Crosst.hr

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak predstavio kandidaturu za novi mandat

2021 04 17 lokalni izbori potpisi 43

Nadolazeći lokalni izbori, u Hrvatskoj će se održati u ukupno 576 jedinica, koliko je u državi općina, gradova i županija. S obzirom da se Hrvatska, baš kao i mnoge druge države i dalje bori s pandemijom koronavirusa, izbori će 16. svibnja morati biti organizirani u skladu sa svim propisanim epidemiološkim mjerama.

U subotu 17. travnja, na lokaciji budućih Termi Bjelovar u Velikom Korenovu pored Bjelovara, aktualni bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak predstavio je svoju kandidaturu za novi mandat na čelu Grada Bjelovara, kao i kandidata za svog zamjenika, Igora Brajdića.

Tijekom posljednje četiri godine postigli smo i pokrenuli mnoge stvari u našem gradu. Obnovili smo sve vrtiće, gotovo sve bjelovarske škole, Bjelovar je postao najtransparentniji grad u Hrvatskoj, „taxfree“ mjera je omogućila da se poduzetništvo krene razvijati i trenutno smo najveći hrvatski grad bez prireza. Ukinuli smo porez na potrošnju, gospodarstvo držimo na visokoj razini te zagovaramo moderno gospodarstvo 21. stoljeća. Prošla godina bila je najuspješnija godina u povijesti Grada Bjelovara. Usprkos krizi, danas imamo zaposleno 600 ljudi više, nego što smo imali prije četiri godine. Bjelovar je među 10 posto najuspješnijih hrvatskih gradova po izvlačenju sredstava iz EU fondova. Nakon dugih godina obnovljeni su Borik, Gradski bazen Bjelovar, glavni gradski park, završavamo obnovu Doma kulture, a izgrađen je i potpuno novi vrtić u Gudovcu. Danas mogu reći da će cijena vrtića u slijedeće četiri godine iznositi 300 kuna, poručio je Hrebak i dodao kako mu je žao što se niti jedna stranka s područja grada i županije ne zalaže za izgradnju toplica koje će utjecati na razvoj poljoprivrede, turizma i gospodarstva.

2021 04 17 lokalni izbori potpisi 10
HSLS-ovi kandidati za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Bjelovara – Dario Hrebak i Igor Brajdić

Danas smo u Velikom Korenovu iz još jednog razloga, a to je puna zaposlenost. Od Ministarstva državne imovine u narednim tjednima trebamo dobiti 80 hektara državnog zemljišta koje ćemo tijekom slijedeće četiri godine pretvoriti u najveću poslovnu zonu u povijesti Bjelovara i Bjelovarsko – bilogorske županije. U dogovoru s Veleučilištem u Bjelovaru namjeravamo ustrojiti petogodišnji studij mehatronike i računalstva. Projekt za Studentski dom Bjelovar s 80 mjesta je spreman, kao i projekt za digitalno – inovacijski hub putem kojeg će se IT sektor podići na još višu razinu. Idemo prema pametnom i zelenom gradu, pa će tako naš sustav gospodarenja otpadom ubrzo biti jedan od najboljih u državi. U planu je i modernizacija bjelovarske tržnice s podzemnom garažom, zaključio je bjelovarski gradonačelnik.Kandidat za gradonačelnika Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić na lokalne izbore izlaze samostalno pod „plaštem HSLS-a“.

2021 04 17 lokalni izbori potpisi 22
Igor Brajdić, sadašnji zamjenik gradonačelnika i kandidat za zamjenika gradonačelnika Bjelovara na predstojećim lokalnim izborima

Vrlo sam zadovoljan pozicijom u kojoj se Bjelovar danas nalazi, kao i pravcem u kojem on dalje treba ići. Sve brže koračamo u smjeru budućnosti. Međutim, treba biti iskren i priznati da nisu sve stvari bile idealne. Fokus našeg programa je u slijedeće četiri godine pogreške nastojati svesti na minimum. Recimo, po pitanju odvodnje i uređenosti cesta su građani potpuno u pravu i slažem se s njima da taj segment mora biti prioritet. Mi se po tom pitanju trudimo maksimalno, no nažalost nemamo čarobni štapić da s njim zamahnemo i preko noći odradimo sve probleme koji su nastali prije 20 i više godina. Bjelovar je miran, siguran i čist grad. Vrlo nam je važna i izgradnja nove škole na sjeveru grada te dogradnja PŠ u Ždralovima. U Bjelovaru u ovom trenutku imamo 40 dječjih igrališta, no svjesni smo da postoji potreba i za izgradnjom novih. Osobno me strašno smeta kamionski promet u centru grada. Svjesni smo da je južna obilaznica napravljena prije 25 godina i da je svoj nastavak dobila kroz posljednje četiri godine. Stoga je nam je u fokusu završetak istočne obilaznice u punom profilu. Tada kamioni više neće morati ulaziti u grad i voziti kroz sami centar. Grad Bjelovar treba imati što više šetnica i upravo tome ćemo težiti. S Bjelovackom smo već dosta odmakli po pitanju prikupljanja dokumentacije, a nedavno su duž Pakračke ulice posađena nova stabla. Bjelovar treba što više zazeleniti. S obzirom da će buduća gospodarska zona u Velikom Korenovu biti nadomak brze ceste, smatramo da problema s dolaskom investitora neće biti. O brzoj cesti se u Bjelovaru priča zadnjih 20 godina, a mi smo ju tijekom četiri pokrenuli i njezin završetak možemo očekivati 2023. godine. Također, obnovile su se brojne lokalne ceste, primjerice u Prgomelju i Rajiću, zajedno s pješačkim stazama. Bjelovar je centar Bjelovarsko – bilogorske županije u svakom smislu. Uz sva područja, izuzetno su nam bitni i sport i kultura. Obnovili smo Dom kulture, ponosni smo što smo ponovno grad rukometa, podupiremo razvoj sporta, a pred nama je izgradnja novog nogometnog stadiona. U našoj županiji se 21 posto stanovništva bavi poljoprivredom. Podržavamo proizvodnju domaćeg, lokalnog, kvalitetnog što se može vidjeti po projektima i mjerama potpora koje provodimo. U ovom mandatu smo bili fokusirani na EU fondove i povukli smo više od 140 milijuna kuna. Tim tempom ćemo nastaviti dalje. Bjelovar vidimo kao moderan, urbani grad 21. stoljeća, poručio je Igor Brajdić.

 • 2021_04_17_lokalni_izbori_potpisi_61
 • 2021_04_17_lokalni_izbori_potpisi_19
 • 2021_04_17_lokalni_izbori_potpisi_10
 • 2021_04_17_lokalni_izbori_potpisi_22

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.