Crosst.hr

21. Smotra amaterskih kazališta Bjelovarsko-bilogorske županije

2022 04 13 184110

U subotu, 23. travnja 2022. čeka vas osam predstava. Ulaz na sve predstave je slobodan!

 

O PREDSTAVAMA:

 

BJELOVARSKO KAZALIŠTE, sekcija odraslih amatera LUTKARI/CE

„ŠTO SUNCE ZNA“

„Od početka svijeta ja putujem nebom.

Puno toga znadem i svima sam sklon.

Tako znam da uvijek i svuda nekoga ima

Kome je teže nego nama svima“,

tako govori Sunce dok potiče ostarjele, zaboravljive, bolesne, trule, ocvale…da pomognu drugima, da ne misle samo na sebe.

I uspijeva!

Poruka predstave je da usrećujemo sebe onda kad pomažemo drugima.

A kako je u predstavi i napušteni psić, gledatelji dobivaju informaciju o lokalnim udrugama koje zbrinjavaju napuštene životinje.

 

BJELOVARSKO KAZALIŠTE, sekcija Tini Bjelokaz

„NEVOLJE PRINCEZE LIJEPE“

Kralj Mudroslav i kraljica Mudroslava žele udati svoju princezu Lijepu za princa Dragog, ali kod princeze Lijepe postoji jedan problem. Njoj malo smrti iz usta. Oni svi odlaze kod vještice i njenog pomoćnika, kako bi im ona smućkala neki napitak za princezu i kako bi nestalo tog užasnog smrada.

Vještičin pomoćnik da vještici krive sastojke za napitak i pojavi se još jedan problem. Princezi, ne samo da smrdi iz usta, već počne i kokodakati.

Princ Dragi se jako uvrijedi i želi otići, ali se vještica sjeti svoje najtajnije čarolije kojom će svi ti problemi nestati, kako bi se princeza Lijepa mogla udati za princa Dragog. Tako i bi.

 

BJELOVARSKO KAZALIŠTE, sekcija LUTKAR/IĆI

„KOLINJE BEZ SVINJE“

 Lutkarsko dramska predstava Kolinje bez svinje je šaljivi prikaz narodnog običaja u kojem obitelj i suseljani pripremaju hranu za zimu. Radnja se događa ispred seoske kuće u selu Kokinac u okolici Bjelovara. Cijeli igrokaz napisan je na lokalnom kokinačkom idiomu – narodnom govoru iz okolice grada Bjelovara.

BJELOVARSKO KAZALIŠTE sekcija BJELOKAZ

„DJEČJA IGRA“

Predstava prati 8.d razred koji se suprotstavio razrednom nasilniku nakon godina zanemarivanja problema od strane školskih djelatnika i ostalih institucija. Razred predvođen Kristijanom, organizira svoju akciju kojim će Martina zastrašiti, ali se akcija izmakne kontroli i Martin završi mrtav. Odnosi u razredu su kompleksni te je Kristijanu sve teže držati razred pod kontrolom što postupno vodi po raspada njihove igre.

HORKUD „Golub“

„SLATKI JADI GOSPOJICE KAROLINE“

Slatki jadi gospojice Karoline je priča o starom Bjelovaru u vrijeme početka 20. stoljeća i zadnjih godina Austro-Ugarske.

Kazališno-glazbeno djelo.

 

„PUČKA SCENA“ Hrvatske čitaonice Hercegovac

„TRI TREĆA TROMJESEČJA“

Komedija koja tematizira muško-ženske odnose u vezama i braku.

U bolničkoj sobi tako upoznajemo tri trudnice u devetom mjesecu trudnoće: Ivanu – koja je u sretnom braku više od petnaest godina, mladu manekenku Ivu, koju dečko financira te poslovnu ženu Ivonu, koja je prestala biti nečijom ljubavnicom. Iako na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, osim trudnoće, slijedom okolnosti otkrit će se da imaju više toga zajedničkog nego što su to ikada mogle zamisliti.

 

AMATERSKO KAZALIŠTE DARUVAR

„SLAVONIJO MOJA DIKO!“

Mnogo toga se događalo u slavonskim selima, davne 1930-te godine.

Svakodnevni poslovi, miran život, koji su bili isprepleteni intrigama, ogovaranjima, ljubavima i ljubomorama. Drugim riječima, neka druga i prošla vremena, ali se ljudi nisu nimalo promijenili.

Kaja, Mirkova i Štefina kćerka, već je u granicama kada bi ju mogli proglasiti „starom curom“, pa je vrijeme za poduzimanje koraka koji će to i spriječiti. U selo, iznenada, dolazi zubar koji otvara „ambulantu“ te se time ukazuje i prilika za Kaju, koja još uvijek nije pretjerano zainteresirana i tu počinje zaplet, ali nije sve tako jednostavno, jer njena bivša simpatija, Joza, priprema podlost… no nije samo on taj koji im stoji na putu…

Zubar, Karel, čeških je korijena, kao i njegovi roditelji, Honza i Amalka, koji dugo žive u spomenutom selu, ali su skromni i ne druže se pretjerano s ostalima.

Karel dolazi sa školovanja iz velikog grada i teško se nalazi u ruralnoj sredini, no ako je ljubav u pitanju…

U komediji se prepliću slavonski i češki običaji, nesporazumi i dogovori, sreća, tuga i sjeta… sve ono što karakterizira stvarni, svakodnevni život.

Ova komedija posebna je upravo zbog autentičnosti, počevši od govora, nošnji, bogate scenografije i ogromnog truda cijele ekipe koja je postigla upravo ugođaj tih davnih vremena, uz mnoštvo zanimljivih likova i radnju koja će vas držati napetima do samoga kraja.

 

UDRUGA BJELOVARSKI SLAVUJI – FAKINI

„DOBRA VEČER BILOGORO!“

 Nakon što dugogodišnja voditeljica TV emisije „Dobra večer Bilogoro!“ da otkaz na lokalnoj televiziji, vlasnica se nenadano nađe u problemu, jer je izgubila zaštitno lice svoje najgledanije emisije te pritišće glavnog urednika da pronađe adekvatnu zamjenu, iako je zbog manjih prihoda budžet sve manji.

Glavni urednik organizira audiciju za voditelja ili voditeljicu popularne emisije u nadi da će pronaći novo zaštitno lice među „penzićima“, jer su davanja za umirovljenike manja, a pristat će raditi i za minimalna primanja.

U potrazi za idealnim kandidatom ili kandidatkinjom saznajemo s kojim se sve problemima susreću naši „penzići“, što ih tišti, ali najvažnije od svega, optimizam i vedar duh ih ne napušta te usprkos svemu, radije pronalaze veselu stranu života.


Organizator:
Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije

Domaćin: Bjelovarsko kazalište

Pokrovitelj: Hrvatski sabor kulture

RASPORED PREDSTAVA: PREUZMI

Pročitajte još

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Portal www.bjelovar.info, obrt za medijske usluge, Gundulićeva 6, 43 000 Bjelovar, OIB: 06014229707 u nastavku donosi Uvjete korištenja koji se primjenjuju na sve sadržaje i usluge  portala www.bjelovar.info. Korištenjem bilo kojeg dijela ovog portala, smatra se da su korisnici upoznati s Uvjetima korištenja te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo na vlastitu odgovornost kao i za osobnu upotrebu. Vlasnik izdavač portala www.bjelovar.info zadržava pravo izmjene Uvjeta korištenja bez prethodne najave ili objave.

Autorska prava

Bjelovar.info zadržava autorska prava na sve sadržaje objavljene na portalu, u bilo kojem formatu (tekst, slika, video, zvuk, grafika i slično ). Bez pismene dozvole vlasnika tvrtke izdavača, strogo je zabranjeno kopirati, umnožavati ili na bilo koji način koristiti sadržaj portala.

Pravo na prenošenje

Mediji koji žele prenijeti vijesti objavljenu na portalu bjelovar.info, slobodni su to napraviti uz prethodnu najavu, uz obavezno navođenje linka na originalni izvor teksta, te smiju prenositi maksimalno dvije trećine teksta, dok ostatak mora biti povezan na originalni izvor na portalu.

Poveznice na ostale stranice

Zbog prirode sadržaja, portal bjelovar.info ponekad će prenositi i objavljivati poveznice na vanjske stranice. Obzirom na prenošenje, ne smatramo se odgovornima za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem vanjskih poveznica, niti se smatramo odgovornim za sadržaj koji se nalazi na tim poveznicama.

Zaštita privatnosti

Portal bjelovar.info poštuje privatnost podataka svih svojih korisnika i posjetitelja. Podaci dobiveni registracijom korisnika prikupljaju se samo i isključivo radi poboljšanja usluge (newsletter i sl.) te se ni na koji drugi način neće koristiti. Podaci se neće dijeliti s trećim osobama, prodavati, davati na uvid ili sl. Jedina situacija u kojoj će podaci biti dati na raspolaganje trećoj su one regulirane zakonom, odnosno u slučaju da bilo koja od institucija RH vlasti zatraži uvid u podatke, a radi provedbe zakona o zaštiti ugleda, privatnog i poslovnog vlasništva, te osoba.

Prava i obveze korisnika

Korisnicima, čitateljima i posjetiteljima bjelovar.info  portala strogo je zabranjeno:

 • Objavljivanje sadržaja koje krše postojeće hrvatske i međunarodne zakone. Sadržaja koji na bilo koji način šteti drugim osobama, tvrtkama, ugledu i percepciji
 • Objavljivanje sadržaja koji je rasistički, šovinistički, štetan, uvredljiv, vulgaran i prijeteći
 • Objavljivanje lažnih informacija koje mogu naštetiti drugim korisnicima
 • Prikupljanje, čuvanje i objavljivanje podataka drugih korisnika portala
 • Lažno predstavljanje
 • Preuzimanje, korištenje i objavljivanje sadržaja zaštićenim autorskim pravima
 • Svjesno širenje malicioznih datoteka koje mogu naštetiti portalu ili njegovim korisnicima

Registracija korisnika

Korisnici su obvezni registrirati se kako bi mogli ostavljati komentare ispod članaka na portalu. Slijedom Uvjeta korištenja, podaci dobiveni registracijom se čuvaju i neće se dostavljati trećim osobama.

Pravila komentiranja

Svaki ostavljen komentar na portalu bjelovar.info nije autorsko pravo tvrtke vlasnika izdavača te ista kao takva nije odgovorna zbog eventualnih posljedica koje komentari mogu izazvati. Komentari su samo i isključivo stav osobe koja ih piše, nikako stav tvrtke izdavača portala na kojemu su komentari ostavljeni. Zadržavamo pravo brisanja svih komentara koji na bilo koji način krše domaće i/ili međunarodne zakone, dovode u pitanje ugled pojedinaca i tvrtki, lažno informiraju, vrijeđaju bilo koju osobu, po rasnoj, nacionalnoj, spolnoj, dobnoj ili statusnoj osnovi.
Brisanje komentara neće biti prethodno najavljeno niti naknadno pravdano.

Izjava o privatnosti

Ova pravila o privatnosti sastavljena su kako bi služila onima koji su zabrinuti kako se njihovi osobni podaci koriste na Internetu. Osobni podaci, kako su definirani temeljem Zakona o zaštiti osobnih podataka, su podaci koji se mogu koristiti samostalno ili s drugim podacima za identifikaciju, kontakt ili pronalaženje osobe, ili kako bi se identificiralo pojedinca. Molimo vas da pažljivo pročitate naša pravila o privatnosti kako biste jasno razumjeli kako ćemo prikupljati, koristiti, štititi ili na drugi način obrađivati vaše osobne podatke na našoj web stranici.

Koje osobne podatke skupljamo od posjetitelja našeg bloga, web stranice ili aplikacije?

Kada naručujete ili se registrirate na našoj stranici, prema potrebi, bit ćete zatraženi unijeti ime, e-mail adresu, poštansku adresu, telefonski broj, OIB ili druge podatke kako bismo vam olakšali korištenje usluga.

Kada prikupljamo podatke?

Prikupljamo podatke prilikom registracije, narudžbe, prijave na newsletter, ispunjavanja obrasca ili unosa podataka na našim stranicama.

Kako koristimo vaše podatke?

Vaše podatke koje prikupljamo prilikom registracije, narudžbe reklame, prijave na newsletter, ispune anketa, komentare, pregleda stranica koristimo u slijedeće svrhe:

 • za personalizaciju korisničkog iskustva, te kako bi omogućili dostaviti sadržaj i ponude za koje ste zainteresirani,
 • za unaprjeđenje naših stranica kako bi vam bolje služile,
 • kako biste nam omogućili da vam pružimo bolju uslugu prilikom odgovora na pitanja korisničkoj podršci
 • za administraciju natjecanja, promocija, anketa ili drugih značajki stranice,
 • za bržu obradu transakcija,
 • za slanje elektroničke pošte u vezi vaše narudžbe ili drugih proizvoda i usluga.

Kako štitimo podatke o posjetiteljima?

Naše web stranice su redovno nadzirane kako bi izbjegli sigurnosne propuste i poznate ranjivosti sustava kako bi vas posjet bio što sigurniji.

Redovno koristimo malware scanning i sukladni smo s PCI-DSS standardom.

Vaši osobni podaci čuvaju se iza osigurane mreže te su isključivo dostupni samo ograničenom broju osoba koje imaju posebna prava pristupa takvim sustavima, te su dužni čuvati informacije tajnima. Osim toga, sve osjetljive/kreditne informacije koje nam dostavljate su šifrirane pomoću Transport Layer Security (TLS) tehnologije.

Provodimo niz sigurnosnih mjera kada korisnik podnese nalog, podnosi ili pristupa svojim podacima radi održavanja sigurnosti vaših osobnih podataka. Sve transakcije obrađuju se kroz izdvojeni sigurni servis i nisu pohranjene ili obrađene na našim serverima.

Koristimo li “kolačiće”?

Da. Kolačići su male datoteke koje stranica ili njegov davatelj usluga prenosi na tvrdi disk vašeg računala putem web preglednika (ukoliko mu dopustite), a koji omogućuje sustavu stranice ili pružatelju usluga prepoznavanje vašeg ​​preglednika, te zadrže i zapamte određene informacije. Na primjer, mi koristimo kolačiće kako bi nam pomogli spremiti i obraditi proizvode u vašoj košarici. Oni se, također, koriste kako bi nam pomogli u razumijevanju vaših postavki temeljenih na prethodnoj ili trenutnoj aktivnosti na stranici, što nam omogućava pružanje vama boljih usluga. Kolačiće, također, koristimo za pomoć pri prikupljanju sveobuhvatnih podataka o prometu na stranici i interakciji, a sve kako bismo mogli ponuditi bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti.

Mi koristimo kolačiće za:

 • pomoć pri pohrani i obradi proizvoda u košarici,
 • razumijevanje i spremanje korisnikovih postavki u svrhu budućih posjeta,
 • prikupljanje sveobuhvatnih podataka o prometu i interakcijama na stranici kako bi ponudili bolje korisničko iskustvo i alate u budućnosti. Također možemo koristiti usluge pouzdane treće strane koji prate te podatke u naše potrebe.

Možete odabrati da vas vaše računalo upozori svaki put kada je kolačić poslan ili možete izabrati da isključite sve kolačiće. Možete to učiniti kroz postavke web preglednika (poput Internet Explorera). Svaki preglednik je malo drugačiji, pa pogledajte u izborniku “Pomoć” vašeg preglednika kako bi naučili ispravan način izmjene vaših kolačića.

Ako korisnik onemogući kolačiće u svom pregledniku:

 • ako onemogućite kolačiće, neke značajke bit će onemogućene. To će isključiti neke od značajki koje čine vaše korisničko iskustvo na našim stranica učinkovitije i neke od naših usluga neće raditi ispravno.

Objava prema trećim stranama

Ne prodajemo, trgujemo ili na drugi način prenosimo vanjskim stranama vaše osobne podatke.

Poveznice trećih strana

Povremeno, prema vlastitom nahođenju, možemo uključiti ili ponuditi proizvod ili uslugu treće strane na našim stranicama. Stranice trećih strana imaju odvojena i nezavisne pravila o privatnosti. Stoga nemamo odgovornost za sadržaj i aktivnosti na tim stranicama. Ipak, želimo zaštititi integritet naše stranice i dobrodošle su bilo kakve povratne informacije o tim stranicama.

Google

Zajedno s dobavljačima (trećom stranom), kao što je Google koristimo kolačiće te strane (kao što su Google Analytics kolačići) kako bi se sastaviti podatke o korisnikovoj interakciji s funkcijama usluga na našim web stranicama.

Pristajemo na sljedeće:

 • korisnici mogu posjetiti našu stranicu anonimno,
 • nakon što smo izradili pravila o privatnosti, dodat ćemo link na njih na našoj početnoj stranici ili na prvoj značajnoj stranici nakon ulaska na naše web stranice,
 • naš link na Izjavu o privatnosti uključuje riječ “privatnost” i može se lako naći na gore navedenoj stranici.

Korisnici će biti obaviješteni o svim promjenama politike privatnosti na našoj stranici u Izjavi o privatnosti. Korisnici mogu promijeniti svoje osobne podatke putem:

 • e-maila,
 • prijavom na vlastiti račun,
 • razgovora s nama ili slanjem upita.

Kako naša stranica obrađuje signale koji se ne smiju pratiti?

Poštujemo signale koji se ne smiju pratiti i ne pratimo, postavljamo kolačiće ili koristimo za oglašavanje kada je postavljen „Ne Prati“ (DNT) mehanizam preglednika.

Je li naše stranice dopuštaju praćenje ponašanja treće strane?

Važno je napomenuti da dopuštamo praćenje ponašanja treće strane.

Zaštita od SPAM-a

Zakon o zaštiti osobnih podataka i Zakon o elektroničkim komunikacijama su zakoni koji određuju pravila za komercijalnu e-poštu, uspostavljaju zahtjeve za komercijalne poruke, daje primatelju pravo da zaustavi primanje takvih e-mailova, i navode teške kazne za prekršaje. Mi prikupljamo vašu e-mail adresu radi:

 • slanja informacija, odgovora na upite, i/ ili bilo kakve zahtjeve ili pitanja,
 • procesa narudžbe i slanje informacija i ažuriranja koje se odnose na narudžbu,
 • možda ćemo vam slati dodatne informacije vezane uz vaš proizvod i /ili usluge,
 • promocije putem e-mail liste ili za buduće slanje e-maila našim korisnicima nakon sto je izvršena prvotna transakcija.

U skladu sa zakonskim propisima pristajemo na sljedeće:

 • nećemo koristiti lažne ili obmanjujuće teme ili e-mail adrese,
 • identificirati poruku kao oglas na neki prihvatljiv način,
 • uključiti fizičku adresu naših poslovnica ili sjedišta,
 • praćenje promotivnih usluga trećih strana putem e-maila u svrhu poštivanja ovih pravila, ukoliko iste budu korištene,
 • ispoštovati brzo zahtjeve za ne-uključivanje/odjavu,
 • dopustiti korisnicima odjavu pomoću linka na dnu svakog e-maila.

Ako se u bilo koje vrijeme želite odjaviti od primanja budućih e-mail-ova, slijedite upute na dnu svakog e-maila, a mi ćemo vas odmah ukloniti iz korespondencija.

Kontaktirajte nas

Ako postoje bilo kakva pitanja u vezi ove izjave o privatnosti možete nam se obratiti koristeći podatke u nastavku.

Bjelovar-info medij, obrt za medijske usluge
Gundulićeva 6
43000 Bjelovar
Hrvatska
info@bjelovar.info

 

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Korištenje fotografija i ostalih sadržaja s web stranice www.bjelovar.info i službenih profila na društvenim mrežama Bjelovar.info nije dopušteno bez odobrenja redakcije portala. Svako neovlašteno korištenje kršenje je autorskih i srodnih prava i i podložno je kaznenoj odgovornosti od strane autora sadržaja.