20. travnja 2018

20 predavanja za Dane slobodne nastave u Ekonomskoj i birotehničkoj školi u Bjelovaru

„Dani slobodne nastave“ projekt je Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar koji se ove godine održava od 1993. godine. Škola je tako u tjednu pred proljetne praznike, od 10. do 12. travnja odlučila po jubilarni 25. put nastavu prepustiti gostujućim predavačima i šarolikim aktualnim temama.

Od marketinga, poduzetništva, računovodstva, turizma, preko zdravstvene zaštite, do manjina, glazbe i glume. Ukupno 20 predavanja održano je kroz tri dana s domaćim ali i stranim predavačima poput veleposlanika Republike Indije Sandeepa Kumara koji je u Domu kulture govorio o rastu i napretku indijskog gospodarstva, te dr.sc. Petera Schmidta profesora na Rochester Institute of Tehnology koji je nazočne zaintrigirao računovodstvenim prijevarama i skandalima.

 

Od poznatijih ličnosti s kojima su učenici mogli razgovarati predavanja su održali akademik Dragutin Faletar, dekan Sveučilišta Vern prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila, Mladen Medak Gaga koji je govorio o bjelovarskom turizmu, te glumac Goran Navojec koji je i sam pohađao Ekonomsku i birotehničku školu Bjelovar. S Navojcem su učenici razgovarali o njegovim prvim koracima i kako je tekao njegov put do današnjeg statusa jednog od najpopularnijih hrvatskih glumaca.

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *