19. ožujka 2018

U Genovi otpočele Europske igre mladih sportaša s invaliditetom

Danas točno u podne su na Piazza de Ferrari u talijanskoj Genovi svečano otvorene Europske igre mladih sportaša s invaliditetom. Do 15. listopada nadmetati će se u atletici, plivanju, judu, golbalu, stolnom tenisu, boćanju jedrenju i  nogometu više od 400 sportaša   iz 30-tak zemalja. 28 mladih hrvatskih sportaša s invaliditetom nadmetati će se u judu, atletici, plivanju, stolnom tenisu i boćanju. Na ceremoniji svečanog otvaranja Igara nazočnim sportašima i trenerima obratio se predsjednik Europskog paraolimpijskog odbora i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić koji je istaknuo:

„U ovom tjednu vidjet ćemo nove zvijezde u usponu, buduće paraolimpijce, a najviše ćemo vidjeti što je moguće ako uzmemo svoju sudbinu u naše ruke i aktivno živimo svoj život. Ovaj veliki događaj je vrhunac godine za sve sudionike, njihove trenere i organizaciju EPYG 2017.

No osim rezultata i medalja koji nas čine vrlo ponosnim, europske igre mladih također su važne za stjecanje i razmjenu znanja između trenera i sportaša, kao i osoblja nacionalnih paraolimpijskih odbora. Europske igre mladih postale su najvažniji sportski događaj za mlade sportaše s invaliditetom u Europi“, zaključio je Kovačić.

Podsjetimo da je Varaždin 2015. u srpnju bio domaćin prošlih igara.

Izvor informacija: hpo.hr

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *