Crosst.hr

AKTUALNI SAT Gradskog vijeća o gradskom prijevozu, usporivačima prometa, bjelovrskoj tržnici, aglomeraciji i tako dalje….

2020 6 08 gradsko vijeće 2

U bjelovarskom kinu, uz sve mjere predostrožnosti, održana je danas 25. sjednica Gradskog vijeća, kojoj je prisustvovalo 20 od ukupno 25 vijećnika. Tradicionalno, na samom početku održao se Aktualni sat na kojem je 11 vijećnika uputilo svoja pitanja i prijedloge. Među brojnim pitanjima najzastupljenija su pak bila ona koja se odnose na Sportsku zajednicu Grada Bjelovara i aferu s putnim nalozima. U skladu s tim, odgovore na tu temu pružili su bjelovarski gradonačelnik i pročelnica Službe za unutarnju reviziju naknadno, o čemu smo detaljnije pisali OVDJE.

Prva je svoja pitanja i prijedlog iznijela vijećnica Mirjana Horvatić (Damir Bajs NL), koju je zanimalo hoće li u Kupinovcu biti izgrađen Dom te po čijem je nalogu tajnik Sportske zajednice Alen Kiđemet putovao po cijeloj Hrvatskoj? Predložila je i da Grad Bjelovar uvede gradski prijevoz.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Sonja Novak vijećnici je odgovorila kako je dokumentacija za gradnju Doma već napravljena.

Mi imamo dobru volju da se to napravi, ali mislimo da bi bilo mudro pričekati odluku Povjerenstva za reduciranje broja mjesnih odbora. Prema tome ćemo odrediti je li uopće logično graditi još jedan dom, rekla je Novak.

Viši savjetnik za poslove gradnje Zoran Preskočil komentirao je prijedlog o uvođenju gradskog prijevoza kazavši kako se je pokazalo da bjelovarski gradski prijevoz nije ekonomski isplativ te da brzinsko rješenje nije moguće. Stoga se predlaže izraditi prometni elaborat gradskog prijevoza kako bi se mogao odabrati pravi model.

Vijećnica Sabina Oltra Botinčan (Damir Bajs NL) upitala je planiraju li se ispred Medicinske škole u Bjelovaru postaviti usporivači prometa te imaju li već spomenuti putni nalozi valjane priloge.

Na pitanje o usporivačima prometa odgovorio je Zoran Preskočil.

Tamo je postojeća horizontalna i vertikalna signalizacija te se zasad ne planira postavljanje usporivača. Također, tamo je i autobusno ugibalište, gdje se po prometnim pravilima ne bi ni smjeli postavljati usporivači prometa, pojasnio je Preskočil.

Vijećnik Željko Pavleković (Damir Bajs NL) upitao je kad kreću radovi aglomeracije koji se odnose na ulice Don Frane Bulića, Marina Getaldića, Adalberta Oppitza, Nazorove, Zagrebačke, a uz to je poručio gradonačelniku da transparentno riješi pitanje putnih naloga.

Na pitanje o aglomeraciji odgovorio je Zoran Preskočil poručivši kako radovi počinju uskoro.

Ugovori s izvođačima su potpisani, jedino što je još ostala jedna žalba oko Nadzora, na što mi ne možemo utjecati. Čim se riješi, radovi će početi vrlo uskoro. Ulica Don Frane Bulića ima prioritet, kazao je Preskočil.

Vijećnica Ela Naranđa (nezavisna) upitala je kako će izgledati sudbina Bjelovarske tržnice te je li na križanju ulica Otona Kučere, Pavleka Miškine i Željka Markovića moguće napraviti pješački prijelaz, stazu i osvjetljenje.
Na pitanje o gradskoj tržnici odgovorila je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec, istaknuvši kako je to odluka Nacionalnog civilnog stožera no da se uskoro očekuju promjene.

­-Micanje samih zaštitnih ograda očekujemo uskoro, no što se tiče zaštitnih folija, mislim da će to biti jedna od posljednjih mjera, kazala je Bastijančić Erjavec.

Zoran Preskočil pružio je odgovor na drugo pitanje.

Ulica Pavleka Miškine donekle je uređena, Otona Kučere ima pješačke staze, ali su u lošem stanju i trebaju rekonstrukciju. Problem je kod Ulice Željka Markovića, tamo bi trebalo kompletne pješačke staze urediti kao i ulicu da bi se uopće mogli napraviti prijelaz i rasvjeta. Ove godine nije planirano, naglasio je Preskočil.

Vijećnik Davorin Posavac (nezavisni) postavio je dva pitanja i dao jedan prijedlog. Upitao je tako koliki je financijski iznos izgubljen u sudskom sporu koji je Grad Bjelovar izgubio te koliko je putnih naloga isplaćeno u razdoblju od 4.prosinca 2019. do 5. lipnja 2020. tajniku Sportske zajednice. Predložio je i da se imovina koja nije u funkciji, a koja je u vlasništvu Turističke zajednice Bjelovar-Bilogora, stavi u namjenu.

Viša savjetnica za imovinsko-pravne poslove Ksenija Pavuk Kovačević pojasnila je kako se radi o sudskom sporu iz 2011. godine.

Radi se o sporu s gospodinom Habalijom koji je pokrenut 2011. godine. Iznos koji je isplaćen jest tri milijuna kuna, a radi se o naknadi za zemljište. Postupak je pravomoćno završio 2017. godine, rekla je Pavuk Kovačević.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu, zdravstvo, socijalnu skrb i opće poslove Jasna Grgić Škaurin na prijedlog vezan uz Turističku zajednicu sugerirala je vijećniku da uputi službeni dopis direktorici Turističke zajednice Bjelovar-Bilogora te da potom o tome obavijesti Grad Bjelovar.

Vijećnik Nenad Nekvapil (SDP) upitao je jesu li Vodne usluge platile izradu kanalizacije u Trojstvenom Markovcu, ulicama Ferde Gasmana i Ivana Pernara s obzirom na to da asfalt nije napravljen. Vijećnik je upitao i zašto Udruga branitelja nije uključena u Civilnu zaštitu, a nakon toga je također predložio da se u Lugu, uz poučnu stazu, izgradi šetnica uz rijeku.

Direktor Komunalca d.o.o. Ivan Ivančić odgovorio je na prvo pitanje.

Vodne usluge su do sad platile sve što je prema projektu. Kad je u pitanju asfaltiranje prekopa, to ulazi u naš troškovnik i možemo to napraviti u svakom trenutku. Međutim, tamo gdje je ulica u lošem stanju smo u dogovoru s Gradom da se uredi cijela ulica. Napravljena je priprema i zbog toga čekamo. Drugi prekopi bit će napravljeni sukladno projektima, pojasnio je Ivančić.

Valna Bastijančić Erjavec odgovorila je na drugo pitanje, naglasivši kako je prijedlog da se Udruga branitelja uključi kao sastavni dio Stožera civilne zaštite već poslan glavnom stožeru i našoj civilnoj zaštiti.

Što se pak prijedloga tiče, Zoran Preskočil kazao je projekt uređenja šume Lug financiran iz programa Ruralnog razvoja u suradnji s Hrvatskim šumama te se u sklopu tog projekta ne može napraviti šetnica. Međutim, prijedlog je prihvaćen pod uvjetom da se pronađe model financiranja.

Vijećnica Zlatka Pemper (HSLS) upitala je što je s prenamjenom đačkog doma u studentski te u hoće li u Klokočevcu kod škole biti postavljeni usporivači prometa.

Sonja Novak kazala je kako prenamjena Doma još uvijek nije moguća jer Grad nije darovanjem dobio Učenički dom.

Zoran Preskočil odgovorio je na pitanje o usporivačima prometa poručivši kako je dokumentacija napravljena te da se konkretni rezultati mogu očekivati već u ovom mjesecu.

Vijećnik Goran Romek (HSLS) upitao je u kojoj je fazi nastavak dionice brze ceste od Farkaševca prema Gudovcu te planiraju li Hrvatske ceste obnoviti dionicu od Gudovca do Velikih Sredica.

Odgovorio je gradonačelnik Hrebak:

Što se nastavka gradnje tiče, bageri su već tamo. Nismo se naslikavali, iako je predizborno vrijeme. Oko 130 milijuna kuna je procijenjena vrijednost radova, gradi se pet kilometara ceste prema Bjelovaru. Oko 70 do 75 posto imovinsko-pravne dokumentacije je riješeno i za nastavak 12 kilometara. Ta cesta dolazi, vjerujem da će sljedeće godine krenuti radovi za tih 12 kilometara.  Što se drugog pitanja tiče, čim završi aglomeracija u Gudovcu kreće cesta od groblja do Velikih Sredica, poručio je Hrebak.

Vijećnik Boris Abramović (HDZ) upitao je kad će krenuti izgradnja kanalizacije u Prokljuvanima i Ždralovima i do kad će trajati.

Zoran Preskočil odgovorio je kako je izgradnja kanalizacije u projektu aglomeracije koji kreće uskoro. Krajnji rok za završetak radova iznosi dvije godine, no moglo bi biti i ranije, poručio je Preskočil.

Slobodan Žganjer (HDZ) upitao je kad mještani Gornjih Plavnica mogu očekivati početak izgradnje kanalizacije te je predložio da se na bisti Franje Tuđmana stavi tvrda podloga. Vijećniku je odgovorio Preskočil koji je kazao kako izgradnja kanalizacije nije u projektu aglomeracije.

Investitor Vodne usluge mora naći sredstva da se to realizira. Zasad još nije zatvoren model financiranja. Što se biste tiče, ona je rađena prema idejnom projektu i kao takva je zamišljena. Prijedlog za promjenom podloge nije problem ako se utvrdi da je bolje, rekao je Preskočil.

Vijećnik Nenad Martinovski (HDZ) upitao je je li u Ulici Josipa Filipovića u Hrgovljanima moguće napraviti novi pješački prijelaz te kad će biti pokošena zelena površina oko društvenog doma u Letičanima. Vijećnik je uputio i prijedlog:

Kod radova na istočnoj obilaznici ostalo je građevinskog otpada i uslijed pljuskova su nastala jezerca. Građani stoga mole da se to otkloni prije nego što stigne do kuća, rekao je Martinovski.

Što se pješačkog prijelaza tiče, možemo razmotriti to rješenje. Dom u Letičanima provjerit ćemo u najbržem mogućem roku da se to riješi. Istočna obilaznica je državna cesta, proslijedit ćemo im upit, nadzorni inženjer je već dobio vaš podnesak, odgovorio je Zoran Preskočil.
Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.