Crosst.hr

BBŽ – Upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017.

upisi 1

Učenici se u prvi razred srednje škole upisuju u skladu s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017., od 2. lipnja 2016. (KLASA: 602-03/15-06/010033, URBROJ: 533-25-16-0005).

Željene programe obrazovanja kandidati za upis prijavljuju elektroničkim putem preko mrežne stranice (http://www.upisi.hr”>http://www.upisi.hr) Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ), a na temelju natječaja za upis koji se objavljuju na mrežnim stranicama i oglasnim pločama srednje škole i osnivača.

Sukladno točci XV. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017., Bjelovarsko-bilogorska županija i na svojim web stranicama objavljuje natječaj za upis učenika u prvi razred srednjih škola sa svog područja u školskoj godini 2016./2017.

Za Bjelovarsko-bilogorsku županiju u Strukturi razrednih odjela i broju učenika I. razreda srednjih škola u školskoj godini 2016./2017., 1. dio – srednje škole kojima je osnivač Republika Hrvatska, jedinice lokalne samouprave te jedinice područne (regionalne) samouprave, utvrđeno je 1610 upisnih mjesta u 70 razredna odjela.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske izradilo je publikaciju „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2016./2017. – Idemo u srednju!“ u kojoj možete pronaći informacije o elementima i kriterijima za upis, načinima i postupcima prijava u sustav različitih kategorija kandidata, primjere bodovanja za različite obrazovne programe, te dobiti uvid u mogućnosti elektroničkog načina prijava i upisa u srednje škole, od pregleda osobnih podataka kandidata, ocjena i dodatnih postignuća, do detaljnog pregleda lista poredaka sa strukturom bodova na temelju kojih je izračunat plasman kandidata na pojedinom prijavljenom programu obrazovanja. Također, u publikaciji se nalazi Kalendar s upisanim svim datumima i rokovima vezanim za prijavu i upis obrazovnih programa, te kontakti podrške u slučaju dodatnih pitanja ili teškoća.

Iznimno je važno kontinuirano pratiti sve informacije dostupne na mrežnoj stranici http://www.upis.hr”>http://www.upis.hr, budući da će ondje biti objavljeni uvjeti i kriteriji vrednovanja upisa u programe obrazovanja, svi postupci vezani uz prijave, te ostali ažurirani podaci, važne obavijesti i detaljne upute za rad sa sustavom.

Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017. i Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole (Narodne novine broj 49/2015) možete pronaći na poveznici
http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=14677&sec=3339

Želimo vam mnogo uspjeha pri upisu u željene programe i srednje škole kao i otvaranju novog, uzbudljivog poglavlja u životu!

VIŠE INFORMACIJA PROČITAJTE http://bbz.hr/vijesti/detaljnije/upis-ucenika-u-i.-razred-srednje-skole-u-skolskoj-godini-2016.-2017

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.