Crosst.hr

Aktualni sat otvorio brojna pitanja: Gradski vijećnici o obnovi drveća u gradskom parku do Aglomeracije i građanskog odgoja

vijeće 1

U ponedjeljak, 16. studenog putem video-konferencije održana je 28. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara. Prva točka dnevnog reda bio je Aktualni sat na kojem su vijećnici standardno postavljali pitanja. Od ukupno 25 izabranih vijećnika, sjednici je prisustvovalo njih 19.

Prvo pitanje postavio je Nenad Mrzlečki (HDZ).

– S obzirom da pandemija koronavirusa traje već duže vrijeme i ostavlja velike posljedice na gospodarstvo, zanima me kakva je situacija u Bjelovaru vezana za provedbu kapitalnih projekata, poput nogometnog stadiona i slično?

Odgovorio je gradonačelnik Dario Hrebak.   

– Naravno da smo imali određenih problema. Rebalans gradskog proračuna je napravljen i mislim da smo ovu godinu uspjeli dosta dobro izvući. Sa likvidnošću uvijek imamo određenih problema. U ovom trenutku, država nam temeljem zahtjeva za nadoknadu sredstava duguje deset milijuna kuna. Međutim, i bez toga mi likvidnost gradskog proračuna uspijevamo održavati, rekao je gradonačelnik, dok je odgovor nadopunila Mirela Bašić, pročelnica Upravnog odjela za financije i javne prihode.

– Grad Bjelovar u ovom trenutku na računu ima 1 milijun i 800 tisuća kuna i evidentirani minus od 9,1 milijun kuna. Istovremeno, iz vanjskih izvora imamo potraživanja u iznosu od 12 milijuna i 485 tisuća kuna za projekte koje trenutno provodimo, ali i za projekte iz prijašnjih godina, dodala je pročelnica Bašić.

Slijedeće pitanje uputila je vijećnica Mirjana Horvatić (Damir Bajs NL).

– Zanima me da li će Grad Bjelovar obnoviti cestu koja povezuje naselje Letičani i Martinac, a koja je u nadležnosti Grada Bjelovara i u izuzetno lošem stanju? Pola dionice nalazi se u dobrom, a pola u lošem stanju, odnosno rupama, upitala je Horvatić.

– Riječ je o dionici koja ne bi trebala iziskivati neki ogroman iznos, otprilike bi to stajalo do 350 tisuća kuna. Načelnik Općine Veliko Trojstvo i ja imali smo sastanak na tu temu, no tada obnovu navedene ceste nismo mogli ubaciti u plan. Obvezali smo se da ćemo to napraviti krajem ove godine, naravno ukoliko će Grad Bjelovar biti u mogućnosti. Međutim, s obzirom na korona krizu, mislim da je u taj projekt pametnije krenuti u proljeće. Obećavam da ćemo napraviti tih tristotinjak metara ceste, odgovorio je Dario Hrebak.
Vijećnika Nenada Nekvapila (SDP) zanimalo je zašto se do sada nisu primjenjivala rješenja iz plana prometne strategije za koji je Grad Bjelovar izdvojio 230 tisuća kuna. Također, Nekvapil je pitao vezano i za uvođenje nastavnog predmeta Građanski odgoj u bjelovarske škole. Pohvalio je obnovu glavnog gradskog parka i predložio da se stara stabla u parku poruše i posade nova.

– Plan održive mobilnosti je dokument koji sadrži niz dugoročnih i kratkoročnih mjera. Neke od tih mjera zahtijevaju manja, a neke veća financijska sredstva. Grad Bjelovar kontinuirano primjenjuje neke mjere iz Plana održive mobilnosti, posebno prilikom projektiranja određenih zahvata i izvođenja radova. Što se tiče promjena vezanih za kompletnu reorganizaciju prometa u gradu, jasno je da za takav pothvat trebamo osigurati velike iznose, kao i donijeti brojne odluke o načinu prometovanja. Ti segmenti se za vrijeme ove krize neće provoditi, pojasnio je Zoran Preskočil, viši savjetnik za poslove gradnje u Gradu Bjelovaru.

– Građanski odgoj je u hrvatske škole uveden još 2014. godine, kao predmet i kao predmetna tema. Međutim, ministar Vedran Mornar je ukinuo građanski odgoj i odlučio da se izvodi jedino kao tema. U veljači 2019. godine izrađen je Kurikulum među-predmetne teme, građanski odgoj i obrazovanje. Tema se proučava u sklopu povijesti, hrvatskog jezika, biologije, geografije, etike, vjeronauka, u srednjim školama i u sklopu psihologije, politike i gospodarstva u domeni ljudskih prava, demokracije i društvene zajednice. Bjelovarske škole su vrlo dobro shvatile potrebu i građanski odgoj stavile na vrlo visoku razinu, koji je ipak malo zasjenila tema o zdravlju u vrijeme epidemije, što je i razumljivo. Našu inicijativu je prihvatila IV. OŠ koja građanski odgoj provodi na razini izvannastavne aktivnosti, u trajanju od jednog do dva sata tjedno, odnosno između 35 do 80 sati na godišnjoj razini. U temu su uključeni učenici koji su za nju bili zainteresirani, dok u ostalim bjelovarskim školama nažalost nije bilo interesa kod učenika. Da bi se građanski odgoj uveo kao obavezni ili izborni predmet, potreban je kurikulum na državnoj razini, rekao je Milan Mateković, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport.

Na prijedlog o obnovi drveća u gradskom parku nadovezao se bjelovarski gradonačelnik.

– Cvjećarnica Marina koja u Bjelovaru održava zelene površine, redovito brine o svim stablima. Primjerice, na Boriku je u tom smislu odrađen jako dobar posao, iako smo tada bili optuženi za sječu zdravih stabala. Situaciju u glavnom gradskom parku će najbolje procijeniti djelatnici Cvjećarnice Marina i šumarski tim sa Šumarskog instituta, poručio je gradonačelnik Hrebak.

Goran Romek (HSLS) uputio je pitanje Igoru Brajdiću, zamjeniku gradonačelnika. Vijećnik je zatražio više pojedinosti oko projekta Bilogorska košara.

– Kao ljudi smo se okrenuli domaćim, lokalnim proizvodima. Grad Bjelovar izuzetno cijeni lokalne proizvođače, njihov trud i rad. Tome u prilog svakako ide raspisivanje natječaja na koji se ove godine prijavilo 150 poljoprivrednih proizvođača. Zajedno s tvrtkom Komunalac raspisujemo i Javne pozive za najam javnih površina. Nedavno je gospodin Mario Ostojić napravio plemenitu gestu i djelatnicima Opće bolnice Bjelovar donirao tonu mandarina. Jedan od razloga donacije je što gospodin Ostojić itekako cijeni odnos s Gradom Bjelovarom, ali i naš stav prema hrvatskim proizvođačima. Uskoro ćemo u centru grada imati jednu specijaliziranu trgovinu u kojoj će se moći kupiti domaći proizvodi. U tijeku je obnova prostora odmah pored Gradskog muzeja Bjelovar i veseli mi što će naš grad napokon na jednom mjestu imati prepoznatljive proizvode, poput sira kvargl i bjelovarskog majburgera. Bilogorska košara će na taj način postati brend koji će Bjelovaru sasvim sigurno dati jednu novu dimenziju, zaključio je zamjenik Brajdić.

Vijećnik Željko Pavleković (Damir Bajs NL) osvrnuo se na glasine o smanjenju financijskih sredstava potrebnih za funkcioniranje škola, pri čemu je mislio na kupnju wc papira, sredstva za dezinfekciju, potrepštine za sitna održavanja i slično.

– Znate da smo u ovom mandatu obnovili gotovo sve škole na području grada, pri čemu su postignute velike energetske uštede. Za razliku od Bjelovarsko – bilogorske županije, Grad Bjelovar je podigao kredite za koje redovito plaća kamate i glavnicu. Podsjećam da je taj novac išao upravo za obnovu bjelovarskih škola. Dakle, za energetsku obnovu koja znači i do 70 posto uštede, niti jedna škola ne mora izdvojiti ni lipe. Primjerice, I. OŠ ima uštedu od 150 tisuća kuna za režijske troškove na godišnjoj razini. S obzirom da pazimo na svaku kunu u gradskoj blagajni, smanjili smo iznos davanja školama, što je učinila i Bjelovarsko – bilogorska županija prema svojim školama, odgovorio je gradonačelnik Hrebak.

Pitanja je postavila i vijećnica Ela Naranđa (Nezavisna).

– Imam dva pitanja i jedan prijedlog. Prema Programu građenja komunalne infrastrukture za 2020. godinu bila su predviđena financijska sredstva za obnovu Naselja kralja Petra Krešimira IV., no vidljivo je da radovi kasne. Konkretno, zanima me dinamika radova? Drugo pitanje se odnosi na rasvjetne stupove i ostale prometne znakove u gradu koji se često obljepljuju oglasnim materijalom što itekako narušava izgled grada. Postoji li kontrola tih oglasa? Možda bi bilo dobro razmotriti mogućnost postavljanja posebnih stupova koji bi služili isključivo za plakatiranje i oglašavanje. U rujnu ove godine u Severinu je izgrađeno moderno sklonište za napuštene životinje kojih je nažalost sve više i više. Predlažem da Grad Bjelovar, ako već nije, sklopi ugovor sa skloništem u Severinu ili još bolje, izgradi svoje vlastito. Pronašla sam dokument iz 2013. godine u kojem je predviđena izgradnja skloništa za životinje u Zoni Korenovo. Da li se ta mogućnost još uvijek razmatra?

– Izvedba radova u Naselju kralja Petra Krešmira IV. predviđena je u dvije faze. Prva obuhvaća obnovu prometnice, izgradnju pješačkih i biciklističkih staza, javne rasvjete, oborinske odvodnje i parkirnih mjesta i to od Ulice Andrije Hebranga do staračkog doma. Javna nabava je završila i odabran je izvođač radova, kao i nadzor. Ukoliko bude sve išlo po planu radovi će početi za koji dan. Plan završetka radova u prvoj fazi je kraj 2020. godine, no sve ovisi o vremenskim uvjetima. Druga faza će krenuti u proljeće slijedeće godine. Postavljanje plakata i oglasa je određeno Odlukom o komunalnom redu Grada Bjelovara. Reklame i plakati se mogu postavljati na rasvjetnim stupovima isključivo uz odobrenje Grada Bjelovara. Na prometnim znakovima je zabranjeno bilo kakvo oglašavanje. Nadzor nad tim provode komunalni redari, odgovorio je viši savjetnik za poslove gradnje Zoran Preskočil te se nadovezao na temu skloništa za životinje.

– Grad Bjelovar ne može sklopiti ugovor s nekim objektom koji se bavi zbrinjavanjem napuštenih životinja bez da se provede Javna nabava, za koju je upravo u tijeku priprema dokumentacije. Nakon što se ona provede, biti će odabran subjekt koji će obavljati poslove zbrinjavanja napuštenih životinja. Grad Bjelovar trenutno ne planira izgradnju vlastitog skloništa, no u skorijoj budućnosti će i to biti potrebno, pojasnio je Preskočil.

Iz redova (HSLS) pitanje je postavila vijećnica Zlatka Pemper.

– Što je sa projektom Aglomeracije i u kojoj je fazi? Također, zanima me i kakvo je stanje u bjelovarskom gospodarstvu, s obzorom na trenutnu epidemiju?

– Aglomeracija je jedan veliki kapitalni projekt, ukupne vrijednosti 260 milijuna kuna. Sada je u fazi izvedba projekta vrijednog 66 milijuna kuna, a odnosi se na izgradnju i rekonstrukciju linijskih objekata, odnosno vodovoda i kanalizacije. Dio se odnosi na izgradnju, a dio na rekonstrukciju. Radi se o 40-ak lokacija na području Bjelovara. Fizička realizacija je započela i ovog trenutka su izvođači radova prisutni na nekoliko lokacija. Dana, 11. rujna su izvođači uvedeni u posao i od tada teku rokovi. Rok za završetak svih poslova je 23 mjeseca, plus mjesec dana za prikupljanje tehničke dokumentacije i primopredaju. Rok službeno ističe 23. kolovoza 2022. godine. Ovog časa je završena rekonstrukcija vodovoda u Ulici don Fane Bulića, a započeta rekonstrukcija vodovoda u Mohorovićevoj ulici, izgradnja odvodnje u Ždralovskoj ulici, kao i Ulici kneza Višeslava, a ovih dana je krenula i rekonstrukcija kanalizacije u Ivanovčanskoj. U pripremi je i Dončevićeva. Radovi su krenuli vrlo intenzivno, što je za svaku pohvalu. U tijeku je i natječaj za dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji je zapravo krucijalni dio Aglomeracije vrijedan 110 milijuna kuna. U međuvremenu su završeni i natječaji za izbor dobavljača za opremu, tako da će u Bjelovar stići oprema u vidu strojeva i cisterni u vrijednosti oko 13 milijuna kuna. Ugovori su zaključeni i u narednim mjesecima očekujemo isporuku opreme, rekao je Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Komunalca d.o.o.

– Ova godina je izuzetno teška, posebno što se tiče gospodarstva i privatnog sektora. Mislim da smo toga svi svjesni i potezi koje je učinila gradska vlast pokazuju da smo mi ovdje zbog građana, a ne oni zbog nas. Moram istaknuti jako dobru suradnju sa Gospodarskom komorom i Udruženjem obrtnika, kao i poduzetnicima i obrtnicima s kojima smo u svakodnevnom kontaktu. Imamo povećanje broja obrtnika i tvrtki, pa tako danas brojimo 538 obrta i 1096 tvrtki. Ako usporedimo 2016. i 2020. godinu, danas je zaposleno 370 djelatnika više. Nakon 20 godina smo ukinuli prirez, što znači oko 12 milijuna kuna manje u gradskoj blagajni, no na taj način smo rasteretili građane i gospodarstvo. Sa prvim danom slijedeće godine ukidamo porez na potrošnju, čime najviše u susret izlazimo našim ugostiteljima koje je korona kriza možda i najviše pogodila. Podsjećam na 142 milijuna kuna iz europskih i nacionalnih fondova i 10 milijuna kuna izdvojenih za vrijeme lockdowna za gospodarstvo. Nitko tijekom tri mjeseca od strane Grada Bjelovara nije dobio niti jedan račun. Pohvalio bih i Veleučilište Bjelovar koje je motor razvoja i rasadnik novih kadrova, zaključio je zamjenik gradonačelnika, Igor Brajdić.

Posljednje pitanje na Aktualnom satu postavio je Boris Abramović (HDZ). Pitanje se odnosilo na Mjesni dom u Novim Pavljanima koji se nalazi u sklopu područne škole koja dugi niz godina ne radi. Dom je u jedino u funkciji za rad Vijeća mjesnog odbora te biračkog mjesta za vrijeme svih izbora. Abramovića je zanimalo da li Grad Bjelovar ima namjeru urediti dom putem energetske obnove ili čak ukloniti postojeći i izgraditi novi manji dom kako bi ga stanovnici mogli koristiti.

– Istina je, riječ je o jako trošnom objektu. Mi smo nedavno uredili pet kilometara udaljeni Mjesni dom Stari Pavljani i jedan i pol kilometara udaljen Mjesni dom Zvijerci. Prema tome, smisleno i planski uređujemo mjesne domove. Ove godine nemamo ništa predviđeno za taj dom o kojem ste govorili, a hoće li biti predmet proračuna u slijedećoj godini, to ćemo vidjeti, odgovorila je Sonja Novak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo.

 
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.