vedranom Babićem, uspjeli smo ispregovarati da Bjelovar ipak ima mjesto na listi na taj način. Središnjica je pak prepoznala da u Bjelovaru ima puno glasova, te da još ima mjesta za rast, a da će se to moći jedino sa kandidatom iz Bjelovara – dodao je Smešnjak.

Bjelovar tako predstavlja pedesetjednogodišnja Bojana Hribljan. Po struci profesorica povijesti i filozofije, a već 25 godina radi u IV. Osnovnoj školi Bjelovar kao učiteljica povijesti. Dvije godine bila je članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje u Zagrebu, za što ju je imenovao Sabor. Tada je u jednom periodu surađivala s Borisom Jokićem, čiju kurikularnu reformu podržava kao i većina njenih kolega, kako kaže, te smatra da bi s njom trebalo nastaviti. Majka je dvoje odrasle djece, a kroz zanimanje našla je i preferencu unutar svoje druge velike ljubavi – politike.
-Težište moje politike su obrazovanje, odgoj, djeca i mladi. Tu ima jako puno posla. Kao podpredsjednica Županijske organizacije SDP-a upućena sam u područja gdje bi se trebalo aktivirati i što bi trebalo popraviti. Nadam se posljedično i boljim rezultatima na lokalnim izborima i boljim pozicijama, da dobijemo podršku na idejama poput tolerancije i snošljivosti, boljitka za mlade počevši od obrazovanja, za koje se zna da se zalažemo. Planiram se detaljno baviti tim temama. Ponosna sam zbog naših novih koalicijskih partnera HSS-a. S obzirom da sam bila predsjednica Foruma žena SDP-a Bjelovar, puno znam kao i moji suradnici o problemima ruralnih sredina, i žena u ruralnim sredinama, i s čime se susreću. Iz toga je proizašlo jedno veliko razumijevanje, te naša spremnost na podršku – rekla je Bojana Hribljan, te dodala – Smatram ovo mjesto na kandidacijskoj listi velikim uspjehom za Gradsku organizaciju SDP-a Bjelovar, s obzirom na to da na prošloj listi nismo bili zastupljeni. Ujedno za zahvaljujem na ukazanom povjerenju i predlaganju za listu, te na podršci Županijskoj organizaciji i samoj središnjici. Vjerujem da oni od nas, od Bjelovara, očekuju puno. Ovo mjesto ne znači direktan ulazak u sabor ali mi je omogućena individualizirana kampanja gdje se može ići na preferencijalne glasove. Moje ime je možda nekima poznato a nekima nije, ali broj 12 na ovoj listi je broj Bjelovara i pozivam sve simpatizere i članove da zaokruže broj 12 na listi. Glas za mene je glas za Bjelovar – poručila je Bojana Hribljan.

S neslužbenim početkom kampanje, bjelovarski SDP odlučio je izaći na vruć ljetni teren predstaviti svoju kandidatkinju. Tako su u nedjelju 31. srpnja predstavnici GO SDP-a Bjelovar na čelu sa predsjednikom Vedranom Smešnjakom i kandidatinjom Bojanom Hribljan posjetili DVD Prespu i simboličnim poklonima dali podršku mladim vatrogascima u njihovom natjecanju.
-Svjesni smo koliko ovo dobrvoljno vatrogasno društvo doista radi s mladima i posvećuje im se pri osposobljavanju. Moramo znati da naša županija jako puno izdvaja za vatrogasna društva. Držimo do toga, pogotovo kad je u pitanju rad s mladima. Stoga smo odlučili podržati njihov rad sa simboličnim prilogom, u ime Gradske organizacije, kako bi znali da uvijek mogu računati na nas, pogotovo stoga što je velik dio našeg mladog članstva upravo iz ovog kraja – dodala je Bojana Hribljan.

Tajnik DVD-a Prespa Marijan Mužar istaknuo je kako društvo broji 60 odraslih članova, od čega je petnaestak operativnih članova, a uz njih tu je i 40-ak djece. Dvadesetero njih je do dvanaest godina, i ostatak do šesnaest godina.

-Ženska ekipa mladeži do 16 godina plasirala nam se na državno natjecanje koje će biti u rujnu ove godine. Pred tjedan dana ekipe su bile na županijskom natjecanju, gdje su djevojčice do dvanaest godina osvojile 1. mjesto, kao i djevojčice do 16 godina. U jednoj maloj sredini pokazujemo jako dobre rezultate i trudimo se biti aktivni. Zahvaljujemo stoga na ovoj pomoći Gradskoj organizaciji SDP-a jer je pomoć uvijek dobrodošla. Trudimo se biti kvalitetni i dobri, najveću podršku pritom imamo od naše Vatrogasne zajednice, te od samih sumještana i okolnih mještana jer radimo sa djecom i iz okolnih sela – rekao je Marijan Mužar.

Slične objave