Crosst.hr

BBŽ – 600.000 kuna za 52 udruge i ustanove

2016 05 zupanijapbz 44

U SKLOPU OBILJEŽAVANJA DANA BJELOVARSKO-BILOGORSKE ŽUPANIJE ZA PEDESTAK ŽUPANIJSKIH I UDRUGA I USTANOVA STIŽU DONACIJE VRIJEDNE PREKO 600 TISUĆA KUNA

U maloj vijećnici Bjelovarsko-bilogorske županije potpisan je 30. svibnja sporazum između Županije i Privredne banke Zagreb o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije. Sporazum je potpisan u sklopu obilježavanja Dana Bjelovarsko-bilogorske županije, a on će biti temelj za 600.000 kuna donacija koje će ustanove i udruge primiti od banke. Radi se o ukupno 52 udruge i ustanove s našeg područja, a ovim donacijama bi se trebao osigurati njihov daljnji rad.

Sporazume su pratnji zamjenika, članova uprave i suradnika, potpisali bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Božo Prka.

Župan Damir Bajs je istaknuo da je suradnja s PBZ-om započela još pred godinu i pol dana ulaskom u projekt „cash pooling“-a, a ona se dalje kvalitetno nastavlja. – Cilj ovog Sporazuma koji vrijedi 600.000 kuna je poticanje neprofitnih udruga i potpora lokalnom stanovništvu da bismo omogućili da svi oni koji se bave društvenim, kulturnim i sportskim radom lakše mogu djelovati, te da se obogati upravo taj vid života našeg kraja. Željeli smo pritom što je više moguće podržati rad s mladima. Sredstva će biti prebačena u naredno vrijeme, a svaka od ustanova ili udruga pritom će potpisati poseban Sporazum s bankom – napomenuo je župan Damir Bajs, te zahvalio banci na angažmanu i potpori.

Prvi od ugovora koje je potpisan bio je s Klubom tehničke kulture Nova Rača, koji je vrlo aktivan, i održava i sudjeluje na državnim prvenstvima. Dvadesetero djece članova kluba pritom će zasigurno lakše nastaviti s aktivnostima u klubu, s obzirom da sporazum kojim dobivaju oko 10.000 kuna čini polovinu njihovog dosadašnjeg godišnjeg proračuna.

– Čast mi je i zadovoljstvo surađivati s ovako uspješnom Županijom. Postavili ste neke nove obrasce u upravljanju, i pokazali ste kako voditi računa o skladnom razvoju u regiji. Stoga rado surađujemo s vama i pružamo podršku. Kao banka želimo biti partneri i lokalnim sredinama, njihovim poduzetnicima, i svim najmanjim segmentima ekonomskog, socijalnog, društvenog i kulturnog života, jer se u našem postulatu o razvoju lokalnog, držimo misli, ako se zapusti ono malo, gubi se i veliko – rekao je Božo Prka, uz čestitku na kvelitetnom vođenju županije i želju za daljnjom suradnjom u poslovanju.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.