23. travnja 2018

Petra Miškulin na Europskom juniorskom Taekwondo Prvenstvu

Članica taekwondo kluba FOX Petra Miškulin u sklopu juniorske taekwondo reprezentacije Hrvatske nastupila je na Prvenstvu Europe koje je održano na Cipru. Petri su financijski pomogli Grad Bjelovar i gradonačelnik Dario Hrebak sa svojim timom ljudi te Euroherc Osiguranje i Taekwondo klub FOX, kojima se Petra ovim putem zahvaljuje.

Petra je prvu borbu imala protiv reprezentacije Azerbejdžana Diane Gadzhalieva-e koju je pobijedila visokom bodovnom razlikom od 15:0

Nakon prvog kola, čekala ju je reprezentativka Grčke Fani Tzeli prvoplasirana sa zadnjeg G1 turnira Galeb Belgrade Trophy Serbia Open, Petra se dobro držala prvu rundu, ali je u dogovoru s trenerom reprezentacije Igorom Matićem odlučila promijeniti taktiku i ići na pobjedu. Nažalost nije uspjela, ali po riječima trenera nitko Petri nema što zamjeriti, te je vide i dalje u budućnosti kao stalnu reprezentativku. Petra je svoj nastup zavrsila kao 9. najbolja Juniorka Europe u kategoriji do 55kg. Na kraju Europskog Prvenstva, Ženska juniorska taekwondo reprezentacija osvojila je ekipno 2.mjesto, dok je Juniorska muška i ženska reprezentacija osvojila 3.mjesto, a svojom pobjedom Petra je ostavila traga u ekipnim plasmanima. Iako je zaustavljena u drugom kolu ovo je itekako vrijedan rezultat za taekwondo klub Fox, jer jedino Fox zadnjih 5-6 godina daje kontinuirano reprezentativce koji nastupaju na velikim natjecanjima predstavljajući svoju državu.

Ovo je bila izuzetno uspiješna godina za FOX, osvajale su se medalje na najjačim svijetskim smotrama Olimpijske igre za gluhe, G1 turniri svjetske serije Slovenia Open, Belgian Open, Polish Open, Srbija Open, te imamo prvake države u svim dobnim skupinama kadeti, juniori i seniori. Reprezentativce države u svim dobnim skupinama kadeti, juniori i seniori, treneri i sportaši su dobili Rektorove nagrade za postignute rezultate kao i javne zahvale od Gradonačelnika i Grada Bjelovara.

Tekst i foto: Taekwondo klub “FOX”

 


Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *