Crosst.hr

AKTUALNI SAT Gradskog vijeća o cijeni odvoza smeća, cestama, električnim vozilima i tako redom…

2019 bjelovarinfo prirez 19 12 2019 61

Na 20. Aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Bjelovara održanom jučer, 8 vijećnika uputilo je svoja pitanja i prijedloge te se je raspravljalo o mnogočemu. Tako je govora bilo o prometnicama, afričkoj kugi, električnim vozilima, o tome je li Grad u minusu i koliko, zašto je WC na Boriku zaključan te o neizostavnoj cijeni odvoza smeća u gradu.

Prvi je svoja pitanje i prijedlog uputio vijećnik Nenad Nekvapil (SDP), kojeg zanima može li se od Sjeverne obilaznice prema Trojstvenom Markovcu postaviti ograničenje za kamione, a u Prespi signalizatori za smanjenje brzine.

Osim toga, Nekvapil je dao prijedlog da Grad Bjelovar poljoprivrednicima koji nisu mogli provesti biosigurnosne mjere vezane za afričku kugu sufinancira državni namet od 180 kuna.

Na pitanja je odgovore dao pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i uređenje prostora  Ivica Markovinović.

Pročelnik je tako kazao da se prvi problem možete riješiti već na proljeće iduće godine.

Pripremamo projektni zadatak za izradu Regulacije prometa, koja onda ide na suglasnost MUP-u i Hrvatskim cestama, pošto taj teretni tranzitni promet je uglavnom vezan s prometom na državnim cestama. Negdje za mjesec dana bismo išli na natječaj i nakon toga ta cijela regulacija prometa bit će ovdje izložena. Mora se napraviti prometni elaborat koji će biti usvojen, to je realno na proljeće da bude gotovo i nakon toga možemo ići u izmjenu oznaka i premještanje tranzitnog prometa, pojasnio je Markovinović koji je potom odgovorio i na drugo pitanje.

U Prespi je inače državna cesta, ali ja mogu Hrvatskim cestama uputiti taj prijedlog. Ista je priča, za bilo koje prometno rješenje moramo raditi prometni elaborat, dobiti suglasnost od MUP-a. U ovom slučaju samo možemo Hrvatske ceste zamoliti, to ću napraviti, poručio je Markovinović.

Što se prijedloga vezanog uz afričku kugu tiče, vijećniku Nekvapilu obratila se je pročelnica UO za gospodarstvo Sonja Novak kazavši da te troškove podnosi Država.

Iduća je pitanje postavila vijećnica Mirjana Horvatić (Damir Bajs NL), koju je interesiralo kada će se iskopati putni jarci u Kupinovcu između kućnih brojeva 40 i 18.

Pročelnik Markovinović odgovorio je kako je program kopanja putnih jaraka trenutno  u tijeku te da će do kraja ožujka svi biti iskopani. Međutim, napomenuo je i da će se on potruditi da se navedeni problem riješi u siječnju.

Nenad Mrzlečki (HDZ) postavio je pitanje koje se tiče poslovne zone Novi Borik – Lepirac.

Donijeli smo odluku o prodaji zemljišne parcele u vlasništvu Grada u poslovnoj zoni Novi Borik – Lepirac, iza čega je trebalo slijediti potpisivanje ugovora. Pitanje je je li taj ugovor potpisan, i ako je, koje aktivnosti su uslijedile?, upitao je vijećnik.

Pročelnica Sonja Novak kazala je kako je spomenuti ugovor potpisan te da je rok za dobivanje građevinske dozvole ožujak.

Potpisan je ugovor i do ožujka 2020. oni moraju dobiti građevinsku dozvolu, moraju je kao pravomoćnu riješiti. Od tog datuma imaju 3 godine vremena da izgrade objekt, poručila je Novak.

Vijećnica Jasna Višnjević (HNS) na Aktualnom satu se je gradskoj vlasti obratila s pitanjima koja se tiču rekonstrukcije rasvjete u Livadićevoj ulici te izgradnje kanalizacijske mreže podsustav Istok.

Ivica Markovinović na prvo pitanje je odgovorio kazavši da Livadićevu ulicu nisu u mogućnosti popraviti cijelu zbog potrebne izmjene Elektrinih kablova. Međutim, ističe da će barem raskrižje biti sanirano.

Na drugu temu osvrnuo se gradonačelnik Dario Hrebak istaknuvši da se radi o projektu Komunalnih vodnih usluga.

– Oni su osigurali sredstva u svom proračunu u iznosu od oko 8 i pol milijuna kuna, oni provode javni natječaj te izvode radove, poručio je Hrebak, nakon čega se je vijećnici obratio predsjednik Uprave Komunalca i Vodnih usluga Ivan Ivančić.

Natječaj za izvođenje radova na mreži je objavljen, traje trenutno. Doživio je višekratno produživanje roka. Međutim, sad je u završnoj fazi, osigurali smo novce, a planirano je 2020. godine u izvođenju do završno 2021. godine, kad bi trebalo završiti, pojasnio je Ivančić.

Sabinu Oltra Botinčan (Damir Bajs N.L.) zanimalo je postoji li u gradu Bjelovaru potreba za dvjema punionicama za električna vozila, koliko ih je trenutno, a predložila je i da svaki dječji vrtić u gradu sadrži sobu za izolaciju za djecu koja su se razboljela te barem po jednu medicinsku sestru.

Pročelnik Markovinović odgovorio je:

Svaki dan možemo vidjeti sve veći broj električnih automobila s nižim cijenama – potražnja i ponuda rastu. Mislim da će trebati barem 20-ak punionica, već ima nekoliko zahtjeva za benzinske, trgovačke centre, praonice i hotele. Državni natječaji su tako strukturirani i Grad će možda morati napraviti još koju, rekao je pročelnik.

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport Milan Mateković komentirao je prijedlog vijećnice Oltra Botinčan, istaknuvši kako su medicinske sestre već zaposlene u svim vrtićima, a isto tako u vrtićima se nalaze i sobe za izolaciju.

Vijećnik Davorin Posavac (nezavisni) također je aktivno sudjelovao na Aktualnom satu, te je postavio 2 pitanja i dao prijedlog.

Posavca je tako prvenstveno zanimalo je li Grad u minusu, a zatim je želio saznati i podatak o visini isplaćenih primitaka tajniku Sportske zajednice Grada Bjelovara.

Molim točan podatak o visini isplaćenih primitaka koje se ne smatraju dohotkom, u periodu od zadnje 3 godine za tajnika Sportske zajednice Grada Bjelovara, koji je na tom mjestu zaposlen kao volonter, kazao je Posavac.

Za kraj, vijećnik je predložio da se otključa sanitarni čvor na Boriku, za kojeg ističe da je stalno zatvoren.

Pročelnica Upravnog odjela za financije i javne prihode Mirela Bašić odgovorila je na prvo pitanje, vezano uz gradske financije, istaknuvši da je Grad u plusu.

Naravno da nije istina da je račun Grada Bjelovara u minusu. Provjerila sam stanje računa i ono je iznosilo 948 tisuća kuna u plusu, rekla je Bašić.

Milan Mateković komentirao je pak drugo pitanje, poručivši vijećniku Posavcu da će odgovor dobiti u pismenom obliku jer je, obzirom da trenutno nema cjelovitih informacija o zatraženom, Grad uputio dopis Sportskoj zajednici.

Što se prijedloga tiče, pročelnik Markovinović izjasnio se kako nije istina da je WC u rekreacijskom parku Borik zaključan.

Vijećnik Željko Paun (Damir Bajs N.L.) upitao je što je s rekonstrukcijom pješačke staze ili rasvjete kroz Ulicu Tome Bakača.

Za 2020. godinu planirana je rekonstrukcija javne rasvjete. Urediti ćemo i drugu stazu, obnoviti dionicu od parka do semafora, odgovorio je pročelnik Ivica Markovinović.

Posljednja je svoje pitanje, vezano uz cijenu odvoza smeća u gradu, postavila vijećnica Zlatka Pemper (HSLS).

Odgovorio joj je Ivan Ivančić, poručivši kako je nekorektna informacija da je odvoz u Bjelovaru 4 puta skuplji nego u drugim jedinica lokalne samouprave kontinentalne Hrvatske.

Naime, Ivančić ističe da je samo 6 cijena odvoza otpada u Hrvatskoj nižih od naše (koja iznosi 40,41 kunu), dok su njih čak 42 skuplje od Bjelovara, pri čemu su pojedini gradovi dosegli cijenu i od 110 kuna. Ivančić napominje i kako se radi o podacima koji su javno i lako dostupni svima putem internetskih stranica.Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.