Crosst.hr

Bjelovar – Održan tradicionalni ZID – Festival zabave i Sajam mogućnosti

2016 10 sajammoguc 71

Kao i dosad na ovoj vrijednoj akciji okupio se veliki broj Udruga koje su predstavile svoju ponudu s raznim aktivnostima za djecu i mlade, a sve sa ciljem da svoje slobodno vrijeme provedu na jedan koristan i zanimljiv način.

U sklopu Dječjeg tjedna u srijedu 5. listopada, 2016. održan je tradicionalni ZID – Festival zabave i druženja te Sajam mogućnosti na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru. Ovu zanimljivu manifestaciju druženja i ove je godine organizirao Grad Bjelovar i Policijska postaja Bjelovar, u suradnji s Društvom naša djeca Bjelovar.

Cilj ove vrijedne i edukativne manifestacije bio je prikazati ponudu svih programa i aktivnosti koji su namijenjeni osmišljavanju slobodnog vremena djece i mladih, a sve u svrhu zdravog i sretnog odrastanja u sigurnom i poticajnom okruženju. Tako je i ovogodišnji Sajam mogućnosti okupio brojne udruge od kulturno-umjetničkih do udruga tehničke kulture i sportskih udruga.

Prije početka druženja, djecu i sve posjetitelje ovog sajma pozdravio je načelnik Policijske postaje Bjelovar Žarko Čanađija. On je istaknuo da je prvi Sajam mogućnosti organiziran prije deset godina od strane Policijske postaje Bjelovar, i uz podršku Grada Bjelovara. Također je rekao da ovim projektom Policijska postaja želi stvarati prijateljski i partnerski odnos policije i javnosti, upoznati javnost s načinom rada policije i policijske tehnike, te ukazivati na mogućnosti kvalitetnijeg ispunjenja slobodnog vremena djece i mladih kroz bavljenje izvan-školskim aktivnostima.

Ispred Grada Bjelovara sve je pozdravila Lidija Novosel, zamjenica gradonačelnika koja je također istaknula da je Sajam mogućnosti zanimljiva i vrijedna manifestacija koja ima za cilj predstaviti programe i aktivnosti za djecu.
– Djeca će na jednom mjestu moći vidjeti što je sve organizirano za njih u njihovom gradu. Sve ove aktivnosti vode ka jednom cilju, a to je dobivanje statusa grada prijatelja djece, rekla je Lidija Novosel i dodala da vjeruje da će svi uživati u ovom ugodnom ambijentu.

Od brojnih sportskih udruga, na Sajmu mogućnosti predstavila se i Škola rukometa – RK Bjelovar.
Željko Vidaković, trener nižih uzrasta u Rukometnom klubu Bjelovar rekao je da klub prezentiraju igrom i radom.
-Upisujemo djecu od 6 i 7 godina. Treniramo mini rukomet što ćemo prikazati i ovdje. Cilj nam je da djeca zavole rukomet, a kasnije će sigurno završiti na velikom rukometu i u prvoj momčadi.

Jedna od sportskih aktivnosti ovog sajma bila je i utrka na 100 metara, točnije četiri utrke na 100 metara u kojoj su sudjelovali 5. i 7. razredi osnovnih škola, a pobjednici su dobili i nagrade.

ZID – Festival zabave i Sajam mogućnosti obišla su i djeca predškolske i osnovnoškolske dobi.

U poslijepodnevnim satima (od 14 do 17 sati) održan je Dječji sajam na kojem se moglo razmjenjivati, kupovati ili prodavati dječje stvari.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.