Crosst.hr

AKTUALNI SAT Kome se otpisuju dugovi? Koliko se izdvaja za TZ Bilogora-Bjelovar? I još puno toga!

2021 12 16 gradsko vijece 54

U utorak 14. prosinca, u bjelovarskom Kulturnom i multimedijalnom centru održana je 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara na kojoj je od ukupno 21 vijećnika sudjelovalo njih 17. 

Prva točka Dnevnog reda 7. sjednice bila je Aktualni sat, tijekom kojeg su gradski vijećnici postavljali pitanja te od sadašnje gradske vlasti tražili detaljne odgovore. 

2021 12 16 gradsko vijece 16
Dražen Medved (Nezavisni)

– U prigradskom naselju Ciglena, točnije u blizini škole nalazi se derutna, montažna kuća koja je navodno u vlasništvu Grada Bjelovara. U njoj je prije stanovala nastavnica tamošnje škole. U slučaju da je Grad Bjelovar zaista vlasnik, što se sa tom kućom planira učiniti? Moj prijedlog je da se kuća obnovi i potom da na korištenje socijalno ugroženim obiteljima. Ukoliko obnova nije moguća, kuću je onda bolje srušiti jer narušava izgled sela i potencijalno je opasna, prvi je upitao Dražen Medved (Nezavisni). 

Odgovorio je zamjenik bjelovarskog gradonačelnika. 

2021 12 16 gradsko vijece 20
Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika

– Grad Bjelovar je socijalno osjetljiv grad i u ovom trenutku ima 70 nekretnina u koje su većinom smještene obitelji socijalnog karaktera, no imamo i nešto sportaša. U Cigleni smo obnovili školu i izgradili igralište koje do tada nije postojalo. Kuća o kojoj govorite nije u vlasništvu Grada Bjelovara, već I. OŠ. U kontaktu sam są ravnateljicom i dogovor je da tijekom sljedeće godine navedeni objekt stavimo u namjenu, rekao je Igor Brajdić (HSLS).  Sljedeće pitanje postavio je Ivan Vlašić (HDZ).

2021 12 16 gradsko vijece 30
Ivan Vlašić (HDZ)

– Mene zanima Urbanistički plan uređenja sjeverozapad 1 i sjeverozapad 2. Prvi dio obuhvaća Križevačku cestu, Ulicu Miroslava Krleže i Ulicu kralja Tvrtka koja u svom produžetku izlazi na Križevačku cestu. U tom prstenu su predviđene stambena i gospodarska zona, sportsko – rekreacijski prostor, osnovna škola te dječji vrtići. Plan sjeverozapad 2 sadrži pretežno stambenu namjenu s mogućnošću gospodarske namjene, zelenih površina i dječjeg igrališta. Stanovnike MO Hrgovljani zanima da li se u bližoj budućnosti planira provesti navedeno uređenje? Drugo pitanje odnosi se na MO Kupinovac, točnije odvojak prema vinogradima. Tamo se nalazi pilana koja tim dijelom onemogućava normalan promet. Na cesti su konstantno prisutne velike količine blata, a drva ponekad stoje i na javnoj površini, odnosno cesti. Mogu li komunalni redari u suradnji s PU bjelovarsko – bilogorskom riješiti taj problem, zanima vijećnika. 

Za odgovor je bila zadužena pročelnica Kristina Kocur.

2021 12 16 gradsko vijece 35
Kristina Kocur, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora u Gradu Bjelovaru

– Dosta je planova koji su trenutno na snazi i ne znači da će sve što se u njima nalazi biti ostvareno, jer postoje ciljane izmjene koje se provode na zahtjev fizičkih osoba. Uređenje će se provoditi sukladno financijskim mogućnostima. U proračunu za 2022. godinu za taj dio nije ništa predviđeno. Komunalni redari su upoznati s problemima vezanim za pilanu. Unazad dvije godine, naši redari na teren izlaze redovito, upozoravaju vlasnika pilane i postupaju u skladu sa svojim ovlastima. Vlasnik je u nekoliko navrata dobio kazne koje je uredno podmirio. Mi radimo sve što je u nadležnosti Grada Bjelovara. Postoji opcija da građani problem prijave policiji, pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora u Gradu Bjelovaru. 

Iz redova stranke Centar, pitanje je postavila Danijela Hajdinjak – Prihić. 

2021 12 16 gradsko vijece 41
Danijela Hajdinjak – Prihić ( CENTAR)

– S obzirom da se sve više financijskih sredstava izdvaja za rad Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar, konkretno 300 tisuća kuna, plus još neka neka dodatna sredstva, da li bi na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara mogli izložiti izvješće kako bismo vidjeli na što se konkretno troši novac? Ovim putem želim pohvaliti izvješća koja direktorica objavljuje na stranicama zajednice, no bilo bi dobro da o njima mogu raspravljati i vijećnici, upitala je vijećnica. 

Odgovorio je Igor Brajdić (HSLS). 

2021 12 16 gradsko vijece 46
Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara

– Pitanje je na svome mjestu. Gledajući ostale gradske institucije, TZ Bilogora – Bjelovar sasvim sigurno prima najmanje sredstava iz gradskog proračuna. Prošle godine je za redovan rad isplaćeno svega 70 tisuća kuna, što se odnosi na plaće i režijske troškove. U sljedećoj godini smo predvidjeli 300 tisuća kuna. Stalno pričamo o turizmu, njegovom razvoju, raznim aktivnostima i sadržajima, a Grad Bjelovar u suradnji sa devet općina kreće u poticanje razvoja ruralnog turizma na Bilogori. Osim na stranicama turističke zajednice, izvješća su dostupna i na službenim stranicama Grada Bjelovara, dakle sve je transparentno i svatko ih može pregledati. Riječ je financijama vezanim za Terezijanu, manifestaciju Advent u Bjelovaru i slično, rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara. Vijećnicu Jasnu Višnjević (HNS) zanimalo je iz kojeg su razloga u posljednjih mjesec dana sazvane dvije sjednice. 

2021 12 16 gradsko vijece 49
Jasnu Višnjević (HNS)

– Na današnjem dnevnom redu nalazi se donošenje Odluke o raspisivanju Javnog poziva za prodaju zemljišta u Ulici Krste Frankopana pod različitim uvjetima. Naime, na petoj sjednici održanoj 22. studenog donesena je Odluka i raspisivanju Javnog natječaja za prodaju zemljišta u Ulici Krste Frankopana  usvojenog nadmetanjem temeljem Pravilnika o kupoprodaji zemljišta u vlasništvu Grada Bjelovara uz korištenje de minimis potpora u svrhu izgradnje novih gospodarskih kapaciteta i osnivanja nove poslovne jedinice iz područja IT sektora. Tada sam vas pitala da li imamo poznatog kupca kojem ćemo omogućiti kupnju zemljišta po povlaštenoj cijeni te iz kojih razloga se pogoduje investitorima iz IT sektora, a ne i ostalim investitorima. Rečeno mi je da imamo poznatog kupca i to tvrtku BCS iz Bjelovara, međutim danas se donosi nova odluka, ali pod novim uvjetima. Očito je taj kupac iz IT sektora odustao od kupnje zemljišta. Više nema niti slova o IT sektoru, već se ide u poslovno – stambenom smjeru. Zanima me da li imamo novog kupca i kako se zove, pita Višnjević.  

Odgovor je dao gradonačelnik Bjelovara. 

2021 12 16 gradsko vijece 76
Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara

– Grad Bjelovar ne može raspisivati javne natječaje kako se nama sviđa. Prvenstveno, to bi značilo ogroman trošak za Grad Bjelovar. Volimo se voditi nekim racionalnim odlukama. Što se tiče samog IT sektora poduzetnik je bio kod nas, iskazao je interes i namjenu. Oko cijele priče je nastala pompa, pa je možda poduzetnik odustao i zbog tog razloga. Kao da iz nikakve bitne situacije pokušavate napraviti aferu. Za navedeni natječaj za koji ste nas na prošloj sjednici prozvali imali smo interes poduzetnika, a vi ste govorili kako pogodujemo IT sektoru. Poduzetnik je na neki način bio prikazan kao kriminalac. Zašto? Najbolje da to zemljište čuvamo ili ga prodamo tek kad cijene maksimalno padnu. Zadnjih deset godina Grad Bjelovar nije imao pojma što učiniti s tim zemljištem. Željeli smo ga prodati poslovnicima, nije prošlo. U fazi kada stanovi u gradu niču jedna za drugom, zemljište želimo prodati u svrhu gradnje stanova, ali ni ta odluka po vama nije dobra. U Bjelovaru se na godišnjoj razini izgradi oko 200 stanova, pojasnio je Dario Hrebak (HSLS).

2021 12 16 gradsko vijece 2
7. sjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara

Slijedeća se za pitanje javila vijećnica Antoneta Đokić (Nezavisna) koju su zanimale pojedinosti vezane za izgradnju biciklističkih staza. 

Odgovorila je pročelnica Kristina Kocur.

2021 12 16 gradsko vijece 35
Kristina Kocur, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora u Gradu Bjelovaru

– Na području Bjelovara imamo 30 kilometara označenih biciklističkih staza. Tijekom rekonstrukcija u gradu ili planiranja gradnje novih ulica, uvijek gledamo da ondje gdje to prostor dopušta napravimo biciklističku ili pješačko biciklističku stazu. Svakako imamo u planu ucrtavati nove staze, a postoji i jedan projekt koji se odnosi na biciklističku rutu iz smjera Bjelovara, pa prema Puričanima i Letičanima. Radi se o deset dionica biciklističkih ruta, tako da ukoliko će biti prilike, mi ćemo taj projekt prijaviti, kazala je Kristina Kocur, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora. 

2021 12 16 gradsko vijece 8
Aktualni sat 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Bjelovara

Sabina Oltra – Botinčan (NL Damir Bajs) na prošloj je sjednici postavila pitanje vezano za ugovore Grada Bjelovara. 

– Gospodin Sušak mi je tada rekao kako su svi ugovori transparentno objavljeni i javno prikazani, no ja i dalje nigdje ne vidim ugovore vezane za medije, kao ni autorske ugovore. Vidljiv je iznos promidžbe i informiranja za 2021. godinu tijekom prvih šest mjeseci. Za elektroničke medije iznos je 497 tisuća kuna, za tisak 96 tisuća kuna te za ostale usluge 26 tisuća i 650 kuna. Od unesenih ugovora, vidimo samo medijske ugovore koji su dio različitih projekata. Primjerice, medijske usluge za projekt Regionalna raznolikost Hrvatske kroz lokalna izdanja u iznosu 50 tisuća kuna. Želim da mi se objasni kako je novac utrošen. Drugo pitanje upućujem gradonačelniku. Za medije ste dali izjavu kako je Grad Bjelovar osigurao i dao financijsku podršku za nastanak filma “Tajna zloglasne šume Lug”. Zanima me o kojem se točno iznosu radi, postoji li potpisan ugovor i gdje se ta stavka može vidjeti u proračunu, pita vijećnica.

Za odgovor je bila zadužena pročelnica Upravnog odjela za kulturu, zdravstvo, socijalnu skrb i opće poslove. 

– Sukladno zakonu o javnoj nabavi, Grad Bjelovar vodi Registar udruga. Ugovori koje vi navodite nisu sadržani u navedenom registru, s obzirom da nisu sklopljeni temeljem Odredbe zakona o javnoj nabavi, već temeljem Javnog poziva za dodjelu sredstava za kontinuirano redovito medijsko informiranje i promidžbu od interesa za Grad Bjelovar. Sve isplate po ovim ugovorima vidljive su u aplikaciji “Transparentno”. Što se tiče drugog pitanja, gradonačelnik je  temeljem ugovora sklopljenog o suradnji sa Alfom d.o.o. dao financijsku podršku za snimanje filma. U 2020. godini isplaćeno je 30 tisuća kuna, a tijekom 2021. 70 tisuća kuna. Taj iznos je vidljiv u domeni kulture, na općim rashodima, računu broj 32399, odgovorila je Jasna Grgić – Škaurin. Obilazeći mjesne odbore, vijećnik Borislav Kozić (HSS) postavio je pitanja u smjeru problema s kojim se suočavaju stanovnici tih područja. 

2021 12 16 gradsko vijece 61
Borislav Kozić (HSS)

– Konkretno, zanima me plan čišćenja putnih jaraka u Galovcu i izgradnja vodovoda na prometnici Križevačka cesta – Klokočevac. Naime, vodovod nije prošao do kraja sela. Mještane zanima da li će se i kada taj dio izgraditi do kraja, upitao je Kozić.

Na prvo pitanje odgovorila je pročelnica Kristina Kocur. 

2021 12 16 gradsko vijece 35

– U nas upravni odjel pristigli je planovi rada svih mjesnih odbora, tako da smo upoznati sa svim problemima, pa i ovima koji se tiču čišćenja putnih jaraka. Taj dio nam je svakako prioritetan i s poslom ćemo krenuti u proljeće, čim nam vremenske prilike dopuste izlazak na teren, pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora. 

O vodovodu na području Klokočevca detaljnije je govorio Ivan Ivančić. 

– Prilično sam iznenađen vašim pitanjem, jer vodovod na tom području postoji već jako dugo, a to možete vidjeti po hidrantima koji prate pješačko – biciklističku stazu. Dakle, svi smjerovi i sva naselja su pokrivena vodoopskrbnom mrežom. Ukoliko negdje postoji određena dionica, koja eventualno nije mogla biti izgrađena jer je u međuvremenu proširena ulica ili formirana sporedna uličica i ne postoji vodovod, u tom slučaju pozivamo naše građane da iskažu svoje zahtjeve i mi ćemo izaći na teren. Pitanje je eventualno moglo biti postavljeno u smislu odvodnje, jer taj segment ne postoji. Slijedi daljnja dogradnja kroz Aglomeraciju i Faze 2, pojasnio je Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Komunalca d.o.o. 

Posljednje pitanje postavio je Damir Bajs (NL Damir Bajs). 

– Malo me zbunila točka dnevnog reda. U Odluci o otpisu nenaplativog potraživanja s osnove poreza na potrošnji piše kako otpisujemo 66 subjekata koji su u ovom trenutku u zastari. Od toga su 64 fizičke, a dvije pravne osobe. To je neka logika prema podacima koji se navode u odluci. Bilo bi dobro da nam se dostave sve pojedinosti. To je javni podatak i imamo pravo na uvid, rekao je Bajs.

Odgovorila je Željka Vizi.  

2021 12 16 gradsko vijece 62
Željka Vizi, voditeljica Odsjeka za naplatu i pravne poslove u Gradu Bjelovaru

– Pravne osobe nisu navedene iz razloga što nismo željeli odvajati subjekte otpisa i donositi dvije različite odluke po istoj osnovi za otpis. Otpis je za fizičke i pravne osobe isti, a to su zastare i nenaplativost. Znači, radi se o obvezama koje su nastale u vremenu 2003. do 2013. godine, kada su postupci utvrđivanja naplate bili u nadležnosti Porezne uprave. Ova odluka nije ni morala biti na Gradskom vijeću, s obzirom da se radi o ukupnom iznosu koji je u domeni nadležnosti gradonačelnika. Pravne osobe na koje se odnosi otpis su Fendi d.o.o. za obračunsko razdoblje 2012. godine. Dana 10. lipnja 2013. godine otvoren je predstečajni postupak, a osnova na temelju koje je donesena odluka o naplati je isknjižena iz FINE 2016. godine. Stečaj za Fendi d.o.o. otvoren 26. travnja 2017. godina i on je u fazi završetka. Drugi subjekt je Ugostiteljstvo Pavičić d.o.o. i taj dug se također odnosi na porez na potrošnju iz 2012. godine. Evidenciju o tome je vodila Porezna uprava. Osnova na temelju koje je donesena odluka o naplati je iz FINE isknjižena 2016. godine. Predstečajni postupak otvoren je 4. rujna 2013. dok je 29. svibnja 2014. je predstečajna nagodba završena, nakon čega subjekt redovito podmiruje svoje obveze, kazala je voditeljica Odsjeka za naplatu i pravne poslove u Gradu Bjelovaru. 

2021 12 16 gradsko vijece 69
Bez previše rasprava vijećnici su prihvatili sve točke dnevnog reda 7. sjednice Gradskog vijeća Grada Bjelovara

Nakon održanog Aktualnog sata, gradski vijećnici su usvojili sve točke dnevnog reda 7. sjednice Gradskog vijeća. Radilo se o donošenju Odluke o raspisivanju Javnog poziva za prodaju zemljišta u Ulici Krste Frankopana javnim nadmetanjem putem usmene javne dražbe, donošenju Odluke o otpisu nenaplativog potraživanja s osnove poreza na potrošnju (početno stanje Porezna uprava), donošenju Odluke o izmjenama Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika upravnih tijela Grada Bjelovara te razmatranju Izvješća o radu Gradskog poduzeća za upravljanje športskim objektima za razdoblje 2018. do 2020. godine.

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.