Crosst.hr

AKTUALNI SAT: Hoće li se Bjelovar obogatiti zelenilom ili ostati pust? Što će biti s Đačkim domom i studentskom menzom?

2020 2 18 gradsko vijeće 1

U Bjelovaru je u utorak 18. veljače održana 21. sjednica Gradskog vijeća kojoj je prisustvovalo 25 vijećnika, od kojih je njih 11 bilo aktivno na već poznatom Aktualnom satu. Govorilo se tako o studentskoj, ali i predškolskoj i školskoj prehrani, Terezijani, širokopojasnom internetu, prirezima, a apsolutni favorit Aktualca bilo je Veliko Korenovo.

Prva je svoje pitanje postavila Sabina Oltra Botinčan (Damir Bajs NL):

Koliko je do sad ukupno utrošeno na bušotinu u Velikom Korenovu, kakvo je izvješće o analizi vode, koliki je pritisak?, upitala je vijećnica.

Vijećnici je odgovor uputio pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Ivica Markovinović.

2020 2 18 gradsko vijeće 13

Do sad uloženi radovi u istraživanje i izradu bušotine s pratećom dokumentacijom i nadzorom iznose 5 milijuna kuna. Očekuje se još pola milijuna kuna do završetka ishođenja svih suglasnosti i dozvola od strane Hrvatskih voda. Analize su pri kraju, za oko 2 tjedna će sve biti kompletno. Tlak na ušću bušotine je oko 0,7 bara, pojasnio je pročelnik.

Iduća na redu bila je vijećnica Mirjana Horvatić (Damir Bajs NL), koju je pak zanimalo zbog čega se ne radi na uređenju zone Veliko Korenovo, te u kojoj su fazi studentski dom i menza.

Na prvo pitanje, vezano uz Veliko Korenovo, odgovorila je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Sonja Novak, poručivši da se na zoni Korenovo još uvijek ne može vidjeti ništa jer Gradsko vijeće još nije donijelo odluku o prihvaćanju darovanja.

Na drugo pitanje koje se tiče studentskog doma i prehrane, odgovorili su pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport Milan Mateković i prodekanica Visoke tehničke škole u Bjelovaru Tatjana Badrov.

Radi se o imovinsko-pravnim odnosima za objekt đačkog doma. Vlasnik doma je RH, a prijenos u vlasništvo Grada Bjelovara je u tijeku, mi se nadamo do kraja polovice ove godine da bi to moglo biti gotovo, rekao je Mateković.

2020 2 18 gradsko vijeće 24

Natječaj za novog potencijalnog dobavljača za studentsku prehranu je u tijeku. Radi se o 268 studenata koji poslije 29. veljače neće imati hranu, od kojih njih 164 ima pravo na 2 obroka. To je za Veleučilište i visoko obrazovanje velik problem. Međutim, kontaktirali smo 11 potencijalnih dobavljača. U ovom trenutku natječaj je još u tijeku pa dobavljači još mogu biti upućeni na njega, odgovorila je Badrov.

Vijećnik Nenad Nekvapil (SDP) postavio je 2 pitanja te je uputio prijedlog. Prvo pitanje odnosi se na zgradu u Ulici Jurja Haulika koja, kako ističe vijećnik, nema pristup za hitne službe.

Drugo pitanje odnosi se pak na katastar zelenila Grada Bjelovara te na obnovu gradskog drvoreda.

Što se prijedloga tiče, Nekvapil predlaže da izgradi trim i poučna staza u Bjelovaru.

Vijećniku su odgovore dali pročelnik Markovinović i Davor Đalog, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara.

2020 2 18 gradsko vijeće 29

Što se tiče vatrogasaca, takve stvari nisu u našoj nadležnosti nego odjela PU za zaštitu od požara, a što se tiče interveniranja, vatrogasci će uvijek naći način za intervenciju, odgovorio je Đalog na prvo pitanje.

Drvoredi se obnavljaju svake godine, upravo ide sadnja cijelog sjevernog dijela grada. Sadit ćemo i Borik opet, svake godine sadimo. U sklopu rekonstrukcije korza mijenjat će se i vegetacija, odgovorio je Markovinović na drugo vijećnikovo pitanje te se potom osvrnuo na prijedlog.

Prijedlog je usvojen prije 3 godine kad je predan projekt koji je napravljen u suradnji s Hrvatskim šumama, ali nismo dobili novac. Sad je u tijeku natječaj i ponovno ćemo prijaviti, kazao je pročelnik Markovinović.

Dva pitanja postavila je i vijećnica Zdenka Henc (ABB). Prvo pitanje odnosi se na produženje projekta Zaželi, a drugo na semafor postavljen na križanju između Šufflajeve i Biškupove.

2020 2 18 gradsko vijeće 33 1

Planira se provedba programa Zaželi, faza 2, s ukupnom alokacijom bespovratnih sredstava u iznosu od 300 milijuna kuna. Očekujemo da u veljači bude raspisan poziv za drugu fazu. Što se tiče liste čekanja, trenutno je 115 korisnika na listi čekanja za program Kotač promjene, odgovorila je na prvo pitanje Jasna Grgić Škaurin, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, zdravstvo, socijalnu skrb i opće poslove.

Što se drugog pitanja, vezanog uz promet, vijećnici je odgovorio pročelnik Markovinović.

Taj semafor je napravljen na zahtjev MUP-a prema analizi najopasnijih raskrižja u gradu. Cilj je bio smanjiti brzinu na tom križanju. Analizirat ćemo semafor, kazao je pročelnik.

Vijećnik Mario Holiček (HSLS) također je na Aktualnom satu postavio dva pitanja.

Vijećnika je prvenstveno zanimalo zašto je Grad preuzeo organizaciju Terezijane, ali i kad će uslijediti otvorenje igrališta s umjetnom travom.

 

Na prvo pitanje odgovorili su zamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić i direktorica  Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar Ana Kelek.

U dogovoru s TZ Bilogora-Bjelovar direktorica je došla sama k nama u Grad i svjesna obuhvata posla koji donosi 25. Terezijana zamolila je da ove godine to organizira Grad. U TZ zaposleno je dvoje djelatnika i zbog prirode i ogromnog obima posla, nama u Gradu Bjelovaru možda će biti lakše organizirati, rekao je Brajdić najavivši kako nas ovogodišnja Terezijana očekuje od 19. do 21. lipnja.

2020 2 18 gradsko vijeće 45

Terezijana je najveća manifestacija u BBŽ, velik je obim posla. To je preraslo naše kapacitete, možemo to odraditi no onda pate stvari zbog kojih su turističke zajednice osnovane. Osim što obuhvaćamo Bjelovar i 9 općina, moramo se promovirati da postanemo prepoznatljiva destinacija, nadovezala se Kelek na odgovor na prvo pitanje.

Na drugo vijećnikovo pitanje vezano uz igralište odgovor je dao pročelnik Markovinović poručivši da će teren biti gotov u ožujku.

2020 2 18 gradsko vijeće 47

Vijećnika Gorana Romeka (HSLS) zanimao je termin raspisivanja natječaja sukladno programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH te u kojoj je fazi projekt širokopojasnog interneta za centralni dio naše županije.

Vijećnik Romek također je uputio prijedlog  da se do početka iduće godine prirez u potpunosti ukine.

Na prvo pitanje odgovor mu je dala pročelnica Novak:

Mi smo dobili suglasnost ministarstva da je program prihvaćen. Poslije ove suglasnosti možemo raspolagati poljoprivrednim zemljištem putem natječaja. Naša namjera je u narednom periodu pripremiti natječaj za raspolaganje poljoprivrednim zemljištem, rekla je Novak.

Dok je na drugo pitanje odgovorio pročelnik Markovinović:

Grad Bjelovar je s ostalim Općinama i Županijama potpisnik ugovora širokopojasnog interneta, Županija koordinira taj cijeli postupak. Projekt je napravljen, usuglasili smo se oko modela A, koji govori da Županija u taj projekt ide teleoperaterima. Dalje o provedbi natječaja nema informacija, ali je sva predgradnja napravljena, rekao je Markovinović.

2020 2 18 gradsko vijeće 58

Na temu širokopojasnog interneta osvrnuo se i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Nikakvih informacija od Županije nemamo, ostao sam neugodno iznenađen da su sve ostale Županije već potpisale, a naša nije. Što se događa – nemam pojma, poručio je Hrebak koji je potom reagirao na prijedlog vijećnika Romeka, vezan uz ukidanje prireza.

Skinuli smo prirez, prihodi rastu. Ako će se pokazati treći i četvrti mjesec da idu tim tempom isto, onda ćemo s 1. lipnja ići u dodatno snižavanje prireza i krajem godine, 1. siječnja ćemo ga u potpunosti ukinuti, najavio je gradonačelnik.

Bruno Zadro (HSLS) upitao je kakvo je stanje na računu Grada Bjelovara te koliko je ukupno sredstava povučeno iz EU.

Mirela Bašić, pročelnica Upravnog odjela za financije i javne prihode odgovorila je kako trenutno gradsko stanje računa 7 milijuna i 22 tisuće kuna, dok je na drugo pitanje  odgovor dala Andrea Posarić, viša savjetnica za provedbu programa Europske unije i međunarodnu suradnju.

2020 2 18 gradsko vijeće 51

Podaci s današnjim datumom govore da je Grad Bjelovar potpisao u posljednje dvije godine ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za 76 projekata. Ukupna vrijednost tih projekata je 152 milijuna i 798 tisuća kuna, a za njih su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 105 milijuna i 304 tisuće kuna, odgovorila je Posarić.

Vijećnika Nenada Martinovskog (HDZ) zanimalo je pak u kojoj je fazi realizacije poslovna zona Veliko Korenovo.

Odgovorila mu je pročelnica Novak:

Očekujemo vrlo brzo odluku Vlade jer je iznos veći od 7,5 milijuna koliko može potpisati ministar. S tim da nakon što dobijemo odluku Vlade, mi donosimo odluku o prihvaćanju darovanja i onda ćete moći vidjeti da se nešto gradi na toj poziciji, rekla je Novak.

Na istu temu osvrnuo se i gradonačelnik Hrebak poručivši kako državna birokracija ne radi kako bi trebala.

Boris Abramović (HDZ) također je postavio pitanje na Aktualnom satu, a dao je i prijedlog. Vijećnika je interesiralo kad će u Zvijercima biti spojene Ulica Florijana Andrašeca i Ulica Stipe Javora te Ulica Florijana Andrašeca s Ulicom akademika Ivana Supeka.

Osim toga, predložio je da Grad uvede kontrolu na dodatne aktivnosti u vrtićima kako se one ne bi nepotrebno naplaćivale.

Vijećniku je na pitanje odgovorio pročelnik Markovinović.

U zadnjih godinu dana pripremamo projekt, Ulica Zvijerci s lijeve i desne strane, pripremaju se projekti proširenja građevinskog područja. Dio parcelacija je već i napravljen, moguće da će projektna dokumentacija za ova spajanja biti gotova tijekom ove godine, onda tek možemo razgovarati o gradnji, rekao je pročelnik.

2020 2 18 gradsko vijeće 22 1

Na vijećnikov prijedlog osvrnuo se pročelnik Mateković koji je kazao kako se u vrtićima samo 3 posebna programa zasebno financiraju te da se isti ne provode u redovno vrijeme.

Imamo informaciju da su u jednom privatnom vrtiću roditelji pristali da se u vrijeme osnovnog programa vrtića, da ne bi djeca ostajala duže, provodi program koji oni sufinanciraju, pojasnio je Mateković.

Pitanje i prijedlog na 21. Aktualcu imao je i Ante Topalović (HDZ), koji je upitao direktoricu  Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar Anu Kelek postoji li mogućnost da se na sljedeće Gradsko vijeće pod točku dnevnog reda stavi TZ.

2020 2 18 gradsko vijeće 62 1

Što se prijedloga tiče, Topalović smatra da postoji dosta prostora za kvalitetnije vrtićke i školske obroke te u skladu s tim predlaže da se nešto pokuša napraviti po tom pitanju.

2020 2 18 gradsko vijeće 64

Na pitanje koje se tiče Turističke zajednice, direktorica je odgovorila kako nema ništa protiv toga da podnese Izvješće o radu TZ Bilogora – Bjelovar za 2019. godinu, ali tek nakon što Izvješće prihvati Skupština TZ-a.

Prema Zakonu prijedlog Izvješća podnosimo do kraja veljače, zatim Turističko vijeće do kraja ožujka mora prihvatiti ili odbiti to financijsko izvješće, a nakon toga ga možemo obrazložiti ovdje na Gradskom vijeću, obrazložila je Kelek.

2020 2 18 gradsko vijeće 70

Prijedlog je komentirala zamjenica bjelovarskog gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec.

Vezano uz Bjelovarski doručak i jelovnike osnovnih škola, naša nutricionistica radi svaki mjesec jelovnik za sve škole. Ponedjeljkom nije kuhano jer obrok u školama započinje u 9 sati i 25 minuta i ne može dan prije biti pripreme za određena variva i gulaše, koji jesu na jelovnicima. Mi smo imali ogroman pritisak roditelja tako da smo u dogovoru s nutricionisticom dozvolili da hrana poput pizza i bureka ipak bude na meniju ponedjeljkom kada se nešto ne može skuhati. Nažalost, kod nekih naših učenika postoji otpor prema kuhanoj hrani, što želimo promijeniti, pojasnila je Bastijančić Erjavec.

2020 2 18 gradsko vijeće 73

Posljednji je na Aktualnom satu pitanje postavio Nenad Mrzlečki (HDZ) kojeg je zanimalo kakva je situacija sa studentskom menzom, odnosno, promišlja li Grad o vlastitom rješenju tog problema po uzoru na druge gradove.

Odgovorio mu je gradonačelnik:

Najisplativije za Grad bilo bi kad bismo uspjeli pronaći nekog od ugostitelja, ali imamo i neke rezervne opcije. Kad dobijemo studentski dom, možda i tamo napravimo neku menzu, zaključio je Dario Hrebak.
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.