26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej

2017 3 asitej2017 11

Trinaest predstava za djecu i mlade odigrat će se u Domu kulture i Bjelovarskom kazalištu

Grad Bjelovar će i ove godine uz Hrvatski centar Assitej biti suorganizator i domaćin 19. Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade HC Assitej.

Od 22. do 25. ožujka, 2017. godine održat će se 13 predstava. Ulaz na sve predstave za djecu i mlade na ovogodišnjem Susretu profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej potpuno je besplatan za sve zainteresirane, a više o tome rekla je zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel na konferenciji za novinare održanoj u petak 17. ožujka.

– Šesti puta za redom možemo najaviti susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej u Bjelovaru. Centar Assitej je osnovan s ciljem promicanja kazališta za mlade. Velika čast je dodjeljena Gradu Bjelovaru da šestu godinu zaredom bude domaćin i organizator ovog susreta na čemu zahvaljujemo predsjedniku Leu Vukeliću, što nam vjeruje. U proteklih pet godina u Gradu Bjelovaru je osam tisuća djece i mladih imalo priliku pogledati predstave kazališta iz cijele Hrvatske. U goste nam je došlo više od 1200 sudionika. I ove godine u goste nam dolazi trinaest predstava iz različitih dijelova Hrvatske; Osijeka, Zagreba, Rijeke, Čakovca, Virovitice Zadra, Velike Gorice, ali i domaćina Bjelovara koje će naša mlada publika moći pogledati od 22. do 25. ožujka. Sve predstave će ocjenjivati komisija koja će na kraju proglasiti i najbolju predstavu. Sve predstave prikazuju se u Domu kulture i Bjelovarskom kazalištu, i sve predstave su besplatne. Grad Bjelovar je za organizaciju Susreta osigurao 50 tisuća kuna, rekla je Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika.

Na gostoprimstvu se zahvalio i Leo Vukelić, predsjednik HC Assitej-a koji je rekao kako se nada da će jednog dana dio redovnog školovanja imati dramsku umjetnost kao predmet.

Izvršna orgnizatorica Susreta Irena Hlupić Rašo pozvala je sve građane da dovedu djecu na predstave, a posebno na posljednju predstavu u subotu kada škole ne rade.

Slične objave