21. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovar – Vladimir Šeks predstavio knjigu 1991.

2016 11 vladimirseks 96

Vladimir Šeks – To je obračun i rat knjigom protiv krivotvoritelja hrvatske povijesti i protiv kovača lažne hrvatske povijesti

Knjiga Vladimira Šeksa „1991. – moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat“ predstavljena je u srijedu, 23. studenog, u Bjelovaru, u prepunoj dvorani zgrade Croatia osiguranja.

Knjiga je predstavljena zahvaljujući organizatoru Vijeću ogranka Matice hrvatske BBŽ, a program je vodio Mato Ćurak, pročelnik Vijeća ogranka Matice hrvatske Bjelovarsko-bilogorske županije. U glazbenom dijelu programa nastupila je Klapa Bjelovar.

Uz autora Vladimira Šeksa, knjigu su predstavili dr. sc. Dinko Čutura i dr. sc. Ivica Miškulin.

U uvodnom dijelu svog govora, o knjizi, autor je kazao da je ’91. godina prijelomna godina u stvaranju hrvatske države i obrane hrvatskog naroda. To je bila godina biti ili ne biti. U toj su se godini dogodili svi dramatični događaji koji su obilježili modernu hrvatsku povijest. Ova moja sjećanja na ’91. godinu, na stvaranje hrvatske države i Domovinski rat imaju za cilj i svrhu s jedne strane otrgnuti od zaborava te sudbonosne dane i mjesece, a drugo, to je moj obračun sa revizionistima novije hrvatske povijesti koji nastoje krivotvorenjem hrvatske povijesti dokazati da Hrvatska država nije nastala pobjedom u Domovinskom ratu, nego da je nastala na nekim drugim temeljima. Dakle, to je obračun i rat knjigom protiv krivotvoritelja hrvatske povijesti i protiv kovača lažne hrvatske povijesti.

Ovo je dio govora autora Vladimira Šeksa, a što je sve autor rekao i poručio iz Bjelovara, poslušajte u cijelom govoru predstavljanja knjige.

Slične objave