Crosst.hr

Župan Bajs i epidemiloginja Vesna Grgić: Nastavlja se masovno cijepljenje stanovnika u najprocijepljenijoj županiji u Hrvatskoj

2021 05 04 bbz 45

Nastavlja se masovno cijepljenje stanovnika Bjelovarsko – bilogorske županije, zbog čega će slijedeća četiri dana, uz cijepljenja u ambulantama liječnika opće medicine i Zavodu za javno zdravstvo, ovaj tjedan biti otvoren punkt i u Bjelovaru, odnosno u Dvorani europskih prvaka od danas do petka. Svaki dan je u dvoranu pozvano  l 020 naših sugrađana. Tim povodom, bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs posjetio je zajedno sa svojim suradnicima dvoranu i medicinske djelatnike koji brinu o provedbi cijepljena protiv koronavirusa.

Podsjećamo, naša je županija od prvog dana pandemije koronavirusa zdravlje svojih stanovnika stavila na prvo mjesto. U skladu s tim poduzeto je niz aktivnosti, a Opća bolnica Bjelovar opremljena je svime potrebnim segmentima vezanim uz liječenje oboljelih od koronavirusa. Bjelovarsko – bilogorska županija financirala je nabavku brojne medicinske opreme pri čemu treba istaknuti kupnju devet novih respiratora. Niti jednoj osobi nije uskraćena medicinska skrb, a proširenjem kapaciteta COVID-19 odjela svi pacijenti zbrinuti su unutar zidova bolnice, stoga niti jedan  nije ležao u šatoru. Kroz županijski  Stožer civilne zaštite plasirana su sredstva u iznosu od  deset  milijuna kuna, a disciplinom  naših sugrađana zadnji samo uz Istarsku županiju izašli sa zelene liste županija i nadamo da ćemo se na nju uskoro i vratiti. Trenutno je naša županija po procijepljenost pri samom vrhu  ljestvice svih hrvatskih županija. Više o tome bilo je riječi tijekom današnjeg obilaska punkta za cijepljenje u Bjelovaru.

2021 05 04 bbz 44

Na prvom smo mjestu po procijepljenosti u Hrvatskoj. Zavod za javno zdravstvo BBŽ trudio se nabavljati cjepiva u svim trenucima, pa i onda kada je to zaista bilo teško. Sve dobivene doze smo potrošili, što znači da niti jedna nije propala. Zavod za javno zdravstvo i liječnici obiteljske medicine su postali jedan odličan tim i moram naglasiti da odlično funkcioniramo. Stanovnici naše županije su vrlo zadovoljni tempom prijave, pozivanja i samog odrađivanja cijepljenja. Budući da smo blizu završetka druge faze, već smo polako krenuli sa trećom fazom cijepljenja. U drugoj fazi smo pozivali osobe starije od 65 godina i kronične bolesnike. Svi koji su se prijavili kod svojih liječnika, poziv su dobili ili od njih ili od punktova. Sada pozivamo i ljude koji su se prijavili putem platforme Cijepi se, na kojoj se uglavnom nalaze mlađi ljudi, no ima i starijih osoba koje su prijavila njihova djeca i unuci. Osobe prijavljene na platformu dobivaju e-mail poštu na koju trebaju odgovoriti da li pristaju na dobiveni termin i primitak cjepiva koje im je dodijeljeno. Ukoliko se potvrda ne pošalje u roku od 24 sata, ta osoba više nije na popisu i ona se ponovno mora prijaviti na platformu. Punktovi su do sada bili u Bjelovaru i u Čazmi, a 12. svibnja ćemo imati punkt u Garešnici za 408 ljudi, a 13. svibnja u Daruvaru za njih 510, istaknula je epidemiologinja Vesna Grgić.Do sada je na području Bjelovarsko – bilogorske županije utrošeno više od 30 tisuća doza cjepiva. Za ovaj tjedan je u našu županiju stiglo više od osam tisuća doza cjepiva koje su već raspodijeljene. Iz Zavoda za javno zdravstvo BBŽ poručuju kako će iz tjedna u tjedan pristizati sve veći broj doza različitih proizvođača, zbog čega će punkt u Dvorani europskih prvaka u Bjelovaru raditi tijekom cijeloga dana, od 8,00 do 20,00 sati.

Predstavnike medija je zanimalo kakva je situacija po pitanju nuspojava uzrokovanih primanjem cjepiva.

S obzirom da se u medijima jedno vrijeme na prilično zabrinjavajući način pisalo i govorilo o cjepivu AstraZeneca, ljudi su bili prilično skeptični, no vidljivo je da se povjerenje u sigurnost cjepiva vraća. Što se tiče samih nuspojava, radi se o očekivanim nuspojavama. To su u većini slučajeva bol u ruci, blaga temperatura, oticanje na mjestu uboda i slično. Nuspojave koje smo do sada zabilježili su upravo one koje su i predviđene nakon svakog cijepljenja. Teške nuspojave, poput pojave krvnih ugrušaka vezanih nismo zabilježili. Ukoliko se cijepljenje u našoj županiji nastavi ovim tempom, mislim da bismo u lipnju dosegli željeni postotak procijepljenosti stanovništva, dakle oko 60 posto cijepljenih osoba barem s jednom dozom. Tijekom prošlog i ovog tjedan bilježimo trend pada broja novooboljelih od koronavirusa. Danas imamo 31 novopozitivnu osobu i jednu preminulu. Moje mišljenje je da je epidemiološka situacija pod kontrolom i nadam se da smo na dobrom putu da stanje bude još bolje. Slijedeći tjedan ćemo krenuti s cijepljenjem prosvjetnih djelatnika koji su se prijavili za cijepljenje. Trenutno ima nešto oboljelih školskih djelatnika i učenika, ali taj broj nije velik. Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke slije, vrlo lako se učenici mogu vratiti na online nastavu, pojasnila je epidemiologinja Grgić.

Tijek cijepljenja stanovnika s područja Bjelovarsko – bilogorske županije komentirao je i župan Damir Bajs.

2021 05 04 bbz 26

Pred nama je nova faza, a to je cijepljenje opće populacije. Danas je punkt otvoren u Bjelovaru, dok se slijedeći tjedan otvaraju i drugi punktovi unutar same županije. Slijedi i cijepljenje osoba koje su zaposlene u određenim službama. To su policajci, vatrogasci, učitelji, profesori, djelatnici u vrtićima, pa i turistički djelatnici. Veseli me što niti jedna doza cjepiva nije propala. Nove količine se redovito isporučuju i mislim da po tom pitanju možemo biti optimistični, poručio je župan Bajs.

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.