Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

AKTUALNI SAT Gradskog vijeća: Pitanja i odgovori o izgradnji stanova, uređenju zemljišta oko zgrada, situaciji Bjelovarskog vrta, izgradnji nogometnog stadiona i zatvorenog bazena

2019 bjelovar info bjelovar grad vijeće 20

Na Aktualnom satu, održanom u sklopu 19. sjednice Gradskog vijeća Grada Bjelovara, svoja pitanja gradskim čelnicima uputila su samo 4 vijećnika. Vijećnike je tako zanimalo zbog čega se ne provode sastanci predsjednika Mjesnih odbora, kakva je situacija s izgradnjom POS stanova u Bjelovaru, a bilo je govora i o rupama na cesti te o neizostavnom Gradskom stadionu.

2019 bjelovar info bjelovar grad vijeće 13
Zlatka Pemper (HSLS)

Prva je svoje pitanje, vezano uz mjesne odbore, postavila vijećnica Zlatka Pemper (HSLS).

Odluka je od 29. ožujka o imenovanju Radne skupine za izradu plana racionalizacije broja mjesnih odbora. No, od ožujka se nismo sastali, niti ima kakvih vijesti o tome. Stoga me zanima čemu je to tako?, upitala je Pemper.

Nenad Nekvapil, predsjednik Radne skupine za izradu plana racionalizacije broja mjesnih odbora vijećnici je odgovorio kako će sastanak uslijediti uskoro.

Gradonačelnik nas je imenovao, no da se mi ne bismo nalazili i razgovarali o lijepom vremenu, prvo smo željeli prikupiti materijale. Uskoro možete očekivati poziv, u sklopu kojeg ćete dobiti potpune materijale o dosadašnjim mjesnim odborima. Nakon toga ćemo se naći i moći ćemo konkretno razgovarati, najavio je Nekvapil.

Nenad Nekvapil (SDP) neposredno nakon toga je i kao vijećnik na Aktualnom satu postavio 2 pitanja i dao prijedlog.

Vijećnika je zanimalo kakva je situacija s okolišem na Matoševom trgu. Naime, stanari obližnjih zgrada imaju problem jer okoliš njihovih zgrada nije vlasnički riješen, a bore se s kaljužama, nedozvoljenim parkiranjem i panjevima. Spomenute stanare stoga zanima kada će se ti odnosi riješiti i kada će se njihov okoliš moći urediti.

2019 bjelovar info bjelovar grad vijeće 26
Ivica Markovinović, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora u Gradu Bjelovaru

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora Ivica Markovinović odgovorio je da je rješenje oko zgrada u interesu vlasnika stanova.

To je zemljište koje je u funkciji tih zgrada, ono je vlasništvo RH. Ako žele nešto uređivati, trebali bi to sami napraviti. Ako bi Grad išta radio onda bi to trebao biti projekta Grada i moralo bi biti u javnoj funkciji, što može biti jedino parkiralište – koje bi onda moralo biti u sustavu naplate, poručio je Markovinović.

Drugo pitanje koje je vijećnik Nekvapil postavio odnosi se na problem Bjelovarskog vrta. Konkretno, vijećnika je zanimalo do koje faze je došlo suđenje, tko vodi suđenje protiv koga te kad će se suđenje završiti i prostor staviti u funkciju.

Odgovor je dala voditeljica Odsjeka za naplatu i pravne poslove Željka Vizi, koja je poručila kako je postupak sudskog spora vodilo Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru u ime RH, dok je s druge strane bilo trgovačko društvo Zrin d.o.o. iz Varaždina.

Sve parnice koje se tiču zemljišta bivšeg Bjelovarskog vrta su gotove. Ona koja se tiče zemljišta je pravomoćno okončana, s time da će se predaja tražiti u korist Grada Bjelovara, poručila je Vizi.

Što se prijedloga tiče, Nekvapil predlaže da se u reciklažnom dvorištu pored Autobusnog kolodvora napravi otkupna stanica za papir. Na što mu je odgovorio član uprave Komunalca Ivan Ivančić, kazavši da je to neodrživo jer je cijena papira preniska, konkretno cijena mu je 33 lipe za kilogram i još pada.

Isto tako, nije u skladu s regulativom jer Uredba predviđa besplatan odvoz papira i eko otoke, a nema ni pozitivnog primjera u praksi, rekao je Ivančić.

Treća pitanje i prijedlog uputila vijećnica Ela Naranđa (Nezavisna), koja je predložila da se za izgradnju Gradskog stadiona, ali i za druge veće gradske investicije, raspiše referendum ili on-line javno savjetovanje, gdje bi se građani mogli izjasniti podržavaju li takve projekte.

2019 bjelovar info bjelovar grad vijeće 41
Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara

Gradonačelnik Dario Hrebak tom prigodom je naglasio da će se stadion graditi u 3 proračunske godine, pri čemu će Grad koristiti vlastiti novac, a ne kredite. Kazao je i kako bi samo organiziranje referenduma zahtijevalo izdvajanje pozamašne svote gradskog novca.

– S obzirom na to da smo 90 posto projekata napravili iz europskih fondova, valjda si možemo priuštiti jedan projekt koji nije iz EU fondova. Imamo dovoljno mogućnosti. Stadion ćemo graditi u sljedeće 3 proračunske godine pa ćemo u svakoj od tih proračunskih godina moći dio sredstava izvan kredita dobiti. Odluku smo promijenili  zbog percepcije da ćemo zbog stadiona zaduživati Grad, što nije istina. Dizat ćemo kredite za obnovu škola i imat ćemo novca i za izgradnju zatvorenih bazena u Velikom Korenovu, poručio je gradonačelnik.

Osim prijedloga za referendum, vijećnica Naranđa kazala je kako u Naselju kralja Zvonimira, na parkiralištu, postoje rupe koje predstavljaju problem osobi smanjene pokretljivosti koja tamo stanuje. Stoga ju je zanimalo može li se to ikako sanirati.

Odgovorio joj je pročelnik Markovinović kazavši da je i u ovoj situaciji riječ o zemljištu koje pripada samim zgradama. Kazao je i da će se neki mali popravci moći riješiti od strane Grada, ali da bilo kakvo uređenje mora ući u javnu nabavu.

2019 bjelovar info bjelovar grad vijeće 39
Ela Naranđa (Nezavisna vijećnica)

Drugo pitanje vijećnice Naranđe glasilo je: Koliko je bilo prijava za POS stanove i hoće li se oni realizirati?

Sonja Novak, Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo rekla je da je za POS stanove bilo zainteresirano samo 16 građana, što je zakonski premalo za gradnju spomenutih stanova. Stoga je Javni poziv nastavljen, kako bi se došlo do minimalno 40 zahtjeva, koliko je dovoljno za nastavak projekta.

Posljednji je svoje pitanje postavio vijećnik Željko Pavleković (Damir Bajs NL), kojega je interesiralo koja je važnost djelovanja Vijeća mjesnih odbora na donošenje odluka u Gradu. Osim toga, kazao je da je kao predsjednik mjesnog odbora, 15. srpnja, Gradu poslao upit na koji još nije dobio odgovor. Stoga ga je zanimalo koliko je potrebno da Grad pošalje odgovor.

Odgovorio mu je gradonačelnik Dario Hrebak, koji je naglasio da će se novim projektom digitalizacije Uprave stati na kraj ne odgovaranju na predmete. Isto tako, napomenuo je i da će oni koji su bili odgovorni za konkretno ovaj slučaj biti kažnjeni.

Što se mjesnih odbora tiče, gradonačelnik je istaknuo da su mu oni veoma bitni te da će uskoro biti sazvan sastanak.


Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.