22. svibnja 2018

Aktualni sat bjelovarskih gradskih vijećnika o socijalnim naknadama te privatnim zgradama koje se ruše, a njihovi vlasnici ništa ne poduzimaju

Kao što smo i najavili, donosimo vam uvijek popularni Aktualni sat koji svoju senzaciju može zadržati samo ako je riječ o važnim pitanjima i važnim odgovorima, a sve za dobrobit građana grada Bjelovara. U svakom slučaju, ukupno je 11  vijećnika postavilo pitanje i dobilo odgovor nadležnih ljudi iz Grada Bjelovara.

Željko Pavleković (Damir Bajs NL) postavio je prvo pitanje vezano za izvješća osnovnih škola, koje su kako vijećnik ističe trebale biti na dnevnom redu Gradskog vijeća. Osim osnovnih škola, Pavleković je rekao da na Gradskom vijeću trebaju biti i izvješća gradskih ustanova, istaknuvši:

– Ako smo mogli jedno poduzeće natresati četiri sata što je onda s drugima i je li to znači da neki imaju probleme, pa se prikriva ili je neki drugi razlog, pitao je Pavleković.

Na pitanje, odgovor je dao Ante Topalović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara prije početka Aktualnog sata.


Vezano za izvješća gradskih tvrtki, Topalović je rekao:

– Molim vas da budete konkretni.

_________________________________________________________________

Pavleković je postavio i drugo pitanje koje je uputio gradonačelniku Hrebaku.

– Cijenim to što se ulaže veliki trud u informatizaciju i što se podiže kvaliteta u gradu Bjelovaru, ali me zanima uređenje grada Bjelovara. 

______________________________________________________________

Prije odgovora na drugo pitanje vijećnika Pavlekovića, gradonačelnik se nadovezao na prvo pitanje i rekao da gradske tvrtke imaju obvezu do 30. travnja dostaviti svoja izvješća, pa ćemo na jednoj od idućih sjednica imati i gradske tvrtke na dnevnom redu. Što se tiče drugog pitanja, gradonačelnik je rekao da Grad Bjelovar trenutno ima otvoreno 43 gradilišta vrijedna 46 milijuna kuna.

– Asfaltira se sve u šesnaest, rekao je Hrebak i nastavio da je već nekoliko gradilišta zatvoreno, točnije završena su asfaltiranja nekoliko ulica koje nikada nisu bile asfaltirane. Što se tiče samog centra grada i ovog što ste spomenuli, a radi se o fasadama što smo i mi primijetili jer je i našoj zamjenici upravo s ove zgrade do Grada Bjelovara pala ogromna količina krova na njezin auto. Zgrada je u vlasništvu privatne osobe i mi smo s tom privatnom osobom obavili već pet sastanaka otkad sam ja gradonačelnik i pokušali naći nekakvo zajedničko riješenje.

________________________________________________________________

Što se tiče zgrade gdje se nalazi tvrtka Vodotehna, gradonačelnk je pojasnio:

 


Vijećnica Mirjana Horvatić (Damir Bajs NL) postavila je dva pitanja gradonačelniku Hrebaku, istaknuvši da je dao predizborno obećanje stanovnicima Ždralova da će Grad Bjelovar ići u dogradnju Područne škole u Ždralovima i radi li se projektna dokumentacija vezana za to i je li Ministarstvo prosvjete dalo dopuštenje za dogradnju. Vijećnica je postavila i drugo pitanje vezano za objavu javnih poziva Grada Bjelovara u javnom glasilu 043.


Odgovor gradonačelnika Hrebaka vezano za dogradnju škole u Ždralovima.


Vezano za javna glasila, Hrebak je rekao:


Vijećnica Sabina Oltra (Damir Bajs NL) postavila je pitanje gradonačelniku vezano za gradski projekt koji je upućen na „Program Life“, a koji nije prošao i drugo pitanje odnosilo se na ukidanje socijalne pomoći onima koji se ne odazovu.

Vezano za „Program Life“, gradonačelnik je pojasnio:


Što se tiče socijalne pomoći, gradonačelnik je rekao:


Željko Paun (Damir Bajs NL) postavio je također dva pitanja, prvo vezano za objavu javnog poziva za poljoprivredu i potporama u poljoprivredi i drugo pitanje vezano za šetnicu za pse i leglo komaraca.

Na pitanje o poljoprivredi, pročelnica Sonja Novak je istaknula:

 


Vezano za šetnicu pasa i leglo komaraca, odgovor je dao pročelnik Ivica Markovinović.


Zdenka Henc (ABB) postavila je pitanje pročelniku Matekoviću vezano za demografiju i pad nataliteta, istaknuvši:

– Koje su konkretne mjere koje će poduzeti Grad Bjelovar?

Odgovor pročelnika Milana Matekovića.


Mateković je naveo puno toga što bi poboljšalo sliku demografije, gdje je spomenuo i dodatne programe u vrtićima te upućivanje djece s posebnim potrebama u redovne i posebne programe.

– Smatram da su ove mjere dovoljne prema financijskim sredstvima za povećanje novorođene djece, rekao je Mateković.

Jasna Višnjević (HNS) postavila je pitanje vezano za javnu nabavu, točnije je li Grad Bjelovar za sve radove u gradu proveo postupak javne nabave?


Dok je vijećnica postavljala pitanje, gradonačelnik je razgovarao s ministrom Marićem, pa je onda najavio ministra Marića za petak, a radi se o potpisivanju ugovora za dodjelu zemljišta na Logoru gdje će se graditi Gradski stadion, a nakon toga odgovorio je vijećnici Višnjević.

 


Vijećnik Nenad Mrzlečki (HDZ) dao je prijedlog vezano za područje poljoprivrede.


Odgovor je dao pročelnik Ivica Markovinović.


Nenad Nekvapil, vijećnik SDP-a pozdravio je sve dobre namjere gradonačelnika te postavio pitanje vezano za istočnu obilaznicu.

 


Nekvapil je postavio i drugo pitanje.


Vezano za istočnu obilaznicu, pročelnik Markovinović je odgovorio:


Na drugo pitanje Nekvapila, pročelnica Jasna Grgić Škaurin je kazala:


Vezano za obilaznicu, za brzu cestu, za socijalnu pomoć, više je pojasnio gradonačelnik Dario Hrebak.


Mario Holiček (HSLS) postavio je pitanje vezano prometnu studiju i kada će početi gradnja Gradskog stadiona?

Pročelnik Markovinović je rekao:


Vezano za Gradski stadion, ali i za druge povezane projekte, gradonačelnik je rekao:


Vijećnica Renata Cvjetković (HSLS) postavila je pitanje vezano za radove na cesti prema Farkaševcu.

Odgovor je dao pročelnik Ivica Markovinović.

 


Vijećnica Višnja Biljan (HDZ) postavila je pitanje vezano za osnovne škole.

Odgovor je dala zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić-Erjavec.

 


 

 

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *