Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Argonauti kreću u nove projekte: Prvi je preveslavanje Kupe od NP Risnjak do ušća u Sisku

2021 06 02 argonauti2

Bjelovarski Argonauti nakon prošlogodišnjeg izazova u kojima je ekipa Arga preveslala Jadran od Prevlake do Savudrije, najavljuju nekoliko projekata u kojima će sudjelovati. 

“Kupom u dahu” planiraju preveslati 296 kilometara u četiri dana

Riječ je o tri zanimljiva događaja u kojima Argonauti, osim što veslaju, organiziraju i radionice s djecom. U sklopu projekta “Kupom u dahu” u kojemu planiraju preveslati rijeku od Nacionalnog parka Risnjak do ušća u Savu u Sisku, Argonauti će na usputnim stanicama organizirati motivacijske i edukativne radionice. Ukupno 296 kilometara planiraju preveslati u četiri dana. Na tom putu zaustavit će se na nekoliko lokacija, a jedna od njih je i općina Lasinja u Karlovačkoj županiji. U subotu 5. lipnja Arogonaute će dočekati 50-ero djece od prvog do osmog s kojima će kroz predviđeni program obilježiti Dan sporta, govoriti o zdravlju i važnosti bavljenja sportom na otvorenom. 

Bit će nas 15, veslat ćemo u raftu, autohtono kupskom čamcu ili kupskoj šiklji, pored ćemo imati jedan motorni čamac i kajak. Nakon Lasinja idemo prema Sisku, gdje će nas također dočekati djeca, ali i sisački lađari i lađarice. S obzirom da su tamošnja djeca okružena rijekama, nadamo se da ćemo barem neke potaknuti na veslanje, rekao Tomislav Smrček – Čonč, kapetan ekipe. 

 

Zajednička suradnja udruge Argo i udruge Plava krila

Argonauti podršku i suradnju i ove godine imaju s udrugom Plava krila – oboljeli od plućne hipertenzije, kao i Hrvatskom kućim disanja. U sklopu navedene akcije će se tako obilježiti i Svjetski dan plućne hipertenzije. Ana Hećimović, pulmologinja iz Klinike za plućne bolesti, naglašava kako je međusobna potpora u ovakvim projektima od iznimne važnosti za edukaciju i podizanje svijesti o plućnoj hipertenziji te da je nužno motivirati sve osobe, a posebice djecu na bavljenje sportom. Plućna hipertenzija ali i druge slične bolesti mogu se pojaviti u ranoj životnoj dobi, a suradnja udruge Plava krila, Hrvatske kuće disanja i Hrvatskog torakalnog društva s udrugom kao što je Argo, hvale je vrijedan projekt koji pomaže, uz ostalo u promicanju bolje skrbi za bolesnike. 

2021 06 02 argonauti20
Tomislav Smrček – Čonč, kapetan ekipe Argonauti

Mi smo na neki način glasnogovornici oboljelih koji javnost osvještavaju o njihovom problemu. Nosimo amblem plavih krila i pluća kako bismo društvo upoznali sa tom malom skupinom osoba za čija pluća i nekoliko običnih koraka može biti itekako velika prepreka. Imamo još jedan projekt  u lipnju pod nazivom “I ja želim biti Argonaut”. Održati ćemo šest radionica za osnovnoškolce u Vukovaru, Đakovu, Varaždinu, Sisku, i Karlovcu na kojima ćemo djecu učiti veslati te pritom objasniti kako pravilno disati. Cilj je  djecu motivirati da se uključe u sport te da svoje slobodno vrijeme provode na otvorenom. Naime, udruga Argo radi na pomlađivanju svoje ekipe, pa ćemo sudionicima kroz edukativno predavanje biti prikazan motivacijski film „Zlatno runo, Argonauti od ribnjaka do Havaja“, a predavanje će uz starije članove, održati i mlađi članovi ekipe Argonauta od 14 do 18 godina. Neki od njih sudjelovali su u projektu „Jadranom bez daha“ ravnopravno veslajući gotovo cijelu rutu od 650 km. Mlade i djecu želimo učiti da je važno ustrajati i ne odustati od cilja bez obzira na okolnosti, poručuje Tomislav Smrček

Veslačka natjecanja kroz projekt “Valovi energije”

U suradnji s Turističkom zajednicom Legrad u Podravini na jezeru Šoderica Argonauti će široj javnosti projektom “Valovi energije” i kroz razna veslačka natjecanja približiti veslanje kao zanimljivu sportsku aktivnost. Riječ je o više disciplina, pa će preko 200 natjecatelja svoje veslačke sposobnosti pokazati u „Kup-u četiri lađe“, gdje će snage odmjeriti osam ekipa dvokružno; Zagreb s dvije ekipe, Sisak, Đakovo, Sombor, Vinkovci, Argonauti s dvije ekipe kao i Šumari s dvije. Očekuje se nastup i ženskih veslačkih skupina, pa su tako svoj nastup prijavile Sparte, Somborke, Amaznoke i Sisčanke. „Vodeni vikend“ organizira se u srpnju, a uz lađe očekivati se može i dvoboj u kanuima, SUP-ovima i raftovima. No, najzanimljivije će svakako biti natjecanje dječje veslačke skupine.

2021 06 02 argonauti25
Marija Zlatić, članica udruge ‘Sparte’

Ljubav prema veslanju traje već treću godinu. U ekipi imamo djevojke koje se ovim sportom bave već stvarno dugo. Više manje sve krene s nekim uživanjem u prirodi i druženju, no vrlo brzo se to pretvori u itekako zahtjevne treninge. Najbitniji su put, zajedništvo i ekipa. Drago nam je što smo mnoge djevojke i žene potaknule na veslanjem, pa se i broj ženskih ekipa iz godine u godinu povećava. Prije dvije godine smo na Maratonu lađa bile druge, a protekle godine četvrte. Trenutno nas je 16, no uvijek smo u potrazi za novim članicama. Sudjelovati ćemo u projektu koji se održava na Šoderici, a u Đakovo idemo kao podrška, poručila je Marija Zlatić

2021 06 02 argonauti23
Filip Forijan, član Argonauta

U Argonautima sam pet godina. Prvo sam trebao trenirati sa Šumarima, ali sam tada prema njihovim kriterijima bio premlad. Upao sam u drugu ekipu i od tada ne odustajem.  Vježbamo, treniramo, očekujemo sjajne uspjehe i rezultate.  Vrijeme i pripreme će pokazati svoje. Jednom u životu sam probao rafting i mogu reći da je puno dinamičniji od same lađe. Kanui su mi također jako zanimljivi, no ipak je lađa ta koja stvara pravu atmosferu, tempo i ekipu. Do sada smo se s manjom i nešto starijom djecom družili u osnovnim i srednjim školama. Sada ipak imamo neke malo drugačije, opširnije projekte. Djecu potičemo na aktivnost, bavljenje sportom i što češćim i dužim boravkom u prirodi. Mladima ćemo kroz praktičnu nastavu i rad pokazati kako veslanje funkcionira u stvarnosti, Filip Forijan, član Argonauta.  • 2021_06_02_argonauti1
 • 2021_06_02_argonauti3
 • 2021_06_02_argonauti2
 • 2021_06_02_argonauti7
 • 2021_06_02_argonauti15
 • 2021_06_02_argonauti16
 • 2021_06_02_argonauti20
 • 2021_06_02_argonauti21
 • 2021_06_02_argonauti23
 • 2021_06_02_argonauti25
 • 2021_06_02_argonauti36
 • 2021_06_02_argonauti43
 • 2021_06_02_argonauti50
 • 2021_06_02_argonauti55
 • 2021_06_02_argonauti60

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.