21. travnja 2018

Održano Kadetsko Prvenstvo Europe u taekwondou

Članica taekwondo kluba Fox, ANJA POPOVIĆ u sastavu Kadetske Reprezentacije Hrvatske nastupila je na Prvenstvu Europe u Budimpešti. Uz Anju je u sastavu kadetske reprezentacije bio i trener Fox-a Feđa Medak.

Anja je u prvoj borbi pobjedila reprezentaciju Rusije Anastasiu Shabalkinovu sa 9:6, u drugoj borbi je pobijedila reprezentativku Velike Britanije Tegan Paynter 7:4, te je osigurala borbu za medalju protiv turkinje Fatma Eylul Koca.

Anja je odlično ušla u borbu protiv turkinje i vodila je cijelo vrijeme 2:1, da bi zadnjih 30 seknundi prije kraja popustila koncentracija i nažalost izgubila dobivenu borbu. Ostaje utjeha da je Turkinja postala kadetska prvakinja europe , a Anja se morala zadovoljiti s plasmanom od 5. do 8.mjesta.

Na kraju prvenstva Europe Hrvatska, ženska reprezentacija osvojila je ekipno drugo mjesto, dok su sveukupno cure i dečki ekipno osvojili treće mjesto. Ovo je veliko priznanje za bjelovarski taekwondo i taekwondo klub Fox, jer biti sama krema europskog taekwondo-a je posebna čast i zadovoljstvo.

Taekwondo klub FOX nastupit će i na međunarodnom turniru Galeb Belgrade Trophy Serbia Open G1 svjetske serije. Boje grada i kluba branit će ANJA POPOVIĆ, INES POPOVIĆ, VIKTORIJA BESEDNIK, MARKO ERJAVAC, KEVIN ČEŠLJAR, SARA RAJČEVIĆ i MATEO KNEZIĆ, dok je PETRA MIŠKULIN u sastavu juniorske reprezentacije prijavljena za ovaj turnir.

Uz Petru, u reprezentaciju je pozvan i njezin trener Feđa Medak, tako da je trener FOX-a nakon priprema i kadetskog Europskog Prvenstva priključen i u juniorsku reprezentaciju kao pomoćni trener na ovom prestižnom turniru.

Izvor informacija: Taekwondo klub “FOX”

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *