23. lipnja 2021

Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr
Crosst.hr

Kandidatkinja za županicu BBŽ Sandra Frčo: Portal Bjelovarac ima svoje favorite i piše neistine

2021 03 10 sandra frco 1

Stvarno nemam običaj reagirati na članke u medijma u ovo predizborno vrijeme pa čak niti na one koji prikazuju iskrivljenu sliku mene osobno kao SDP-ovu kandidatkinju za županicu Bjelovarsko-bilogorske županije. Jasno mi je da je to dio predizbornog folklora kao što mi je jasno da skoro svaki medij ima svog favorita. I to je po meni potpuno legitimno jer svatko ima pravo na politički stav i mišljenje. Tako dugo dok se poštivaju načela objektivnosti i ravnopravonosti sve je to ispravno i legitimno, stoji u priopćenju naše kandidatkinje za županicu BBŽ i povjerenice za grad Bjelovar, Sandre Frčo.Službeno priopćenje donosimo u cijelosti.

Ali nažalost danas sam pročitala članak na Bjelovarac.hr na koji moram reagirati. Kao što sam i rekla jasno mi je da svatko ima svog favorita (Bjelovarac očigledno favorizira kandidatkinju Danijelu Hajdinjak Prihić) i to je njihovo pravo. Privatna su tvrtka i mogu imati svog favorita. No, napisati ovako pretencijozan tekst o SDP-u i navoditi toliko neistina samo kako bi umanjili SDP-ov ugled je stvarno neprihvatljivo. I još je to članak bez potpisa autora, kao da ga je pisala nepoznata osoba. I zbog svega toga ovdje ćemo ispraviti te neistine.

Napisao Bjelovarac :

„Nakon što su u SDP-u već dogovorili da će podržati kandidaturu Danijele Hajdinjak Prihić za gradonačelnicu Bjelovara, u posljednji trenutak došlo je do obrata i uz puno unutarstranačkih lomova i svađa, ta je stranka izašla sa svojom kandidatkinjom Antonetom Đokić koja je potpuno nepoznata široj javnosti.“

Istina :

SDP nije nikad dogovorio suradnju niti podršku kandidaturi kandidatkinje Centra već je to bila ideja nekih, sada već razriješenih članova SDP-a, da gđu. Hajdinjak-Prihić poguraju do nekog pristojnog postotka. Iz kojih osobnih interesa i za čije političke interese su to radili možete pitati njih. Vi ste novinari pa eto Vam teme. Odluka da se kandidatkinju Centra ne podrži donijela je većina tadašnjeg, sada raspuštenog Gradskog odbora SDP-a. I ona je bila ispravana jer osiguravati dva prolazna mjesta u Gradsko vijeće za stranku Centar (manje od 1% u RH prema zadnjoj anketi) je prilično čudno odluka. Valjda smo nešto naučili od 2017. kada smo podržali Davorina Posavca i bili bez svog kandidata.

Napisao Bjelovarac :

„Jedna od najzanimljivijih utrka na ovim izborima u Bjelovaru, osim za mjesto gradonačelnika, dogodit će se za primat na centru i ljevici što će dugoročno utjecati na političke odnose u našem gradu. Favorit u ovoj borbi je Danijela Hajdinjak Prihić.“  

Istina :

SDP u Bjelovaru nikada nije ostvario niži rezultat od 10,55 % (2017.) i nikada neće. I to je bio rezultat odluke da se podrži kandidat Davorin Posavac pa je time i dio naših birača birao njegovu listu. Valjda smo nešto naučili od 2017.g. A stranka Centar će se bome morati pomučiti da dođe do te brojke. Pa stoga nekoga unaprijed proglašavati favoritom ispred SDP-a je najblaže rečeno smiješno.

Napisao Bjelovarac :

„SDP, nekad velika i važna stranka, suočava se s time da u najvećim gradovima u kojima je osvajala najviše glasova stoji sve slabije, sudeći po trendovima iz istraživanja javnog mišljenja.

Istina :

Kada govorite o SDP-u RH (makar mi stvarno nije jasno kakve to veze ima sa lokalnim izborima u Bjelovaru) barem se portudite pogledati najnovija istraživanja koja (zavisno od izvora) smještavaju SDP između 15 i 19 % podrške birača i time je druga najveća stranka u RH dok Centar bilježi potporu ispod 2%.

I da ne seciram dalje vaš pretenciozni tekst i razloge za njegovu objavu moram i želim istaknuti sljedeće činjenice :

 1. SDP Bjelovar je zbog svojih višegodišnjih loših odluka doveo sam sebe u situacija da je Gradski odbor raspušten ( na zahtjev tadašnje predsjednice Vanje Posavac).
 2. O krahu SDP-a nema ni govora jer se okuplja nova ekipa mlađih ljudi koja, sudeći po svakodnevnim kontaktima, osvajaju naklonost birača u Bjelovaru. A kandidatkinji Antoneti Đokić velika hvala što je prihvatila kandidaturu u ovako kratkom roku i što daje sve od sebe za SDP.
 3. Da iako postoje izazovi u reaktiviranju stranke u Bjelovaru, posebno u ovo predizborno vrijeme, uvjeravam Vas da će SDP zauzeti svoje mjesto u politici Bjelovara i da ono neće biti na dnu nego pri vrhu. Vjerujem da su Vam, kao i nama dostupna istraživanja javnog mjenja pa eto provjerite.
 4. SDP Bjelovar je najsnažnija „stranka centra i ljevice“ i tako će biti i nakon izbora. Socijaldemokracija je opredjeljenje svakog petog birača u RH ma koliko neki to iskivljavali.
 5. SDP Bjelovar kao i SDP BBŽ spreman je pružiti ruku suradnje svim političkim opcijama kada se radi o boljitku našeg grada, županije i kada se radi o dobrim i korisnim projektima. To je možda za mnoge novost, možda im zvuči kao bajka, ali ja Vas uvjeravam da će to tako biti

Stoga dragi moj Bjelovarac.hr nastavite i dalje favorizirati svoje kandidate, to je Vaše pravo. Ali ostavite se ćorava posla degradiranja SDP-a. Izbori su festival demokracije i oni će nam najbolje pokazati tko je favorit. Sve konstrukcije i spinovi to neće promijeniti. Nisu birači naivni, sve je njima jasno tko i zbog koga i iz kojih razloga netko nekog favorizira. Nadam se da ćete objaviti ovo priopćenje, koje ja za razliku od Vas potpisujem, pa time pokazati da ipak poštujete najosnovnije novinarske standarde.

 

Sandra Frčo

Povjerenik SDP-a za grad Bjelovar

Kandidatkinja SDP-a za županicu BBŽ

Nositeljica liste SDP-a za Skupštinu BBŽ 

 

Slične objave

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja
Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.
Autorska prava
Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.
Pravo na prenošenje
Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.
Linkovi na ostale stranice
Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati linkove na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.
Zaštita privatnosti
Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl.
Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.
Prava i obveze korisnika
Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:
•    Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji.
•    Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći.
•    Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima.
•    Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
•    Lažno predstavljanje
•    Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
•    Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima.
Registracija korisnika
Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.
Pravila komentiranja
Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni.
Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Linkovi trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43 000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.