28. studenoga 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

AKTUALNI SAT Županijske skupštine: Najavljeno otvaranje dugoočekivane PRUGE te natječaja za izvođače radova NOVE BOLNICE

2019 bjelovar info skupstina srpanj 14

U Bjelovaru je u četvrtak 18. srpnja održana 13. sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije, na kojoj je sudjelovalo 33 vijećnika, od kojih je njih 14 svoja pitanja na prvoj točki dnevnog reda Aktualnom satu, uputilo županu Damiru Bajsu. Vijećnike su, između ostalog, zanimali projekti energetske obnove – kako u zdravstvu, tako i u školstvu, uređenje prometnica, financiranje radnih bilježnica, transparentnost, a župan je odgovorio i kada s prometovanjem kreće već kultna pruga Sveti Ivan Žabno – Gradec – Zagreb.

Tako je u sklopu Aktualnog sata, prvo pitanje postavio vijećnik Slavko Đurđević (SDP), kojeg je zanimalo hoće li Županija pokrenuti inicijativu s gradovima i općinama, vezanu uz subvenciju kamata za stambene kredita.

Na pitanje vijećnika, župan je odgovorio kako će se ta mogućnost razmotriti.

– BBŽ započela je program vezan uz dolazak i ostanak liječnika i medicinskog osoblja na području naše županije. Jedna od mjera je i sufinanciranje stambenih kredita, a moram reći da je to mjera koja je dala rezultate i da dio drugih županija sada od nas traži način na koji bi i oni pokrenuli sličnu inicijativu. Što se tiče pitanja da to proširimo na ukupnu populaciju, to moramo vidjeti postoji li financijska mogućnost da mi to pratimo; mora postojati dogovor s gradovima i općinama te se moraju uvesti kriteriji po kojima bi subvencionirali te kredite, pojasnio je župan Bajs.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 31

Vijećnik Siniša Glavaš (BUZ) uputio je pitanje vezano za Dom umirovljenika u Garešnici. Naime, vijećnika je zanimalo ima li župan volju za izgradnjom Doma umirovljenika na mjestu Modea tvrtke u Garešnici.

– Gradski čelnici me uvjeravaju da će dati sve od sebe, ako župan ima volje uložiti županijska sredstva u kupnju bivše tvrtke Modea i prenamijeniti je u Dom umirovljenika za starije i nemoćne osobe, pojasnio je Glavaš.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 28

Župan Bajs je odgovorio kako će zajedno s čelnicima Grada Garešnice postaviti zahtjev prema resornom ministarstvu, nakon čega će, ako to da pozitivan odgovor, krenuti ka sljedećim koracima prema tome.

– Postoji niz Domova za starije koji pružaju usluge našim sugrađanima, ali i onima koji dolaze iz ostatka Hrvatske. Neki od njih su u vlasništvu jedinica lokalne samouprave gradova i općina, dok na Dom u Bjelovaru mi imamo prava, kazao je župan pojasnivši:

– Bilo kakvo razmišljanje o domu mora pratiti i mreža; naime gradnjom ili proširenjem kapaciteta Garešnice, Bjelovara ili bilo gdje drugdje, mi bismo došli u situaciju, bez proširenja mreže, da dajemo komercijalnu cijenu. Znači da bi cijena bila oko pet tisuća kuna, kao u bilo kojem privatnom domu. Dok je u situaciji našeg doma koji je pod subvencijama i potporom Ministarstva, cijena bitno manja.

Stoga, ta ideja se može riješiti na dva načina; da županija, u slučaju da je to uvjet Ministarstva, prihvati osnivačka prava nad novim domom, ili da to bude dom koji će pripadati Bjelovaru kao ispostava, rekao je Damir Bajs.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 35

Treće pitanje postavio je Dražen Pavlović (SDP), koji je pozornost skrenuo na dio autobusnih stanica na području županije koje nisu pripadajuće obilježene, te kao takve ugrožavaju sigurnost sudionika u prometu.

Odgovor je dao župan Bajs napomenuvši kako autobusna stajališta moraju biti na standardu te da na takvim mjestima sigurnost mora biti neophodna.

– Ako postoji kakav problem, popis autobusnih stajališta koja nisu uređena u skladu sa standardima kakve bi očekivali, stupiti ćemo u kontakt sa ŽUC-em i zatražiti ćemo analizu postoji li potreba za time, poručio je Bajs.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 40

Milan Radaković (SDP) upitao je župana kakva je situacija s klizištem u Batinjanima, te što se može očekivati od sanacije istog.

Župan je odgovorio kako je novac osiguran, u tijeku su javni natječaji, ali kako još uvijek nije moguće projicirati završetak radova.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 44

Tihomir Jaić (SDP) zainteresirao se za temu širokopojasnog interneta na području naše županije, konkretno je li Županija taj projekt preuzela na sebe i u kojoj je on fazi, a odgovor mu je dao župan Damir Bajs.

– Županija je preuzela odgovornost koja nije na nama, ali htjeli smo to napraviti kako bismo omogućili najvećem dijelu stanovništva županije pristup brzom internetu. Još prije 5 godina potpisali smo sporazum s Gradom Bjelovarom i s još 8 Općina. U međuvremenu projekt se je odužio, a sada je u njega ušla i deveta Općina, rekao je župan i nastavio:

– Ovog trenutka su svi preduvjeti za to stvoreni, potpisani su ugovori i naša studija je dobila suglasnost. Trenutno nije izvjesno da će svi natječaji proći; naime osigurano je manje novca nego što je potrebno za one koji su se prijavili. Obzirom na broj onih koji su prijavitelji u ovom programu – načelnici i gradonačelnik Bjelovara, vjerujemo da ćemo u tome i uspjeti, pojasnio je Bajs.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 50

Vijećnicu Andreu Prugovečki Klepac (HSS) zanimalo je razmišlja li Županija o sufinanciranju radnih materijala za osnovnoškolce s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Župan je vijećnici odgovorio kako su gradonačelnici i načelnici ti koji su u svojim kampanjama obećali pokriti troškove školskih materijala te da Županija, iako bi voljela sufinancirati iste, zbog trenutnih troškova ne može prelaziti na nove obaveze.

– Mi ćemo provoditi sve naše obaveze na temelju dogovora s Ministarstvom. Rado bih volio da Županija može preuzeti troškove vezane uz školski pribor. Međutim, naša Županija ovog trenutka provodi 44 projekta energetskih obnova škola, koje u sebi sadržavaju i obveze Županije, a uz tolike troškove ne možemo prelaziti na novu obveze dok ne završi energetska obnova, kazao je Bajs istaknuvši kako su županijska sredstva angažirana u školstvo kao nikad prije, a tek nas očekuje obnova 25 škola.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 52

Vezano za temu sufinanciranja radnih materijala, nadovezao se i vijećnik Drago Hodak (HDZ), koji je ovim putem pozvao Županiju da školske odbore upozna s činjenicom da je to isključivo dobra volja Gradova i Općina, a ne obaveza.

Župan je kazao kako je BBŽ osigurala sva sredstva koja su potrebna za funkcioniranje škola sukladno Zakonu te da apsolutno sve svoje zadane obaveze ispunjava u cijelosti.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 56

Vijećnik Milan Ivančević  (HSU) je svoje pitanje o napretku obnova ambulanta Opće medicine na području naše županije također uputio Damiru Bajsu, koji mu je  odgovorio:

– BBŽ provodi program Za zdravlje BBŽ – to je europski projekt vrijedan 11,2 milijuna kuna, dok je Županija dodala još 2 milijuna kuna. Time smo željeli primarnu zdravstvenu zaštitu dići na novi standard. Odlučili smo prvo uložiti sredstva, ne u Bjelovar, već u naše ispostave; ambulante koje se nalaze u ruralnim dijelovima naše županije. U okviru toga smo pribavili i velik dio opreme, rekao je župan kazavši kako će se tek sada, nakon što je ukupnost županije riješena što se tiče opreme i aparature, krenuti u obnovu bjelovarskih ordinacija.

– Vjerujem da će idući tjedan biti potpisan Sporazum o energetskoj obnovi, ali i rekonstrukciji stomatologije pri Domu zdravlja i takozvanoj Novoj bolnici, rekao je Bajs koji je naglasio i kako je nakon uvođenja nove tehnike i aparature naglo porastao broj pacijenata.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 62

Marijan Dautanac (HNS)

– Je li se Županija javila na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i u kojem iznosu ćemo dobiti ta sredstva?

Župan Bajs je odgovorio:

– BBŽ ovog trenutka ima projekte, koji su ili potvrđeni ili prijavljeni, u vrijednosti otprilike 600 milijuna kuna, a najveći dio tih projekata je riješen kroz sufinanciranje Fonda za nacionalnu komponentu. Međutim, dio projekata nije.

Taj fond je limitiran i određeno je 300 milijuna kuna za ukupnost svih projekata koji se odnose na Hrvatsku, a vezani su uz županije, gradove i općine ili njihove korisnike. Obzirom na to, po prvi puta u tom Fondu je predviđeno „pravilo najbržeg prsta“; tko se prvi javi i ima sve uvjete, dobit će sredstva. Mi smo osigurali da svi oni korisnici i prijavitelji iz same županije budu aktivni u tom dijelu. Regionalna razvojna agencija je u rekordnom roku napravila dokumentaciju potrebnu za prijavu na taj Fond te smo  doslovce u prvoj minuti prijavili svih 26 projekata, prvenstveno školstva i zdravstva. Ukupan iznos vrijednosti projekata je 68 milijuna kuna, a mi tražimo 25 milijuna kuna, obrazložio je župan.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 65

Vijećnica Sandra Frčo (HNS) postavila je pitanje koje se odnosi na sredstva namijenjena radu udruga s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

– BBŽ ima niz natječaja kojma odobrava sredstva udrugama. Ovisno o natječajima, mi ćemo u tijeku 2019. godine osigurati otprilike 4,5 milijuna kuna za ukupnost potpore prema udrugama kroz razne projekte.

Također, kada govorimo baš o udrugama i mogućnostima da se jave na natječaj, u 2019. smo osigurali najveća sredstva ikada u povijesti županije; negdje milijun i sto tisuća kuna, gdje imamo vrlo velik broj korisnika, odgovorio je župan.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 66

Vijećnik Matija Jasenko (Damir Bajs NL) upitao je do koje faze se je došlo s obnovom svih škola na području županije.

Župan Damir Bajs je kazao:

– Ovog trenutka ugovorene su 44 škole, vrijednosti oko 150 milijuna kuna. Od 44 projekta dio je već gotov, a imamo i nekoliko projekata koji su sada u tijeku, od kojih ću istaknuti pitanje završetka OŠ i SŠ u Grubišnom Polju, škole u Garešnici, niza područnih škola i mogu naglasiti da su to projekti koji su među najvrjednijima u RH, a pred nama je još niz ugovora sa školama.

Dražen Paun (Damir Bajs NL) postavio je pitanje vezano uz prometnu povezanost te za prugu Sveti Ivan Žabno – Gradec – Zagreb, odnosno vijećnika je zanimalo kada će spomenuta pruga biti puštena u promet.

Na što je župan odgovorio kako se već za 1. rujna očekuje spajanje pruge u mrežu, a najavio je i kako bi na toj relaciji trebali prometovati novi vlakovi.

– Od HŽ-a je pismeno naznačeno da prvog rujna bude gotovo i da će se pruga moći spojiti u ukupnost mreže. Bilo je niz sastanaka s HŽ-om, vezano uz vozni red, uvjete pod kojim će se koristiti ta pruga, mogućnost da se s jednom kartom može doći vlakom do Zagreba i tom istom kartom prijeći na javni prijevoz u gradu Zagrebu. Također, rečeno nam je kako je moguće da novi vlakovi budu prebačeni na našu prugu, pojasnio je župan.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 72

Vijećnica Marija Kubišta (HSU):

– Zanima me, je li uskoro na vidiku raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova za izgradnju OB u Bjelovaru te za energetsku obnovu postojećih zgrada.

Župan Damir Bajs:

– Projekti u zdravstvu su po vrijednosti najveći projekti koje bilo koja županija u Hrvatskoj vodi – tu smo vodeći. Mogu reći da idući tjedan očekujemo potpis Ugovora o energetskoj obnovi Nove bolnice, a zapravo se radi o Stomatologiji i dijelu odjela koji se nalazi u toj zgradi, izvođač je izabran i slijedi potpis ugovora te radovi.

Što se tiče nove bolnice, koja se tek treba graditi, u ponedjeljak je raspisan natječaj za gradnju, sutra ćemo imati tiskovnu konferenciju gdje ćemo naznačiti uvjete koji su vezani uz tu bolnicu i očekujemo da se izvođači jave na raspisan natječaj.

2019 bjelovar info skupstina srpanj 78

Zadnje pitanje, koje se odnosi na transparentnost naše županije, postavio je vijećnik Ozren Bosanac (ORaH).

Župan je odgovorio:

– Kada se radi o samoj Županiji i županijskoj transparentnosti, mi već 4 godine zaredom dobivamo od Instituta za financije priznanje da smo Županija koja ima sve potrebno da bude proglašena transparentnom. Županija poštuje najviše standarde u transparentnosti koji postoje u Hrvatskoj. Što se cjelokupnosti županije tiče, tu nismo tako sjajni već smo, što se tiče općina i gradova, negdje 15. u RH, kazao je župan koji je tom prilikom poručio županijskim načelnicima i gradonačelnicima da se izdignu u standardu koji je potreban kako bi građani mogli vidjeti što se radi u tim općinama i gradovima.


Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.