Crosst.hr

Akcija Rotary kluba Bjelovar usmjerena prema najmlađim sugrađanima

2016 12 rotaryklubbj 11

Djeca su osjećajnija prema drugima

„Djeca djeci za Božić“ je tradicionalna humanitarna akcija održana po četvrti put u Bjelovaru. Radi se, naime, o akciji Rotary kluba Bjelovar, čiji je cilj već kod najmlađih sugrađana potaknuti razvoj suosjećanja za potrebe ljudi oko sebe tako da doniraju novu ili rabljenu igračku, knjigu ili slikovnicu. Prikupljene igračke je bjelovarski Rotary klub donirao u utorak 27. prosinca Dječjem odjelu Opće bolnice Bjelovar i Caritasu Župe sv. Antuna Padovanskog.

-Mi smo zapravo samo posrednici, ali smo jako zadovoljni činjenicom da smo ove godine prikupili rekordnu količinu igračaka u odnosu na prethodne akcije, koje imaju stalnu uzlaznu putanju. Ove godine je bilo zaista puno djece, i drago nam je što kod njih razvijamo suosjećanje prema ostalima koji su trenutno manje sretni. Svi oni su se odrekli neke svoje igračke ili nečega kako bi pomogli drugima – rekao je dr. Mislav Klobučić, predstavnik Rotary kluba Bjelovar.

Rotary klub akciju provodi unutar jednog dana u godini. Ono što prethodi uspješnosti ove akcije je dobra medijska priprema i obavještavanje sugrađana o njenom održavanju. Činjenica da se iz godine u godinu prikuplja sve više igračaka svjedoči da su naši najmlađi sugrađani sve svjesniji prema potrebama ostalih.

Zadovoljstvo ne krije ni dr. Ivanka Fehir-Radanović, voditeljica Dječjeg odjela OB Bjelovar, koja kaže kako tradicionalna suradnja s Rotary klubom i pokloni koje doniraju uveseljavaju najmlađe pacijente bjelovarske bolnice.
-Knjiga i poklona nikad dosta, pogotovo djeci. Lakše im prođu dani, igraju se a ponekad nešto ponesu i kući pa im i to dobro dođe. Trenutno imamo deset pacijenata, a u ovo zimsko doba odjel se često popuni do kraja – dodala je dr. Ivanka Fehir-Radanović, te se osvrnula i na tešku situaciju po pitanju broja liječnika na odjelu kojima često pomažu kolege iz zagrebačkih bolnica kako bi mogli održati redovne smjene i dežurstva.

Pročitajte još

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.