02. prosinca 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Aktualni sat Županijske skupštine BBŽ izgledao je kao sat ispitivanja od kojeg građani nemaju koristi

2021 10 16 zupanijska skupstina 15

U petak 15. listopada u Domu kulture održana je 3. sjednica Županijske skupštine Bjelovarsko – bilogorske županije na kojoj je od ukupno 37 vijećnika bilo nazočno njih 33. Na samom početku jednoglasno je usvojen zapisnik sa 2. sjednice Županijske skupštine BBŽ, kao i dnevni red današnje skupštine koji je započeo Aktualnim satom. 

 Prvo pitanje postavio je Marijan Sabolović iz HSS-a. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 48
Marijan Sabolović (HSS)

– U 2021. godini odobrena su sredstva za rad udruga, pa tako i Matice umirovljenika BBŽ. Uvidom u stanje računa jasno je da sredstva nisu doznačena, kao i nekim drugim udrugama. Matica umirovljenika BBŽ brine za 23 udruge u jedinicama lokalne samouprave. Zanima me koje su udruge dobile sredstva, koje nisu te kada će navedena situacija biti riješena? Neke udruge su morale smanjiti tražena sredstva i znam da su taj dogovor ispoštovale, upitao je Sabolović. 

Odgovorila je zamjenica župana Marka Marušića koja je naglasila kako župan zbog sastanka s predsjednikom Vlade RH u Zaprešiću nije bio u mogućnosti prisustvovati sjednici. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 58
Marija Jungić (HDZ), zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije

– Sredstva su svima isplaćena do 24. rujna, tako da predlažem da provjerite uplate na računu udruge. Riječ je o ukupno 3 milijuna i 700 tisuća kuna namijenjenih za rad udruga u ovoj godini. Bez obzira koliko je to opterećivalo proračun, ugovori su sklopljeni i Županija i dalje podržava rad udruga u potpunosti, odgovorila je Marija Jungić (HDZ). 

2021 10 16 zupanijska skupstina 64
Mario Preskočil (Damir Bajs NL)

Maria Preskočila (Damir Bajs NL) zanimalo je što se točno događa s Vodoprivredom iz Daruvara, odnosno kakvo je stanje dokapitalizacije, ali i stanje tvrtke općenito. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 43
Ivana Jurković – Piščević (NEZAVISNA), predsjednica Županijske skupštine BBŽ

– Trenutno se radi na dogovoru s vjerovnicima u vezi izmjene predstečajnog postupka, točnije namirenje 50 posto tražbina što je uspješno dogovoreno sa 70 posto vjerovnika. Kroz koji dan očekujemo očitovanje od PBZ-a, na temelju čega će se potom moći zakazati ročište i potvrđivanje predstečajnog postupka, daljnje djelovanje i dokapitalizacija za koju su pristigle četiri ponude, od čega dvije s područja BBŽ-a i dvije izvan nje. Iste će do kraja mjeseca biti pozvane da dostave ponudu za dokapitalizaciju, što otvara mogućnost izbora za upravljanje sa 51 posto udjela u Vodoprivredi Daruvar, dok će Županija ostati manjinski vlasnik u iznosu od 28 posto, pojasnila je Ivana Jurković – Piščević (NEZAVISNA), predsjednica Županijske skupštine BBŽ. 

Slijedeći za riječ javio se Silvestar Štefović iz redova HDZ-a. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 72
Silvestar Štefović (HDZ)

– Pitanje upućujem pročelnici za financije i ono se odnosi na ukupni iznos ugovora potpisan s udrugama u zadnjim tjednima kampanje. Također, zanima me koliko je izvršenje godišnjih ugovora za promidžbu i informiranje bilo u prvih šest mjeseci ove godine? Stekao sam dojam da se na taj način namjeravalo kupiti glasove, zaključio je Štefović. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 77
Suzana Raguž – Pehar, pročelnica za financije Bjelovarsko – bilogorske županije

– Ugovorni odnos sa medijima i promidžbom sklopljen je u siječnju za tekuću godinu u iznosu milijun i 300 tisuća kuna, a ostvaren je u iznosu od 90 posto. Što se tiče udruga, ugovori su sklopljeni 10. svibnja i izvršenje sa 24. rujnom iznosi 3 milijuna i 700 tisuća kuna. Sve je podmireno i dugovanja nema nikakvih, odgovorila je Suzana Raguž – Pehar, pročelnica za financije Bjelovarsko – bilogorske županije. 

Pitanje je postavio i Ivan Beljan iz DHSS-a, a odnosilo se na realni sektor. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 81
Ivan Beljan (DHSS)

– Polovicom ljeta raspisan je natječaj za opskrbljivača plinom za objekte kojima je vlasnik Bjelovarsko – bilogorska županija. Nažalost, na natječaj se nije mogao prijaviti niti jedan opskrbljivač s područja županije, jer su kriteriji nabave bili nepristupačni. Ukoliko ćemo funkcionirati na taj način, naša privreda će u svakom pogledu išla silaznom putanjom, rekao je Beljan. 

 Odgovorila je zamjenica župana.  

2021 10 16 zupanijska skupstina 58
Marija Jungić, zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana

– Najveći problem u ovom predmetu je bila referenca, odnosno tražilo se da ponuditelj u opskrbi plinom ima poslove u iznosu 12 milijuna. Održano je javno savjetovanje i za to ste kolega Beljan znali, jer ste u to vrijeme komunicirali s našom nadležnom službom. Žao mi je što ta referenca nije bila niža i nismo znali da na taj način nekoga blokiramo. Na taj segment ste mogli ukazati, jer mi to nismo znali. U budućnosti ćemo svim subjektima omogućiti prijavu, rekla je Jungić. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 37
Zlatko Barila (HSU)

Slijedeći za govornicom bio je Zlatko Barila iz HSU-a. Vijećnika su zanimali detalji vezani za dovršetak izgradnje nove Opće bolnice Bjelovar, njezino opremanje te da li je zatražen datum za tehnički pregled. Također, Barila je zatražio i detalje izgradnje novog cestovnog prilaza prema bolnici. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 63
Marija Jungić, zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana

– Tehnički pregled dogovoren je za 29. listopada, nakon čega očekujemo određene korekcije. Da li će uporabna dozvola biti ishođena ove godine, mi to sada ne možemo znati, no na tome se radi. Bolnica još nije završena, ali jasno je da će biti opremljena, jer nema smisla takav objekt ostaviti praznim, zar ne? Slažemo se da novu bolnicu trebamo staviti u funkciju. Naš prijedlog je opremanje bude uvršteno u Razvojni sporazum. Sporazum zasada nije potpisan, no učinit ćemo sve da do toga dođe čim prije. Vezano za prometnicu, poslati ćemo vam pisani odgovor, pojasnila je zamjenica župana, Marija Jungić.

Damir Bajs (DB NL) postavio je pitanje vezano za projekt Sjever i potpisivanje Razvojnog  sporazuma pet županija. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 97
Damir Bajs (DB NL)

– Koliko vidim u projekt su uvršteni projekti koje smo mi predložili, poput izgradnje bolnice, brze ceste i slično. Jedan je izostao, a riječ je o Turističkom kongresnom centru u Novoj Rači pri svetištu naše biskupije. Zanima me zašto je taj dio priče izbačen? Ukoliko smo uvršteni u projekt Istočne regije, zanima me koliko sastanaka na tu temu odrađeno i koji su zaključci doneseni, upitao je Bajs. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 58
Marija Jungić, zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana

– Temeljem regije kojoj smo pripali, moguće je ostvarivati puno veće potpore. Jasno je da ćemo se priključiti onoj inicijativi koja nam može osigurati dodatna sredstva. Po pitanju industrijske tranzicije spadamo pod istok, jer na taj način Županija može osigurati dodatna sredstva za razvoj industrijske tranzicije, samim time i gospodarstva. Tema razvojnih sporazuma još uvijek se obrađuje u koordinaciji s nadležnim ministarstvima koji imaju stručne prijedloge i primjedbe. Projekti brze ceste i Termi Bjelovar su rezervni. Na temelju Razvojnog sporazuma pet županija, mi od Vlade Republike Hrvatske nećemo dobiti nikakve dodatne novce. Zadnja informacija koju imamo je ta da brzu cestu nećemo moći kandidirati na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, niti VFO. Prema Vladi RH idem sa zamolbom da se za izgradnju ceste prema Virovitici osiguraju sredstva iz kredita, kazala je Marija Jungić, zamjenica župana. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 105
Boro Bašljan (DHSS)

Boro Bašljan iz DHSS-a osvrnuo se na najstarije gradilište u našoj županiji, a riječ je o školsko – sportskoj dvorani u Hercegovcu čija je prva faza izgradnje izvedena prije deset godina. S obzirom da od tada pomaka na gradilištu nema, a u međuvremenu je škola izgubila oko 40 posto učenika, dok sportske udruge trpe veliko smanjenje članova te sportaši odlaze trenirati u bolje sredine, vijećnika zanima kakvi su planovi za završetak dvorane, jer je vidljivo da su financijska sredstva planirana. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 61
Marija Jungić, zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana

– Ukazivali smo da nema smisla odraditi dio posla, a zatim neki objekt ili projekt ostaviti nedovršenim. Od ukupno četiri dvorane, imamo dvije koje su koštale 55 milijuna kuna, a još uvijek nije otplaćeno 25 milijuna kuna. Nema smisla da dvorana u Hercegovcu ostane u ovakvom stanju i da služi kao skladište krumpira, dok djeca nemaju osigurane uvjete za tjelesno zdravstveni odgoj. Vašu inicijativu podržavamo i svakako ćemo ići u izmjene troškovnika, poručila je Jungić. Sljedeće pitanje postavila je Aida Sučić iz stranke NSH. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 108
Aida Sučić (NSH)

– Konkretno, zanima me da li je povećan broj zaposlenih u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, ima li zaposlenih na ugovor o djelu i da li je župan učinio nešto po pitanju smanjivanja plaće, kako je najavio u svojoj izbornoj kampanji, upitala je vijećnica.

2021 10 16 zupanijska skupstina 61
Marija Jungić, zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana

– U Županiji je zaposleno 130 ljudi, izvana su došla dva pročelnika te imamo dvije osobe na ugovor o djelu. Pokušavamo “zakrpati” rupe koje smo zatekli, zbog čega nismo stvarali nekakve prevelike obveze, odgovorila je zamjenica župana. 

Za riječ se javio i Slavko Došen iz HSLS-a. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 128 1

– Mislim da bismo polako trebali razmišljati na način kako to čini Grad Bjelovar  i postati prva Županija koja će u svoj rad i poslovanje uvesti transparentnost, kao i transparentni proračun kojim ćemo ukloniti sve nepoznanice. Zanima me koliki je godišnji trošak Županije za naknade i kamate prema poslovnim bankama, upitao je Došen. 

Odgovorila je pročelnica Odjela za financije Bjelovarsko – bilogorske županije. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 77
Suzana Raguž – Pehar, pročelnica za financije Bjelovarsko – bilogorske županije

– U rebalansu proračuna uvrštena je pozicija transparentnosti u iznosu oko 80 tisuća kuna. Dobili smo najmanju ponudu, ugovoreno nije, već su u tijeku daljnji dogovori i obrada. Što se tiče kamata, odgovor ću vam poslati pismenim putem, rekla je Suzana Raguž – Pehar.

Vijećnicu Sandro Frčo (NEZAVISNA) zanimalo je na koji način su raspoređeni djelatnici nakon preustroja županijskih odjela. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 137
Sandro Frčo (NEZAVISNA)

– U Upravnom odjelu za poslove državne uprave radi nekoliko desetaka osoba, dok Upravni odjel za gospodarstvo ima jedino v.d. pročelnika i djelatnicu koja je nažalost na bolovanju. Upravni odjel za poljoprivredu djeluje samo sa v.d. pročelnikom. S obzirom da su to dva izuzetno važna odjela u našoj Županiji, ne znam kako je to moguće. Zamjenicu molim za pojašnjenje cijele situacije, istaknula je Frčo.  

2021 10 16 zupanijska skupstina 61
Marija Jungić, zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana

– Upravni odjel za poslove državne uprave ima više od 50 djelatnika, dok je prije spajanja odjela na tim poslovima radilo oko 80 ljudi. Po broju predmeta i opsega poslova, smatramo da je broj od 50 osoba potreban. Ni sami nismo zadovoljni brojem službenika u odjelima za gospodarstvo, poljoprivredu, zdravstvo i školstvo, no još uvijek nismo zaokružili priču konačnog rasporeda službenika. Upravo prije nekoliko dana samo razgovarali sa službenicima koje želimo staviti na ta radna mjesta, kako bi osigurali osmišljavanje i provedbu naših regionalnih politika. Nažalost, u proračunu nemamo sredstva za neke planirane mjere, tako da u ovoj godini moraju otpasti. Ukoliko će financije dopuštati, kroz 2022. godinu ćemo taj segment staviti u funkciju. Još uvijek se krpamo i nastojimo napraviti dobar zadovoljavajući raspored službenika, sukladno njihovim stručnim sposobnostima i obrazovanju, odgovorila je zamjenica Jungić.Posljednja vijećnica koja je postavila pitanje na Aktualnom satu bila je Ines Šarić (NEZAVISNA).

2021 10 16 zupanijska skupstina 152
Ines Šarić (NEZAVISNA)

– Da li je direktor Vodoprivrede Daruvar dostavio traženo izvješće i ako nije, zašto to nije učinio? Ukoliko je izvješće dostavljeno, zanima me zašto ga niste poslali na uvid članovima Županijske skupštine BBŽ? Isto tako, interesira me kako znate da će ostati 28 posto dionica pod Županijom, ako se o tome još nije raspravljalo, upitala je Šarić. 

2021 10 16 zupanijska skupstina 43
Ivana Jurković – Piščević (NEZAVISNA), predsjednica Županijske skupštine BBŽ

– Naravno da sam tražila izvješće poslovanja Vodoprivrede Daruvar i to u nekoliko navrata, no nisam ga dobila. Moj sljedeći korak je zakazivanje službenog sastanka i očitovanje zašto izvješća nisu poslana. Informaciju od 28 posto sam dobila od strane nadzornih odbora. U konačnici, o tome će se odlučivati kroz daljnje procese, rekla je Ivana Jurković – Piščević (NEZAVISNA), predsjednica Županijske skupštine BBŽ. Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.