07. prosinca 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

AKTUALNI SAT: Gradski vijećnici o Bjelovarskom sajmu, tržnici, ulicama i školama

2019 bjelovar info gradsko vijece rujan 35

Na Aktualnom satu 18. sjednice Gradskog vijeća Grada Bjelovara održane u četvrtak 12. rujna, svega je sedam vijećnika svoja pitanja i prijedloge uputilo nadležnim ljudima Grada Bjelovara. Prva je, s dva pitanja i jednim prijedlogom bila vijećnica Ela Naranđa (nezavisna).

2019 bjelovar info gradsko vijece rujan 29
Ela Naranđa, nezavisna vijećnica u Gradskom vijeću Grada Bjelovara

– Koliko kazni su brojčano u 2018. napisali komunalni redari u Bjelovaru i koliko sredstava je uplaćeno u proračun Grada na temelju kazni koje su napisali?, pitala je vijećnica. Isto tako, Naranđu zanima koji je plan renovacije bjelovarske tržnice te uključuje li on postavljanje gumene podloge kojom bi se prodavačima zimi olakšalo stajanje. Što se prijedloga tiče, vijećnica je predložila da se na web stranicama komunalnih i prometnih redara u gradu Bjelovaru, osim postojećeg telefonskog, uvede i kontakt e-mailom.

Vijećnici je na prvo pitanje odgovor dao pročelnik UO za infrastrukturu u Gradu Bjelovaru, Ivica Markovinović, koji je rekao kako su komunalni redari u 2018. godini izdali ukupno 92 rješenja po komunalnim prekršajima i 1137  prometnih rješenja. Ukupno financijsko zaduženje po tim rješenjima je 178 tisuća i 320 kuna, od čega je naplaćeno 120 tisuća i  52 kune, dok se ostatak potražuje. Na drugo pitanje koje se odnosi na Tržnicu, vijećnici je odgovorio član Uprave Komunalca Josip Heged.

– Oko 70 posto površine Bjelovarske tržnice je pod zaštitom konzervatora, a ukupno 51 metalni kiosk na tržnici je u vlasništvu privatnih fizičkih osoba. To su otežavajuće okolnosti za neke ozbiljnije građevinske zahvate. Što se gumene podloge tiče, ona bi zimi predstavljala velik problem za održavanje; tim gumenim tepisima bismo spriječili oticanje nakupljene vode u slivnike i odvodne rešetke te bi došlo do pojave smrzavanja, kazao je Heged naglasivši kako je prodavačima za vrijeme ekstremnog vremena omogućeno prodavanje proizvoda unutar zatvorene mliječne tržnice, ali kako zainteresiranih za tu opciju nema.

Što se tiče prijedloga koji se odnosi na redare, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, zdravstvo, socijalnu skrb i opće poslove Jasna Grgić Škaurin rekla je kako na stranici Grada Bjelovara postoje e-mail adrese komunalnih i prometnih redara.

2019 bjelovar info gradsko vijece rujan 39
Zlatka Pemper, vijećnica HSLS u GV Grada Bjelovara

Pitanje je postavila i vijećnica Zlatka Pemper (HSLS) koju je zanimalo kako napreduje obnova igrališta u naselju Petra Krešimira IV., a predložila je i da se u Ulicu Vladimira Jurčića postavi još rasvjetnih tijela. Pemper je pozornost obratila i na Javni poziv za sufinanciranje Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina za 2019. godinu.

2019 bjelovar info gradsko vijece rujan 41
Ivica Markovinović, pročelnik UO za infrastrukturu u Gradu Bjelovaru

Odgovor je dao pročelnik Markovinović koji je naglasio kako bi obnova dječjeg igrališta, ali i infrastrukture cijelog naselja trebala krenuti iduće godine. Ista stvar je i s rasvjetom.

– Što se rasvjete tiče, plan je bio ove godine postaviti potrebna rasvjetna tijela, ali više nemamo novca. Taj cijeli kvart treba rekonstruirati, stoga se nadam da će se ostvariti iduće godine, poručio je Markovinović.

Sonja Novak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo obznanila je napredak Javnog poziva za sufinanciranje Programa sanacije i obnove pročelja i krovova građevina za 2019. godinu.

– Riječ je o šest osoba, odnosno tri djelomična i tri cjelovita uređenja. Ukupna ulaganja naših građana su milijun i 500 tisuća kuna, s tim da Grad sufinancira 353 tisuće kuna, rekla je Novak.

Holiček Mario (HSLS) upitao je gradonačelnika Hrebaka do koje faze je došao slučaj protuzakonitog otkaza djelatniku Bjelovarskog sajma, a zanimalo ga je i koji je nalaz državne revizije za Grad Bjelovar.

2019 bjelovar info gradsko vijece rujan 87
Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak je odgovorio kako je sudski spor vezan uz navedenu temu izgubljen te da je tužba ponovno pokrenuta. Također je napomenuo i kako za 2018. godinu troškovi odvjetničke i ostalih intelektualnih usluga za taj slučaj iznose 324 tisuće kuna. Gradonačelnk je također istaknuo da je Bjelovarski sajam proveo sistematizaciju, te da je neugodno iznenađen jer nije znao.

_________________________________________________________________

Na tu temu oglasio se i predsjednik Gradskog vijeća Ante Topalović koji je najavio kako će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća na dnevnom redu naći i točka Sajam.

Na drugo pitanje odgovorila je Mirela Bašić, pročelnica za financije u Gradu.

– Za 2018. godinu Grad Bjelovar je dobio Bezuvjetno mišljenje, što znači da su financijski izvještaju Grada za to razdoblje sastavljeni u skladu s Odredbama zakona o proračunu, odnosno da nisu utvrđene značajne nepravilnosti. Također, poslovanje Grada za prošlu godinu u svim značajnijim odrednicama obavljeno je u skladu sa Zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima, kazala je Bašić, istaknuvši kako je ovo treći put zaredom da je Grad Bjelovar dobio Bezuvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju.

Vijećnicu Zdenku Henc (ABB) interesiralo je u kojoj je fazi izgradnja područne škole 4. OŠ, te je li u obnovu Doma kulture predviđena gradnja adekvatnog prilaza za osobe s invaliditetom.

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport, Milan Mateković kazao je kako je predviđeno da će školu pohađati 587 učenika raspoređenih u 20 odjela, a da se do 2029. godine očekuje pripremiti sva dokumentacija za početak gradnje.

– Potrebno je izraditi projektnu dokumentaciju, otkupiti još nekoliko parcela te napraviti plan komunalne infrastrukture. Grad Bjelovar sam ne može graditi osnovnu školu stoga trebaju ministarstvo ili fondovi EU u nekom roku raspisati natječaj za izgradnju škole, rekao je pročelnik.

Zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec odgovorila je na drugo pitanje, kazavši kako je u projektu obnove Doma kulture planirana izgradnja ulaza za osobe s invaliditetom. Konkretno, navedeni ulaz nalaziti će se na jugozapadnom pročelju zgrade, rekla je Bastijančić Erjavec.

Na pitanje Branka Roksandića (HSS) o završetku radova na cesti u Staroplavničkoj ulici odgovor je dao Ivica Markovinović, koji je pojasnio kako će radovi na rekonstrukciji te ulice biti završeni u listopadu ove godine, što je tri mjeseca ranije od predviđenog roka završetka.

2019 bjelovar info gradsko vijece rujan 63

Nenad Nekvapil (SDP) uputio je dva pitanja i jedan prijedlog. Vijećnik je napomenuo kako semafor kod Gradske tržnice, pješacima dopušta prolazak samo šest sekundi te ga je zanimalo kada se to planira promijeniti. Isto tako, Nekvapil je pitao kada će se spojiti ulice Đurđevačka i Borisa Papandopula. Osim toga, vijećnik je predložio da se Grad Bjelovar uključi u građansku inicijativu Posadi drvo, ne budi panj!, i to kao koordinator.

Pročelnik Markovinović odgovorio je na prvo pitanje, kazavši kako su semafori u jurisdikciji Državnih cesta te da će razmještanjem teretnog prometa biti moguće produžiti sporni semafor kod tržnice. Što se spoja dviju ulica tiče, gradnja nije predviđena za ovu godinu već za iduću, kada će i biti izgrađena, rekao je Markovinović.

Nenad Martinovski (HDZ) uputio je pitanje vezano uz postavljanje ležećeg policajca u ulici kod 3. OŠ, a interesiralo ga je i može li se učenicima 2. OŠ osigurati topli obrok, s obzirom da zbog puknuća cijevi školska kuhinja ni blagovaonica nisu u funkciji.

Ivica Markovinović odgovorio je kako će ležeći policajci kod 3. OŠ biti postavljeni ovih dana, a možda već i za vikend. Isto tako, tijekom rujna će usporivači prometa biti instalirani i u Klokočevcu i Boriku, a na nekim lokacijama postaviti će se iduće godine.

2019 bjelovar info gradsko vijece rujan 56

O situaciji u 2. OŠ nešto više rekla je Valna Bastijančić Erjavec, koja je pojasnila kako je za 295 učenika škole nemoguće osigurati topli obrok te je tom prilikom uputila apel roditeljima da djeci pripreme sendviče za školu. Završetak građevinskih radova na školskoj kuhinji očekuje se za listopad.

– Pripremati, posluživati ili skladištiti hranu u prostoru koji nema sanitetske uvjete se ne smije. Dovoz hrane trebao bi biti u pet ujutro te nijedan ugostitelj to ne može ponuditi. Ravnateljica je uspjela osigurati obroke za 53 učenika koji pohađaju produženi boravak, ali za cijelu školu je nemoguće, poručila je zamjenica gradonačelnika.


Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.