26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovar prvi među velikim gradovima u Hrvatskoj prema postotku izdvajanja za nezaposlenost

2016 04 bjelovargrad 15

Bjelovar prvi među velikim gradovima u Hrvatskoj prema postotku izdvajanja za nezaposlenost iz proračuna

Visoka stopa nezaposlenosti, nažalost, u Hrvatskoj nije novost. Naša država je i dalje u samome vrhu Europe kada su nezaposleni u pitanju. Ipak, u posljednjih nekoliko godina, stvari se kreću nabolje i nezaposlenost je u padu što potvrđuju i brojke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Tomu su puno pridonijele mjere aktivne politike zapošljavanja poput javnih radova, potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje te stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa.

Uz mjere Zavoda za zapošljavanje, smanjenju nezaposlenosti pridonose i jedinice lokalne samouprave izdvajanjem novca iz proračuna. Grad Bjelovar tako se može pohvaliti činjenicama:

prema postotku izdvajanja za nezaposlene iz proračuna Grad Bjelovar je na prvom mjestu u Hrvatskoj među velikim gradovima,
Grad Bjelovar je na trećem mjestu u Hrvatskoj prema postotku izdvajanja za nezaposlene iz proračuna od ukupno svih 128 gradova.

U kategoriji izdvajanja za nezaposlenost per capita (po glavi stanovnika), Grad Bjelovar je:

na petom mjestu među svim hrvatskim gradovima (128 gradova),
prvi među velikim gradovima.

Svi navedeni podatci objavljeni su na internetskom portalu http://www.gradonacelnik.hr/vijesti/za-nezaposlene-je-najvise-izdvojila-branka-juricev-martincev” title=”gradonačelnik.hr,”>gradonačelnik.hr, a analiza je napravljena prema egzaktnim pokazateljima Ministrastva financija.

Mjerama proaktivne gospodarske i politike zapošljavanja Grad Bjelovar je, u razdoblju od travnja 2015. do travnja 2016., smanjio broj nezaposlenih za 707 osoba.

Tekst: Kristina Turković – Grad Bjelovar

Slične objave