25. travnja 2018

Na međunarodnom badminton turniru u Dubrovniku sudjelovao i badminton klub Bjelovar

U Dubrovniku, od 05. do 07. 05. 2017. godine održano je treće međunarodno izdanje badminton turnira Valamar Junior open, te Yonex Youth International  turnir.

Nastupilo je 110 igrača iz 26 država Europe i Azije u pet kombinacija uzrasta do 19 godina.

U muškom singlu pobjedu je odnio treći nositelj turnira Francuz Merkle, drugi je bio Indonežanin Qowimuramadhoni, a treće mjesto su podijelili drugi nositelj Kazahstanac Padarin i prvi nositelj Čeh Savin. U ženskom singlu najbolja je bila druga nositeljica Mađarka Vivien Sandorhazi, ispred pete nositeljice Bugarke Delcheve , dok su Hung i Lin iz Kineskog Tajpeha bile treća odnosno četvrta.

U muškom paru prvi su bili favoriti Česi Beran i Kral, ispred drugih nositelja Finaca Monnberga i Paula, dok su treće mjesto podijelili treći nositelji Belgijanci Carraggi i Van Nieuwkerke te Poljaci Stokfisz i Trcki. U ženskom paru najbolje su favoritkinje Turkinje Ercetin i Inci, ispred sunarodnjakinja Erdem i Ozelgul, dok su treće mjesto osvojile Chiang i Hung te Lin i Yang iz Kineskog Tajpeha. U mješovitim parovima slavili su Chen i Chiang iz Kineskog Tajpeha, drugi su bili treći nositelji Turci Sonmez i Ercetin, a treći Mađari Pytel i Madarasz te četvrti nositelji Bugari Stoynov i Popovska.

Usporedno s ovim turnirom održao se i Yonex Youth International turnir, u sportskim dvoranama u Dubrovniku i Župi dubrovačkoj, a čiju smo završnicu također vidjeli ove nedjelje u Gospinom polju. Na turniru, koji je ove godine iznimno prebačen iz listopada na svibanj zbog juniorskog Svjetskog prvenstva u Indoneziji, medalje su podijeljene u 14 konkurencija u kategorijama do 11, 13 i 15 godina.

U uzrastu do 13 godina u muškom singlu slavio je Bugarin Mitkov Terziev, a u ženskom Poljakinja Podedworny. U muškom paru slavio je mađarski par Kigyos-Szentpali, dok su polaznici badminton kluba Bjelovar BOJAN RADIČEVIĆ I DOMAGOJ DERIFAJ osvojili treće mjesto. U ženskom paru slavile su Bugarke Tsvetina i Nalbantova, a članica UBK BJELOVAR SARA GIČEV bila je treća u paru sa sunarodnjakinjom NIKOM MATANOM BK Aedium. U mješovitom paru slavio je bugarski par Terziev i Nalbantova.

U jakoj konkurenciji Bojan Radičević u singlu ispao je u četvrtfinalu od pobjednika turnira Bugarina Mitkova Terezieva ( 21:8, 21:7 ), a Domagoj Derifaj završio je natjecanje u razigravanju po grupama. Sara Gičev ispala je u grupnom dijelu natjecanja, ali igrala je u najjačoj grupi protiv finalistica Poljakinje Joanne Podedworny ( pobjednice turnira, 21:1, 21: 7 ) i  Bugarke KaloyaneVasilieve Nalbantove ( 21:4, 21:5). Lea Čale također je ispala u grupnom natjecanju te je odigrala tri jaka meča protiv Srpkinje, i dvije Mađarice. U mixu Bojan Radičević i Sara Gičev ispali su grupnom dijelu natjecanja.

Tekst i foto: Saša Ćurčić

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *