Crosst.hr

Aktualni sat bjelovarskih gradskih vijećnika o socijalnim naknadama te privatnim zgradama koje se ruše, a njihovi vlasnici ništa ne poduzimaju

2018 gradskovijecesviban 113

Kao što smo i najavili, donosimo vam uvijek popularni Aktualni sat koji svoju senzaciju može zadržati samo ako je riječ o važnim pitanjima i važnim odgovorima, a sve za dobrobit građana grada Bjelovara. U svakom slučaju, ukupno je 11  vijećnika postavilo pitanje i dobilo odgovor nadležnih ljudi iz Grada Bjelovara.

Željko Pavleković (Damir Bajs NL) postavio je prvo pitanje vezano za izvješća osnovnih škola, koje su kako vijećnik ističe trebale biti na dnevnom redu Gradskog vijeća. Osim osnovnih škola, Pavleković je rekao da na Gradskom vijeću trebaju biti i izvješća gradskih ustanova, istaknuvši:

– Ako smo mogli jedno poduzeće natresati četiri sata što je onda s drugima i je li to znači da neki imaju probleme, pa se prikriva ili je neki drugi razlog, pitao je Pavleković.

Na pitanje, odgovor je dao Ante Topalović, predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara prije početka Aktualnog sata.


Vezano za izvješća gradskih tvrtki, Topalović je rekao:

– Molim vas da budete konkretni.

_________________________________________________________________

2018 gradskovijecesviban 23

Pavleković je postavio i drugo pitanje koje je uputio gradonačelniku Hrebaku.

– Cijenim to što se ulaže veliki trud u informatizaciju i što se podiže kvaliteta u gradu Bjelovaru, ali me zanima uređenje grada Bjelovara. 

______________________________________________________________

2018 gradskovijecesviban 51

Prije odgovora na drugo pitanje vijećnika Pavlekovića, gradonačelnik se nadovezao na prvo pitanje i rekao da gradske tvrtke imaju obvezu do 30. travnja dostaviti svoja izvješća, pa ćemo na jednoj od idućih sjednica imati i gradske tvrtke na dnevnom redu. Što se tiče drugog pitanja, gradonačelnik je rekao da Grad Bjelovar trenutno ima otvoreno 43 gradilišta vrijedna 46 milijuna kuna.

– Asfaltira se sve u šesnaest, rekao je Hrebak i nastavio da je već nekoliko gradilišta zatvoreno, točnije završena su asfaltiranja nekoliko ulica koje nikada nisu bile asfaltirane. Što se tiče samog centra grada i ovog što ste spomenuli, a radi se o fasadama što smo i mi primijetili jer je i našoj zamjenici upravo s ove zgrade do Grada Bjelovara pala ogromna količina krova na njezin auto. Zgrada je u vlasništvu privatne osobe i mi smo s tom privatnom osobom obavili već pet sastanaka otkad sam ja gradonačelnik i pokušali naći nekakvo zajedničko riješenje.

________________________________________________________________

Što se tiče zgrade gdje se nalazi tvrtka Vodotehna, gradonačelnk je pojasnio:

 


2018 gradskovijecesviban 56

Vijećnica Mirjana Horvatić (Damir Bajs NL) postavila je dva pitanja gradonačelniku Hrebaku, istaknuvši da je dao predizborno obećanje stanovnicima Ždralova da će Grad Bjelovar ići u dogradnju Područne škole u Ždralovima i radi li se projektna dokumentacija vezana za to i je li Ministarstvo prosvjete dalo dopuštenje za dogradnju. Vijećnica je postavila i drugo pitanje vezano za objavu javnih poziva Grada Bjelovara u javnom glasilu 043.


Odgovor gradonačelnika Hrebaka vezano za dogradnju škole u Ždralovima.


Vezano za javna glasila, Hrebak je rekao:


2018 gradskovijecesviban 60

Vijećnica Sabina Oltra (Damir Bajs NL) postavila je pitanje gradonačelniku vezano za gradski projekt koji je upućen na „Program Life“, a koji nije prošao i drugo pitanje odnosilo se na ukidanje socijalne pomoći onima koji se ne odazovu.

Vezano za „Program Life“, gradonačelnik je pojasnio:


Što se tiče socijalne pomoći, gradonačelnik je rekao:


2018 gradskovijecesviban 68 1

Željko Paun (Damir Bajs NL) postavio je također dva pitanja, prvo vezano za objavu javnog poziva za poljoprivredu i potporama u poljoprivredi i drugo pitanje vezano za šetnicu za pse i leglo komaraca.

Na pitanje o poljoprivredi, pročelnica Sonja Novak je istaknula:

 


2018 gradskovijecesviban 98

Vezano za šetnicu pasa i leglo komaraca, odgovor je dao pročelnik Ivica Markovinović.


2018 gradskovijecesviban 80

Zdenka Henc (ABB) postavila je pitanje pročelniku Matekoviću vezano za demografiju i pad nataliteta, istaknuvši:

– Koje su konkretne mjere koje će poduzeti Grad Bjelovar?

Odgovor pročelnika Milana Matekovića.


2018 gradskovijecesviban 84

Mateković je naveo puno toga što bi poboljšalo sliku demografije, gdje je spomenuo i dodatne programe u vrtićima te upućivanje djece s posebnim potrebama u redovne i posebne programe.

– Smatram da su ove mjere dovoljne prema financijskim sredstvima za povećanje novorođene djece, rekao je Mateković.

2018 gradskovijecesviban 87

Jasna Višnjević (HNS) postavila je pitanje vezano za javnu nabavu, točnije je li Grad Bjelovar za sve radove u gradu proveo postupak javne nabave?


Dok je vijećnica postavljala pitanje, gradonačelnik je razgovarao s ministrom Marićem, pa je onda najavio ministra Marića za petak, a radi se o potpisivanju ugovora za dodjelu zemljišta na Logoru gdje će se graditi Gradski stadion, a nakon toga odgovorio je vijećnici Višnjević.

 


2018 gradskovijecesviban 93

Vijećnik Nenad Mrzlečki (HDZ) dao je prijedlog vezano za područje poljoprivrede.


Odgovor je dao pročelnik Ivica Markovinović.


2018 gradskovijecesviban 95

Nenad Nekvapil, vijećnik SDP-a pozdravio je sve dobre namjere gradonačelnika te postavio pitanje vezano za istočnu obilaznicu.

 


Nekvapil je postavio i drugo pitanje.


Vezano za istočnu obilaznicu, pročelnik Markovinović je odgovorio:


2018 gradskovijecesviban 99

Na drugo pitanje Nekvapila, pročelnica Jasna Grgić Škaurin je kazala:


2018 gradskovijecesviban 51

Vezano za obilaznicu, za brzu cestu, za socijalnu pomoć, više je pojasnio gradonačelnik Dario Hrebak.


Mario Holiček (HSLS) postavio je pitanje vezano prometnu studiju i kada će početi gradnja Gradskog stadiona?

Pročelnik Markovinović je rekao:


2018 gradskovijecesviban 57 1

Vezano za Gradski stadion, ali i za druge povezane projekte, gradonačelnik je rekao:


2018 gradskovijecesviban 123

Vijećnica Renata Cvjetković (HSLS) postavila je pitanje vezano za radove na cesti prema Farkaševcu.

Odgovor je dao pročelnik Ivica Markovinović.

 


2018 gradskovijecesviban 126

Vijećnica Višnja Biljan (HDZ) postavila je pitanje vezano za osnovne škole.

2018 gradskovijecesviban 131

Odgovor je dala zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić-Erjavec.

 


 

 

 

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.