26. listopada 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Aktivni članovi udruge Impress pripremaju najbolji projekt mladih u Hrvatskoj!

13 o

Herceg: nastavljamo s najboljim projektom mladih u Hrvatskoj/ Besplatni ljetni edukacijski kamp okupiti će visokom kvalitetom mlade iz različitih država

Herceg: nastavljamo s najboljim projektom mladih u Hrvatskoj/ Besplatni ljetni edukacijski kamp okupiti će visokom kvalitetom mlade iz različitih država

Udruga “Impress”, koja je osvojila priznanje za najbolji nacionalni projekt u kategoriji “European Charlemagne Prize” iz dana u dan je dokaz kako mladi volonteri mogu biti aktivni, dosljedni i pozitivni primjer. Priznanje za najbolji nacionalni projekt Karlo Veliki, je Udruzi Impress dodijelio i osobno, u Achenu, predsjednik Europskog parlamenta Martin Shulz te se udruga Impress nalazi u mreži 28 nacionalnih pobjednika država članica. Predsjednik Europskog parlamenta Martin Shulz napomenuo je kako je važno ulagati upravo u mlade, kako su ovi mladi pobjednici značajna budućnost Europe i kako je važno ulagati u uspješne entuzijastične mlade koji otvaraju mogućnosti kvalitetnijeg života svim građanima .

Dubravko Šopar i Tanja Herceg sa suradnicima, iskreirali su i ove godine Međunarodni Tjedan mladih te su stvorili autentičan projekt besplatan za mlade na razini cijele Hrvatske. Projekt obiluje ljetnim edukacijskim radionicama, zabavno-edukacijskim programom, sportskim i rekreacijskim aktivnostima, okruglim stolom, debatama i suživotom mladih bez obzira na vjeru, mobilnost, nacionalnost, invalidnost, financijske ili druge mogućnosti. Voditelj projekta Međunarodni tjedan mladih je Daruvarčanka

Tanja Herceg, dugogodišnja volonterka i idejna začetnica udruge “Impress” Daruvar i Dubravko Šopar iz Zagreba, izvršni direktor Udruge, ujedno veliki zagovornici jednakih mogućnosti neformalnog obrazovanja za svu djecu i mlade. Veliki je ovo uspjeh za županiju na nacionalnoj i europskoj razini gdje se kroz udrugu mladih Impress, županija ima prilike pozicionirati prema europskoj vodećoj strukturi stručnjaka kroz uspjeh i postignuće.

Ovi značajni mladi ambasadori, iz dana u dan ne staju te ističu kako im puno znači priznanje biti među 28 pobjedničkih projekata izabranih iz 327 prijavljenih projekata ove godine, i svako priznanje daje veliki polet no prije svega pokreću ih pozitivne promjene koje iz dana u dan vide u zajednici te mladi kojima daju smisao i entuzijazam.

Ove godine besplatni ljetni edukacijski kamp u sklopu Međunarodnog tjedna mladih održati će se od 6. do 13. kolovoza dio u ŠRC Kukavica te dio u Daruvaru, a posebnost ovogodišnjeg projekta je što će svi sudionici imati zadatak multiplicirati iskustvo te organizirati aktivnosti do kraja godine u svojem mjestu iz kojeg dolaze te će i ove godine Međunarodni tjedan mladih okupiti mlade iz različitih područja omogućavajući susret različitih kultura te besplatno učenje stranih jezika.

Teme ovogodišnjeg Tjedna mladih su: prevencija ovisnosti, osnove demokracije, snove vođenja , diskriminacija, ljudska prava, predrasude prema mladima, volonterizam u zajednici, poduzetničke ideje i projekti mladih, društveno siomaštvo, EU-Ujedinjeni u različitosti, inter-kulturalne radionice, sportske radionice (košarka, plivanje, odbojka, nogomet), Dramske radionice, planinarenje Suradnjom do uspjeha, Timski rad, Radionice izrade stripa, Rješavanje konflikata, Međunarodna radionica fotografiranja, Edukacija za 21. stoljeće, Bitka vodenim balonima, Mladi-ulaganje u budućnost, Kulinarske radionice, Osnove preživljavanja. 6. i 7. Kolovoza biti će održano niz radionica za djecu tako da će I djeca I mladi moći pronaći nešto za sebe.

Iako namijenjen mladima, u potpunosti iniciran, upravljan i vrednovan od strane mladih, u projektu se imaju priliku pronaći svi i učiti od mladih različitih sredina: roditelji, učitelji, djeca, stručni suradnici, donosioci odluka i slučajni prolaznici. Cijeli projekt mladima, ali i njihovim bližnjima daje alate za snalaženje u svakodnevnom životu, svrhovitost, nadu u bolje sutra, nadu u zajedništvo, i svijest o prednostima koje nude različite nacije. Svi zainteresirani za sudjelovanje u Međunarodnom tjednu mladih mogu ispuniti on-line prijavnicu te saznati više na http://www.udruga-impress.hr”>http://www.udruga-impress.hr.

Slične objave