25. travnja 2018

Bjelovarski foksići na kvalifikacijskom turniru

Članovi taekwondo kluba Fox nastupili su na turniru pod nazivom 16. Gacka Open koji je održan u Otočcu. Na turniru je sudjelovalo oko 400 natjecatelja, a ujedno je to bio i drugi kvalifikacijski turnir za kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Boje Foxa branile su Marija Miškulin, Ines i Anja Popović.

Mariji Miškulin ovo je bio prvi turnir za starije kadete, a ujedno je bio i kvalifikacijski pa je konkurencija bila poprilično jaka. Marija je izgubila borbu sa 1:5 iako se super borila te se dobro adaptirala na starije protivnice i nova pravila.

Ines Popović dijelila je drugo mjesto na rang listi za ulazak u Hrvatsku reprezentaciju i bila je vrlo blizu.  Ali na turniru je trener Feđa morao predati borbu zbog ozljede palca na nozi, te Ines ovim porazom gubi sve šanse za ulazak u Hrvatsku reprezentaciju jer je ostala bez ključnih bodova.

Anja Popović je sve borbe do finala riješila u svoju korist na prekid, da bi u dramatičnom finalu od aktualne prvakinje države izgubila na odluku sudaca nakon neriješene borbe i rezultata 4:4

Anja je ovim finalom i dalje vodeća na rang listi i na slijedećem turniru mora biti prva da bi potvrdila ulazak u Hrvatsku reprezentaciju.

Natjecateljice je vodio trener Feđa Medak, dok je pravdu na borilištima u ulozi suca dijelio Berislav Drzanić.

Tekst i foto:

 

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *