19. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Berba grožđa i Dani vina u Općini Buzsak u Republici Mađarskoj 2016.

2016 09 madarska 6

Posjet je organiziran povodom vinskih svečanosti u ovoj poznatoj mađarskoj regiji.

U subotu, 24. rujna 2016. godine općinsko izaslanstvo Općine Veliki Grđevac koje su predvodili načelnik Marijan Dautanac i zamjenik načelnika Marijan Petak bili su u službenom posjetu prijateljskoj Općini Buzsak u Republici Mađarskoj.

Posjet je organiziran povodom vinskih svečanosti u ovoj poznatoj mađarskoj regiji.

Srdačni domaćini predvođeni načelnikom Općine Buzsak Lajošom Karom ugostili su svoje prijatelje iz Republike Hrvatske. Općina Buzsak nalazi se nedaleko jezera Balaton, a u sastavu je županije Somogy. Na manifestaciji okupio se veliki broj proizvođača vina iz Općine Buzsak, a bilo je i tu i zaljubljenika u tu kapljicu, kao i veliki broj štovatelja vina uz bogat kulturno-umjetnički program. Ova tradicija održava se više od četrdeset godina.

Na ovoj manifestaciji nazočile su mnogobrojne osobe iz javnog života Republike Hrvatske i Republike Mađarske: načelnik Općine Veliki Grđevac Marijan Dautanac, zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić, zamjenik načelnika Općine Veliki Grđevac Marijan Petak, parlamentarni zastupnik i tajnik mađarskog parlamenta Jozef Atila Moring,predsjednik Hrvatske samouprave Grada Kapošvara Tibor Čuč, pročelnik Vijeća ogranaka Matice hrvatske BBŽ-a Mate Ćurak, predsjednik Vijeća Mađarske nacionalne manjine BBŽ-a Šandor Tot i zamjenik predsjednika općinskog vijeća Općine Veliki Grđevac Eugen Horvat.

Slične objave