Crosst.hr

Bilogora – Turistička destinacija i vinska regija

2016 12 županija turizam jabučet2016 188

Bjelovarsko-bilogorski župan, ujedno i predsjednik Turističke zajednice BBŽ, Damir Bajs družio se s novinarima na studijskom putovanju u organizaciji Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije organizirala je studijsko putovanje za novinare kako bi ih upoznala s novostima u turističkoj ponudi naše županije.

Putovanje je obuhvatilo posjet Izletištu te vinariji i restoranu Coner, posjet Romskoj kući, Daruvarskim toplicama i daruvarskom području, te novo-otvorenoj Vili Garić u Podgariću.

Kao predsjednik Turističke zajednice BBŽ, župan Damir Bajs sudionike studijskog putovanja posjetio je u Jabučeti na izletištu te vinariji i restoranu Coner.
– 2016. je bila još jedna uspješna turistička godina u kojoj smo bilježili stalan rast broja posjeta i noćenja. Posebno smo razvili jednodnevnu ponudu za čije upotpunjavanje moram pohvaliti OPG-e u županiji i suradnju između javnog i privatnog sektora, a dodatno bih naglasio i činjenicu da smo na prvom mjestu u državi po konjičkom turizmu, istaknuo je župan Damir Bajs novinarima koji su došli na ovo studijsko putovanje s područja naše županije, ali i drugih županija.

Direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Jasna Vaniček Fila istaknula je kako se u protekle dvije godine tržni udio našeg turizma u kontinentalnoj Hrvatskoj povećao dva i pol puta. Najbolji pokazatelj toga je rast turističke djelatnosti u našoj županiji.
– To se nije dogodilo samo od sebe. Iza nas su iscrpan rad, ulaganja i suradnja s privatnim sektorom na ukupnoj ponudi. Uspješnost ove godine završavamo sa zlatnom poveljom “Suncokret ruralnog turizma” za prvu međunarodnu certificiranu turističku konjičku stazu dugu 90 kilometara. To je bio cjelogodišnji projekt koji je objedinio Agroturizam, povijesnu baštinu pa i umjetnost, što je rezultat još jedne opsežne suradnje s privatnim sektorom koji je kroz projekt za financiranje ulaganja preko raznih natječaja ostvario oko milijun kuna. Stvaramo kompleksne turističke ponude kako bismo posjetiteljima pružili ono što žele, a to je doživljaj i aktivni turizam, objasnila je Jasna Vaniček-Fila.

Jedan od domaćina ovog studijskog putovanja, Izletište te vinarija i restoran Coner također je upotpunio svoju ponudu, pa tako od ljeta imaju i smještajne kapacitete. Time su konačno, kako kaže voditelj marketinga Igor Prka, objedinili svoju ideju o stvaranju jednog bilogorskog resorta.
– Naravno, postoje planovi za daljnji razvoj i proširenje ponude, i upravo stoga nam puno znače ovakvi projekti Turističke zajednice. Naše mišljenje dijele i ostali vinari Bilogorske vinske ceste s kojima od početka imamo suradnički odnos. Nikad tu nije bilo nezdrave konkurencije, sve radimo zajedno i nastupamo skupa jer želimo izgraditi brend Bilogore kao turističke destinacije i vinske regije koja je do pred stotinjak godina opskrbljivala bečki dvor vinom, poručio je Igor Prka.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.