23. travnja 2018

Trči li Totgergeli izgubljenu dionicu kao i prošlih izbora?

Miro Totgergeli je, unatoč nokautu u prošlom meču i to u prvoj rundi, opet u ringu nasuprot Bajsu. Kaže poslovica da se iz poraza mogu izvući pouke.

Iako trenutno nisam u Domovini, do mene dopiru najave oko predstojeće utrke za lokalne izbore. Koliko čujem, za gradonačelničku fotelju ima puno kandidata dok za onu prvog čovjeka županije, samo dvojica. Miro Totgergeli je, unatoč nokautu u prošlom meču i to u prvoj rundi, opet u ringu nasuprot Bajsu. Kaže poslovica da se iz poraza mogu izvući pouke. Slažem se. I to samo dvije. Jedna je da si zaboravio na poraz, a druga da ništa nisi razumio. Pitam se, je li HDZ- e nakon neočekivane i visoke pobjede na parlamentarnim izborima, toliko samouvjeren da će s protivnicima pomesti pod, izgubio iz vida neke činjenice. Zašto Totgergeli? Zar nemaju jačeg igrača?! Svaka čast dotičnom gospodinu i šefu Županijskog odbora, ali tko je on? Saborski zastupnik? Točno! Visoko obrazovan čovjek? I to je istina, ali ne radi u struci.
Sada ću postaviti ono pitanje s kojima se stranka u plavom “dresu” razbacivala. Gdje je gdje bio 1991. godine? OK. Nisu svi bili u Domovinskom ratu i to je u redu. Usput, Bajs je. Iako se ovo na prvu čini navijački, to su pitanja na kojima je Plenkijeva stranka godinama bila u sedlu dok on nije došao do palice, ali se ne zaboravlja. Postavljam pitanje koje svi izgovaraju u pola glasa, ne misleći na epitete kojima ću biti zasut. Bi li koji Hrvat, pa zvao se on i Plenković, dobio izbore za župana u nekoj mađarskoj županiji? Nema zbora, jer ni glasovi svih Hrvata, kojih ima jako puno u Pečuhu, ne bi mu bili dovoljni. Naravno da nemam ništa protiv te nacionalne manjine. Ili je ona po nekom računu većina?!


Treća ozbiljna stvar koju sam ranije pročitao u lokalnom tjedniku, Totgergeli nema ništa protiv da se stopira toliko najavljeni nastavak izgradnje ceste u punom profilu prema Bjelovaru. Nisam usamljen kada kažem da sam protiv takvih najava! Ne tiče me se nečije dodvoravanje i uvlačenje “mudrom” vođi na račun ceste. No pasaran! Ne treba nam župan s foteljom u Bjelovaru i volanom u Zagrebu, jer će nas taj odvesti još dalje nego smo sada od metropole. Ako se sada ne izgradi cesta, pitam vas kada ce se onda?! Drugo, Bolnica! Pa i u tom je slučaju “naš” kandidat davao oprečne izjave. Kada sve to sagledam još i u kontekstu pruge koja je na Bajsovu inicijativu i uz Milanovićevu vladu napokon u izgradnji, mislim da je netko “podmetnuo” Totgergelia. Ili nas vladajući iz Banskih dvora drže za ljude kratke pameti. Nama treba osoba u liku župana koja će povući prema naprijed, a ne osoba koja će se ponašati kao da radi na telefonskoj centrali i čekati poziv iz Banskih dvora, što smije napraviti ili reći. Slično je i kod biranja gradonačelnika. O tome drugom zgodom.

Izvor : Piše: Željko Rukavina

Povezani članci

1 Komentar

  1. đuro

    meni se čini da bajs trči izgubljenu dionicu, mislim da se svi dobro sjećamo koliko je dobio glasova na posljednjim izborima na kojima se pojavio (parlamentarni izbori 2015) cca. 1500 glasova u cijeloj II. izbornoj jedinici.
    ako nam treba osoba koja će povući prema naprijed onda to sigurno nije Bajs, jer naša županija je 21. od 21. županija po gospodarskoj snazi i razvijenosti prema istraživanju HGK, Bajs je mlinski kamen obješen o vrat ove županije i dok ga se ne riješimo ostat ćemo na dnu

    Repliciraj

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *