Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Aktualni sat Županijske skupštine BBŽ-a: pitanja o projektima, brzoj cesti, članovima školskih odbora te zbrinjavanju nezbrinutih pasa

2018 županijskii proačun 4

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji održana 10. Sjednica Županijske skupštine, posljednja u ovoj godini. Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne izvanredne sjednice, prešlo se na  aktualni sat i na pitanja za župana,  a potom na dnevni red sjednice na kojem se odlučivalo o najvećem proračunu u povijesti Županije.

Prvo pitanje postavila je vijećnicaa Marija Kubišta (HSU)

– Imam pitanje za župana; mene i većinu Daruvarčana zanima u kojoj fazi je trenutno tvrtka Suvenir Arbor iz Sirača, obzirom da se je nalazila u predstečaju.  Također nas zanima u kakvoj je trenutno financijskoj situaciji.

Odgovor je dao župan Damir Bajs.

– Suvenir Sirač je izvršio sve svoje obaveze iz predstečaja, temeljem toga je izdano rješenje i on se sada nalazi na Trgovačkom sudu ne pod opaskom da se nalazi u predstečaju, već da je u ravnopravnom položaju prema bilo kojoj tvrtki; što je za ustanovu od iznimne važnosti zbog toga jer se može početi javljati na javne natječaje. U tijeku su investicije koje vrijede više od 4 milijuna kuna, povećao se je opseg posla, ljudi zarađuju svoju plaću, a Županija i Ministarstva ih podupiru. Štoviše, u tvrtki su započeli s novim zapošljavanjima. Suvenir Arbor oprema i dio naše državne uprave, oprema naše škole – a uskoro će opremiti i školu u Daruvaru.  

Drugo pitanje postavio je vijećnik HDZ-a, Drago Hodak.

– Zanima me zašto kod nas više ne postoji praksa da načelnici i gradonačelnici imaju priliku barem u nekoliko navrata u mandatu sastati se s našim županom i razmjeniti iskustva; odnosno vidjeti koji su to problemi na terenu u direktom kontaktu. Ono što nas načelnike općina najviše tišti je suradnja po pitanju projekata BB voda, Županijskih cesta i svih drugih institucija koje funkcioniraju. 

Župan je odgovorio:

– Sama Županija provodi niz zajedničkih projekata s općinama i gradovima; to su projekti poput navodnjavanja, kao što je to slučaj u Garešnici; mogu biti projekti europskog tipa, kao onaj u Velikom Trojstvu;  ili niz drugih projekata. Nalazimo se u nizu događanja, a koliko ja znam, mi smo gradonačelnike i načelnike sazvali tematski, vezano uz niz okolnosti koje su se tada dogodile. Nekada to baš i nije bio veliki odaziv, ali bilo je i situacija gdje smo uspjeli zajedno okupiti i gradove i općine oko tema koje su nas zanimale. Nema zapreke da se nađemo i zbog nekih drugih pitanja, ali do sada smo se i nalazili i pozivali. Imali smo sastanke upravo u ovoj vijećnici, a ukoliko postoji potreba mi ćemo to i proširiti.

Pitanje županu uputio je i Tihomir Jaić (SDP)

– Kakva je bila realizacija proračuna u 2018. godini, odnosno jesmo li ga realizirali u prihvatljivoj razini? Temeljem toga ćemo zasigurno moći procijeniti koliko će biti realno da ostvarimo ovaj novi proračun za 2019.

Vezano za realizaciju projekata, župan je rekao:

– Za ovogodišnji proračun očekujemo izvršenje preko 95 posto. Većina gradova ima izvršenje od 60 do 80 posto od priloženog plana. To znači da unatoč tome što je naš proračun daleko najveći i što ima najviše korisnika, da je i najbolje planiran. Važno je napomenuti kako je Županiji najjači izvor prihoda porez na dohodak, a u 2018. je neto isplaćenih plaća porastao preko 9 posto; što je najveće povećanje u Hrvatskoj.

Vijećnik Marin Sabolović (HDZ)

– Sukladno članku 95 poslovnika, opetovano molim da me v.d. pročelnica resornog odjela pismenim putem izvijesti o članovima školskog odbora i njihovim kvalifikacijama. Dakle tražim odgovor na ono moje pitanje imaju li svi članovi Odbora kvalifikacije propisane Zakonom, s obzirom da je došlo do izmjene koja je tu sintagmu u pravilu eliminirala.

Župan je odgovorio:

– Ja mogu samo reći da ste Vi kolega potvrdili sve ono što sam rekao; da smo postupali po Zakonu i da će Županija i dalje tako postupati, a Ministarstvo je to isto tako naznačilo.  

Pitanje je postavio i vijećnik Dražen Paun (D.BAJS NL)

– Moje pitanje je na tragu činjenice da je za proračun za 2019. usvojen mandat koji su predložili gospoda Željko Lacković, Vladimir Bilek, Vesna Bedeković i Josip Đakić za osiguranje sredstava za brzu cestu prema Bjelovaru, odnosno Virovitici. Ovim putem bih izrazio žaljenje što gospodin Totgergeli nije podržao taj amandman; pa me sad zanima što to znači za našu županiju?

Odgovor župana:

– Amandman koji je stvoren od strane dijela saborskih zastupnika ovoga kraja je Vlada Republike Hrvatske prihvatila. Drago mi je da je potpisan amandman koji je prošao, a koji se odnosi na Bjelovarsko- bilogorsku županiju i djelom na Koprivničko- križevačku, a žao mi je što naš saborski zastupnik, gospodin Totgergeli to nije potpisao. Također izražavam svoje izrazito nezadovoljstvo činjenicom da je Ministar prometa, gospodin Butković pogazio svoje obećanje da će ove godine biti raspisan natječaj za gradnju. Međutim, u proračunima ni za ovu, a ni za iduću godinu nije pronađeno niti milijun kuna za našu prometnicu. Hrvatske ceste su naručile treću građevinsku dozvolu na istoj trasi što je meni čudno, ali odgovor zašto je tome tako trebamo potražiti kod naručitelja. Tih 37 milijuna kuna, omogućava sukladno Zakonu o javnoj nabavi da u 2019. konačno krene cesta prema Bjelovaru, da se raspiše natječaj i da dobijemo cestu s četiri traka kao što je to planirano. Ovo nepotrebno odlaganje ovaj dio Hrvatske vodi u probleme; onaj dio Hrvatske koji nema brzu prometnicu ne može računati ni na kakve ozbiljne investicije.

Na pitanje vijećnika Pauna, odgovorio je i saborski zastupnik Vladimir Bilek.

– Drago mi je da je amandman djelomično prihvaćen i zahvaljujem na tome Hrvatskoj Vladi i Premijeru. Kada smo vidjeli da je u proračunu opet odgođen početak radova, pokušali smo taj dio ubrzati s ovim amandmanom, a nadam se da ćemo i uspjeti. Brza cesta je uvjet za kvalitetno poboljšanje i brzi razvoj gospodarstva.

Vijećnik Zlatko Barila (HSU) postavio je županu pitanje koje se odnosi na poticajne mjere vezane za gradnju nove bolnice; konkretno kako funkcioniraju i kakve rezultate daju?

Župan je rekao:

– U županiji nismo imali situaciju da nam se odjeli zatvaraju, kao što je to slučaj u nekim drugim hrvatskim bolnicama. Uspjeli smo održati ukupnost bolničkog sistema, kako pri ambulantama tako i u bolnici. Puno se priča o tome da naše liječnike treba stimulirati da ostanu u Hrvatskoj, a mi smo napravili upravo to. Dogovorena je ukupnost natječaja s institucijama koje predstavljaju medicinsko osoblje i mogu naglasiti da smo predvidjeli tri mjere; financiranje stambenog kredita, subvencioniranje podstanarstva i stručno usavršavanje. Do sad smo dobili 54 zahtjeva; potpisano je prvih 13 ugovora za subvencioniranje stambenih kredita. U vrlo kratkom roku ćemo potpisati i druge mjere. Za naše ustanove je veliki interes; javljaju se liječnici koji su čuli za te mjere. Imamo 200 milijuna kuna investicija u zdravstvu, ali tko će raditi u tim ambulantama ako nema liječnika.

Matija Jasenko (D.BAJS NL) postavio je pitanje vezano za projkete u 2019.

– Po proračunu za iduću godinu vidio sam da se u smjeru obrazovanja i sporta rade mnoge stvari, a između ostalog i dovršenje dvorane u Hercegovcu i Glazbena škola u Bjelovaru. Zanima me za koliko bi se ona trebala izgraditi, financijski put do te glazbene škole, lokacija i ostali detalji.

Župan je odgovorio:

– Najveći poduhvat je gradnja glazbene škole; to je projekt koji je u Hrvatskoj jedinstven jer u posljednjih 40 do 50 godina nitko nije napravio glazbenu školu. Dogovorili smo da Grad jedno zemljište u Bjelovaru daruje glazbenoj školi. Nadamo se da ćemo građevinsku dozvolu dobiti na proljeće ili početkom ljeta i nakon toga ćemo raspisati natječaj za gradnju. Planiramo da će gradnja objekta trajati oko godinu i pola do dvije godine.

Siniša Glavaš (BUZ)

– Zakon o zbrinjavanju nezbrinutih pasa bi se trebao provoditi u svim jedinicama lokalne samouprave u svim gradovima i općinama u našoj županiji, a zadnji rok je kraj ove kalendarske godine. Ni u jednoj jedinici lokalne samouprave nije izgrađen azil za pse i napuštene životinje, osim u gradu Bjelovaru koji jedini ima potpisan ugovor s udrugom Šapa, a koji ionako nema dovoljno kapaciteta za sve nezbrinute pse na području grada, a kamoli cijele županije. Imamo li u planu, ako imamo; kada i gdje, graditi azil za nezbrinute životinje na području naše županije prikladan smještaju dvjestotinjak napuštenih i nezbrinutih najboljih čovjekovih prijatelja, po svim europskim standardima i propisima?

Na ovo pitanje, župan je rekao:

– U Hrvatskoj je na snagu stupio Zakon o zaštiti životinja koji je regulirao tko treba što napraviti i zadao je nove obaveze koje se trebaju ispuniti. Činjenica je da po tom Zakonu, Županija nije u obvezi napraviti azil ili provesti bilo kakve postupke, osim napraviti koordinacijsku radnu skupinu za primjenu propisa iz područja zaštite životinja.  Nije ni općinama lako jer nije lako napraviti to sve- to je pitanje ne samo financiranja gradnje već i održavanja istih. Samo Grad Bjelovar je ispunio čistu zakonsku obvezu, dok ostali to nisu. Vidjeti ćemo što će reći koordinacijska radna grupa, možemo dati pomoć; ne zato jer to moramo već jer bi to olakšalo našim općinama i gradovima, a u konačnici bi dovelo do primjene zakona o zaštiti životinja.

Pitanje je postavio i Ivan Beljan (HSS)

„Moje pitanje glasi: kakvog mi to imamo župana?

– Od 2013. godine, kada je naš župan ponovno postao Damir Bajs, smo za informiranje potrošili 10 milijuna kuna. Za taj novac smo mogli popravljati županijske ceste, kupiti knjige, ljudima treće životne dobi dati božićnice, plaćati veća sredstva od 500 kuna za novorođenčad. Mi smo to potrošili transparentno do ove godine, od ove godine nećemo ni znati koliko trošimo za informiranje. Što drugo reći nego: živjelo naslikavanje Damira Bajsa, živjelo informiranje o jednoj fasadi po deset puta i slično.

I na ovo pitanje, župan je dao odgovor.

– Kolega Beljan, ja znam da ste Vi bili kandidat za zamjenika župana- da ste se kandidirali protiv mene; znam da ste izgubili. Mislim da su ljudi rekli što misle tko je bolji kandidat za župana, i zamjenika župana. Znam da to vjerojatno i dan- danas kod Vas ima neku gorčinu. Vi dobro znate da općine i gradovi imaju informiranje koje nadilazi informiranje županije. Znate i da mi objavljujemo sve za što potpišemo ugovore, da 2018. godine ni jedan grad ni općina nisu objavili s kim su potpisali ugovore o financiranju, a to je zakonska obveza koju nitko nije poštovao. Zašto nećete objaviti s kime ste potpisali ugovore? Zašto to skrivate? Zašto obmanjujete javnost? Vi, ili ne shvaćate ili namjerno to radite, da se polovica i više našeg proračuna za informiranje zapravo radi o objavi natječaja; za zapošljavanje, za nabavu. Vi to znate jer u vidu imate dokumentaciju koja je na internetu. Naše informiranje je manje od informiranja gradova i općina, naš proračun je bitno veći čak i u skupnom dijelu. Naši ugovori su na internetu i, da, mi imamo euro-projekte, za razliku od mnogih drugih. I u tim euro- projektima svuda postoji trošak informiranja, odnosno dijela gdje moramo obavijestiti javnost što se radi u projektu. – To je utvrđeno propisima.

 • 2018_županijskii_proačun_4
 • 2018_županijskii_proačun_17
 • 2018_županijskii_proačun_65
 • 2018_županijskii_proačun_28
 • 2018_županijskii_proačun_32
 • 2018_županijskii_proačun_36
 • 2018_županijskii_proačun_37
 • 2018_županijskii_proačun_50
 • 2018_županijskii_proačun_53
 • 2018_županijskii_proačun_59
 • 2018_županijskii_proačun_89
 • 2018_županijskii_proačun_91
 • 2018_županijskii_proačun_100
 • 2018_županijskii_proačun_107

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.