24. rujna 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Bjelovar dobio svoj Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri, na usluzi savjetnici za profesionalno usmjeravanje

2017 9 svečanasjenica 328

U Bjelovaru je nedavno u Ulici A. B. Šimića otvoren “CISOK”, odnosno Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri, a riječ je o 13. po redu centru koji je otvoren u Hrvatskoj. Naime, radi se o centralnom mjestu na kojem će svi zainteresirani moći dobiti informacije o cjeloživotnom profesionalnom usmjeravanju i razvoju karijere. “CISOK” savjetnici su posebno obrazovani za profesionalno usmjeravanje, a svrha im je pomoći u planiranju karijere, pružiti podršku u definiranju profesionalnih ciljeva i usmjeravati u razvoju karijere, od prijelaza iz škole u školu, iz škole na posao ili s posla na posao.

2017 9 svečanasjenica 312

– Ovo je događaj od iznimne važnosti za Bjelovar i Bjelovarsko – bilogorsku županiju, jer daje doprinos razvoju zajednice i gospodarstva. Nadam se da ćemo kroz centar pružiti sve očekivane i tražene usluge ispuniti sva očekivanja, kako naša, tako   rekla je Ruža Hrga, predsjednica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Bjelovar.

2017 9 svečanasjenica 303

– Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri je suvremeni alat koji služi da bi napravili i uravnotežili tržište u svrhu ponude i potražnje između poslodavaca i radnika. Kako bi uklonili negativnosti koje se pojavljuju na tržištu rada, pogotovo osoba koje dolaze iz područja obrazovanja. Korisnici centra biti će nezaposlene osobe, jednim djelom zaposlene koje se žele obrazovati za cijeli život. Centar će biti usmjeren i prema osnovnoškolcima i srednjoškolcima, kako bi u ranim godinama već mogli odabrati adekvatno zanimanje, pomoću kojeg bi našli svoje mjesto na tržištu. Važno je napomenuti da kroz aktivnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području BBŽ, odnosno mjera imamo kroz Aktivnu politiku zapošljavanja mladih oko 1 400 osoba, od toga 650 osoba koji su novouključeni u program. Posebno nas veseli što imamo oko 60 osoba kroz potpore za samozapošljavanje. Na bjelovarsko bilogorskom području idemo sa obrazovanjem nezaposelnih u području građevine i metalske struke, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i dodao da će sve usluge centra biti  besplatne.

– Nadam se da ćemo svi skupa ostvariti dobre rezultate u borbi protiv nezaposlenosti.

U Centrima je moguće samostalno pretraživanje objavljenih natječaja za posao, prikupljanje informacija o obrazovnim mogućnostima i mogućnostima zapošljavanja u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i korištenje različitih on‐line alata poput “Upitnika za samoprocjenu osobina ličnosti povezanih s poslom”, sustava informacija o tržištu rada  te drugih portala poput “Burze rada” ili “Statistike on‐line”.
2017 9 svečanasjenica 309

– Bjelovaru je vrlo zanimljiva vaša ideja o formiranju ovakvog centra. On će sasvim sigurno moći pomoći u usmjeravanju ljudi prema adekvatnom zanimanju, područjima u kojem će najlakše pronaći posao na kojem će biti zadovoljni i s kojim će imati sigurnu, redovitu plaću. Grad Bjelovar otvoren je za sve slične projekte i nadam se i daljnjoj uspješnoj suradnji s vama, istaknuo je Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara.

 

Povrh toga, CISOK nudi informacije i savjetovanja o zahtjevima pojedinih zanimanja, mogućnostima obrazovanja odraslih, uvjetima stipendiranja i studentskom smještaju, ponudi i mogućnostima zapošljavanja te brojnim drugim temama vezanim uz obrazovanje i zapošljavanje. Savjetnici u suradnji s partnerima i drugim dionicima, pružaju informacije putem različitih savjetovanja, tematskih radionica, predavanja, prezentacija, seminara i okruglih stolova potrebne informacije o obrazovanju, zapošljavanju ili cjeloživotnom planiranju.

2017 9 svečanasjenica 318

– Zavod za zapošljavanje nije institucija koja bi morala pružiti samo statistiku. Zavod provodi i aktivne mjere zapošljavanja i pomaže svima onima koji traže posao. Zapravo, da oni koji žele raditi pronađu parvo usmjerenje. Ovaj centar će pri tome puno pomoći i djelovati će zapravo kao “dopunski dio” zavodu, ne samo za Bjelovar, već i za Bjelovarsko bilogorsku županiju. Dodatno obrazovanje i promjena zanimanja u životu su nešto potpuno normalno. Zahvaljujem se zavodu za suradnji na svim mjerama koje zajedno provodimo, rekao je župan Damir Bajs.

Zahvaljujući centru, sada će promišljanje i planiranje zanimanja i karijere, promjenu ili usavršavanje zanimanja biti lakše ostvariti uz stručno usmjeravanje CISOK savjetnika. Bilo da se radi o učenicima, studentima, roditeljima, nezaposlenim ili zaposelnim osobama, učiteljima ili nekom drugom. CISOK programi će građanima omogućiti da odaberu najbolje za sebe, istraže sve mogućnosti i donesu najbolju odluku za svoju budućnost.

2017 9 svečanasjenica 325

– Ideja CISOKA, projekta koji se financira sredstvima EU je da osiguramo moderan prostor koji može biti dobar za, pogotovo mladu populaciju koja će ovdje rado dolaziti i savjetovati se o karijeri. Zavod za zapošljavanje ubuduće će ići u smjeru jačanja individualnog pristupa korisnicima. S jedne strane imamo 17 000 raspisanih radnih mjesta, dok se sa druge strane jedan dio mladih odlučuje otići van. Imamo taj nesrazmjer između potreba tržišta rada i kvalifikacija. Zato smatram da je centar dobar korak naprijed za aktivaciju, pogotovo mladih ljudi. U prostor je uloženo oko 200 tisuća kuna i nadam se da će ljudima ovdje biti lijepo. Prije nego sam postao ministar radio sam sa mladima i na primjeru jednog projekta Kluba mladih gdje smo imali radionica sa 132 polaznika, 70 posto ih je unutar tri mjeseca nakon radionice pronašlo posao. Gledali smo što točno svakoj osobi treba. Da li su to dodatna znanja, razvoj nekih generičnih vještina, treba li poraditi na pitanju osobnosti i slično. Na taj način smo ih ojačali i pružili im podršku i hrabrost, poručio je minister rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić.

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.