Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

BBŽ – Prema javnom pozivu osigurano 335 tisuću kuna za 21 umirovljeničku udrugu

2016 06 umirovlenici 31

Potpisan Ugovor s Maticom umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije

U srijedu 15. lipnja, župan Damir Bajs i predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije Ivan Prekrat potpisali su Ugovor o dodijeli sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije Matici umirovljenika BBŽ. Naime, riječ je o javnom pozivu Bjelovarsko-bilogorske županije koji je išao prema umirovljeničkim udrugama, na koji se javila Matica umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije.

Prije potpisivanja Ugovora, župan Damir Bajs je rekao da je Bjelovarsko-bilogorska županija raspisala javni poziv prema umirovljeničkim udrugama, a vezan uz ostvarenje financijske potpore za njihove projekte.
– Na taj se natječaj javila dvadeset i jedna umirovljenička udruga s područja Županije, koje su putem projekata ostvarile 335 tisuća kuna za svoje programe. Po natječaju, Matica umirovljenika BBŽ ostvarila je 45 tisuća kuna za svoj projekt „Željni znanja u trećoj dobi“, a riječ je o informatičkim edukacijama članstva, nabavci računalne opreme, softwera te za županijske i međužupanijske susrete umirovljenika.

Bajs je također rekao da je Bjelovarsko-bilogorska županija od 2013. uvela niz novih programa, a jedan od njih je vezan i za umirovljeničku populaciju.
– Uvođenjem novih programa Županija je postala partner umirovljeničkim udrugama na čelu s Maticom umirovljenika BBŽ i po prvi puta u povijesti Županije umirovljenici su dobili svoj Odbor pri Županijskoj skupštini, istaknuo je župan i dodao da je sada važno da naše umirovljeničke udruge osmišljavaju programe i da budu sve kreativnije u tome.

O programu za umirovljeničke udruge, ali i tome koliko su Bjelovarsko-bilogorska županija i sam župan Damir Bajs pokrenuli umirovljeniče udruge i napravili veliki zaokret, rekao je Ivan Prekrat, predsjednik Matice umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije.
– Ranijih godina mi nismo dobivali ništa od Županije. Molili smo i tražili, ali prema nama nije bilo razumijevanja. Od 2013. godine, kada je župan Bajs došao sve se promijenilo kod umirovljeničkih udruga. Županija je uvela novi program, raspisala natječaj za umirovljeničke udruge i mi smo se pokrenuli. Sredstva koja dobijemo koristimo za održavanje raznih sekcija, kulturnih, likovnih, za rad zborova, za druženja s drugim umirovljeničkim udrugama i za ono što je najvažnije, iako smo treća dob i mi volimo naučiti nešto novo, a to je rad na računalu i koristiti Internet, rekao je predsjednik Prekrat i dodao da je sve to zahvaljujući Županiji i županu Damiru Bajsu.

Već danas nakon potpisivanja Ugovora s Maticom umirovljenika Bjelovarsko-bilogorske županije, u Bjelovaru je održan Susret umirovljenika BBŽ, na kojem se okupilo oko 800 umirovljenika iz cijele županije.

Pročitajte još