Crosst.hr

Aparat za laparoskopiju stigao u Opću bolnicu Bjelovar zahvaljujući donaciji Erste banke

2017 1 bolnica erste 299

Erste banka Općoj bolnici u Bjelovaru donirala 160.000 kuna

Bjelovar – U srijedu, 25. siječnja 2017. u prostorijama Opće bolnice Bjelovar održana je konferencija za medije povodom donacije koju je Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) donirala Općoj bolnici Bjelovar. Riječ je o 160 tisuća kuna za kupnju aparata za laparoskopiju. Prema riječima ravnatelja bolnice i kirurga Ali Allouchi, laparaskopski aparat se može koristiti u dijagnostičke i terapijske svrhe, a pomaže u izvođenju minimalno invazivnih kirurških zahvata.

Povodom ove donacije, ali i dosadašnje podrške Erste banke, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Allouch zahvalio se na nesebičnoj pomoći Erste banke Općoj bolnici Bjelovar kroz donacije u protekloj 2016. godini, kao i na svim donacijama ranijih godina.
– Svojim donacijama prošle godine za nabavu Sinoptofora ( aparata za liječenje dječje slabovidnosti), dva pregledna ležaja za pedijatriju i dio sredstava za nabavu laparoskopskog stupa za kirurgiju, a riječ je o aparatu koji se može koristiti u dijagnostičke i terapijske svrhe i pomaže u izvođenju minimalnih i invazivnih zahvata. Tako je Erste banka omogućila da mnogi naši odjeli imaju opremu i mogu raditi, od odjela oftalmologije, pedijatrije i kirurgije. Zahvaljujući Erste banci, možemo pružiti suvremeniju i kvalitetniju medicinsku uslugu našim pacijentima, a na zadovoljstvo svih djelatnika kojima su stvoreni bolji uvjeti rada. Donacijama u našu ustanovu, Erste banka doprinosi poboljšanju zdravstvenih usluga svim pacijentima – korisnicima usluga, a time pomaže i zdravstvo u cjelini. Još jednom se zahvaljujemo na donacijama i radujemo se daljnjoj uspješnoj suradnji, rekao je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. spec. kirurg Ali Allouch.

U ime Erste banke, prigodom ove donacije govorio je je Zdenko Matak, član uprave Erste banke.
Drago mi je da vas sve skupa mogu pozdraviti i zadovoljstvo mi je što mogu reći da je Erste banka sudjelovala i pomogla u ovom projektu. Mi živimo i radimo u ovom gradu i posebno nam je zadovoljstvo ako možemo pomoći našim javnim ustanovama, a posebno kada je to riječ o Općoj bolnici Bjelovar. Erste banka je u 2016. godini dala doprinos u iznosu od 260 tisuća kuna Općoj bolnici Bjelovar. Također, moram istaknuti da je naša suradnja s Općom bolnicom Bjelovar dugogodišnja i u proteklih pet godina na području Bjelovarsko-bilogorske županije donirali smo preko 5 milijuna kuna. U ovih pet milijuna kuna uključena je i Opća bolnica Bjelovar, ali i mnogi drugi projekti na području grada Bjelovara i Bjelovarsko –bilogorske županije. Nadamo se da smo s time dali određeni doprinos kvaliteti života naših građana Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti pomagati u budućem periodu, u skladu s našim mogućnostima i u skladu s potrebama Opće bolnice Bjelovar, ali i drugih naših ustanova, rekao je Zdenko Matak, član uprave Erste banke.

Matak je također istaknuo da je Erste banka na ovom području već dugi niz godina i da su zastupljeni sa šest poslovnica u kojima je zaposleno preko 300 ljudi.
– Drago mi je istaknuti da na ovom području imamo veliki broj mladi informatičara koji svojim znanjem i svojim vještinama pridonose banci, ali i svojoj široj zajednici, naglasio je Matak i još jedanput zahvalio svima i dodao da se nada ćemo se opet vidjeti kada je riječ o lijepim prigodama.

Vezano za donacije, ravnatelj Ali Allouchi je rekao da je svaka donacija dobro došla i da pomaže u podizanju kvalitete zdravstvenih usluga.
– To je dobro za naše pacijente i nadamo se da će tih donacija uvijek biti. Zdravstvo je u takvoj situaciji da su naši limiti ograničeni, a naše potrebe su puno veće i apeliramo svima dobronamjernima da nam pomognu u ovakvim situacijama, jer to u končanici ide na dobrobit naših pacijenata.

Što se tiče novog aparata za laparoskopiju, ravnatelj Allouchi je rekao da su imali stari uređaj koji je toliko star da se pokvario i dijelova za popravak nema.
– Uređaj se nije mogao popraviti, dijelova nema i morali smo iznaći način kako da dođemo do novog uređaja.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.