Crosst.hr

BBŽ – Kreće obnova ambulante u Končanici

14591613 n

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Đurđica Ištef Benšić sa suradnicima posjetila je Općinu Končanica i tom prilikom je obišla ambulantu Doma zdravlja BBŽ Končanica i najavila obnovu iste

Prilikom obilaska tima Opće medicine i Stomatološke ordinacije, zamjenica župana Ištef Benšić najavila je obnovu ambulante u sklopu županijskog Doma zdravlja u Končanici. Nastavak je to provođenja projekta obnove ambulanti diljem županije. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija i Dom zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije u 2016. i 2017. godini kreću u temeljitu obnovu ambulanti u kojima rade liječnici opće prakse, a koji pokrivaju potrebe kako u ruralnim tako i u urbanim sredinama. Jednak standard u zdravstvu je od iznimne važnosti za građane našeg kraja i uz velike projekte u zdravstvu, poput gradnje nove zgrade Opće bolnice Bjelovar, ne treba zanemariti potrebe u primarnoj zdravstvenoj zaštiti gdje naši pacijenti zapravo ostvaruju prvi kontakt s liječnikom.

Tako će Bjelovarsko-bilogorska županija temeljem decentraliziranih sredstava preko svog Doma zdravlja staviti u obnovu sve ambulante na svom području za što je u 2016. i 2017. godini osiguran iznos od 1.200.000,00 kuna. Time su se osigurali financijski okviri za radove i obnovu ambulanti koje će tada imati ujednačeni standard, a radovi će se odvijati ovisno o potrebama svake pojedine ambulante. Radovi će tako obuhvatiti izgradnju vezanu uz bolji prolaz objektu, izmjenu stolarije ili neke druge radove ovisno o potrebi.

Kada napravimo projekt i ponudu troškova za ambulante u Končanici, pristupit ćemo odabiru izvođača te samim radovima. Ako to neće biti do kraja ove godine, vjerujem da ćemo početkom sljedeće godine započeti s radovima. Prema onome što smo vidjeli i čuli od samih liječnika, potrebno je izvesti ličilačke radove, ali i dodatne radove na izolaciji poda. Za stomatološku ambulantu potrebno je nabaviti određenu opremu, a tu postoji mogućnost prijava na natječaje europskih fondova, izjavila je Ištef Benšić.

Dosadašnja suradnja Općine i Županije bila je na visokoj razini. Zajednički smo izveli mnoge radove na ovoj zgradi i sada smo spremni uključiti se i u ovu obnovu. Zajedničkim snagama možemo urediti prostor koji imamo, stoga ćemo i dalje u okviru naših mogućnosti podržavati svaku akciju Županije, a sve kako bi naši mještani imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu, rekao je načelnik Zlatko Bakunić.

Da bi u ordinaciji bili zadovoljeni minimalni tehnički uvjeti koje propisuje resorno Ministarstvo potrebni su radovi u samoj radionici, ali i u čekaonici i na sanitarnim čvorovima. Najveći problem nam je manjak kvadrature, a veliki problem predstavlja i vlaga pa su nam zimi podovi mokri od kondenzacije. Upravo se zato ovim radovima veselimo i mi u timu, ali i brojni pacijenti s ovog područja, objasnio je stomatolog Igor Jareš.

Izvor informacija: bbz.hr

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.