23. travnja 2018

Tko je Tihomir Jaić: spasitelj malih OPG-ova ili netko drugi?

Piše: Željko Rukavina

Agrokor je na koljenima. Na koljena je bacio  i desetine drugih tvrtki, stotine poljoprivrednika, a i državni proračun trpi velike gubitke. Krivac je poznat. Vladajuće strukture koje su Anti Todoriću omogućile da razvije paralelni sustav koji je gospodario zemljom. Naravno da su to iz Kulmerovih dvora bogato honorirali. Vjerojatno nitko ne bude za to odgovarao jer je “tata” Ante sve zapisivao u crnu knjižicu koja bi mogla doći glave – one od glave. Ne zaboravimo da je “Seka” Tuđman imala tvornicu korneta koja je snabdijevala Ledo. Tu je početak priče, u privatizacijskoj pljački koja se nastavljala sve do pred neki dan. Tragove ove zamršene priče, koja bi presijecanjem gordijskog čvora puno premijera, ministara i ostale vrhuške odvela u Remetinac, pa će sve prekriti snijeg kao što pokrije i vučje tragove. “Stečajni upravitelj” Ante Ramljak kaže da će svi morati otpisati 60 posto potraživanja. Ovakvom jednadžbom seljaci ili, kako ih u ovo vrijeme zovemo, farmeri i OPG-ovi ostat će golih gaća.

Kako se u svakoj krizi javljaju “spasitelji” koji se predstavljaju u liku Robin Hooda, tako ih ima i u ovoj. Za oko mi je zapeo gospodin iz “naših” redova, Tihomir Jaić. Izgleda da je došlo njegovih medijskih pet minuta. Tiho se gromoglasno pojavljuje kao osoba koja ima legitimitet za pregovaranje. No, čitajući tekst uvažene kolegice iz “Večernjaka” Jolande Rak Šajn, on se lažno predstavlja. Iz Hrvatske poljoprivredne komore demantirali su da on ima legitimitet da ih zastupa kontra Agrokora. Jaić, piše “Večernjak”, predstavlja udrugu koja nije registrirana. Znači, ne predstavlja nikoga osim samog sebe. Nigdje nisam pročitao demant Robina Hooda iz “grubišnopoljske” šume.  Stoga me njegova predstava podsjeća na onu “princa od Crne Gore i Makedonije” Stefana Ćernetića. Naravno, u lakšem obliku. Jaić ima udrugu koja nije registrirana što možemo poistovjetiti sa samozvanom titulom princa. Kod Ćernetića je sve jasno. Želja da živi na račun džet-seta. Možda čitateljima “Večernjaka”, nije jasno koga i iz kojih motiva predstavlja bivši atletičar Tihomir Jaić, no prema onoj narodnoj – Zaklela se zemlja Raju da se sve tajne saznaju. Jaić se odlučio na političku utrku  u kojoj je prvi počeo s finišom. Nekada takva taktika donese pobjedu, ali često i gorak okus gubitnika.

 

https://m.vecernji.hr/vijesti/tko-su-zapravo-igraci-za-prava-malih-vjerovnika-agrokora-1167664

 

 

DEMANT na članak kolumne Tko je Tihomir Jaić: spasitelj malih OPG-ova ili netko drugi?

 

U Bjelovaru, 24.08.2017

 

Poštovani,

molim vas da s ciljem istinitog i objektivnog informiranja javnosti, a temeljem Zakona o medijima u vašem cijenjenom mediju objavite demanti na članak pod naslovom „Tko je Tihomir Jaić: spasitelj malih OPG-ova ili netko drugi“

Vaš novinar gospodin Željko Rukavina na neobjektivan, neprofesionalni i nadasve tendenciozan način u navedenom članku iznosi niz neistina koje unatoč tome što ih je mogao provjeriti za manje vremena nego što je proveo copy/pastat članak iz večernjeg lista na koji je poslan demant. No krenimo redom.

Gospodin Željko Rukavina iznosi neistinu kada piše da Hrvatska Udruga Poljoprivrednika nije registrirana. Ona je registrirana i to Upisana u registar Upisnika u Udruge 19.06.2015 pod nazivom HRVATSKA UDRUGA POLJOPRIVREDNIKA sa sjedištem u MIRAMARSKA 13b, Zagreb, pod OIB-om 33619407309 te Registarskim brojem: 21011648. Navedeno je moguće provjeriti na linku: https://registri.uprava.hr/#!udruge/rQMBAAEAAQFocnZhdHNrYSB1ZHJ1Z2EgcG9sam9wcml2cmVkbmlr4QAAAAAAAAAAAAEBAW9p4gIA. Također u prilogu dostavljam dokument iz kojeg je navedeno vidljivo.

Upravo iz javno dostupnog dokumenta me čudi što gosp. Željko Rukavina nije pokazao minimalnog profesionalizma i minimalnog objektivnog informiranja što bi dotični kao novinar sigurno učiniti. Doći do navedenog podatka je doslovno nekoliko klikova mišem.

Gospodin Željko Rukavina u nastavku također iznosi neistinu na neobjektivan, neprofesionalni i nadasve tendenciozan način da sam se predstavljao lažno predstavljao Hrvatsku poljoprivrednu komoru.

Gospodin Rukavina da je pokazao imalo profesionalizma dao bi si truda i provjerio dali sam se i gdje kada kao takav predstavio.

Također bi si gospodin Željko Rukavina dao truda i provjerio koga i u kojem tijelu predstavljam. Da si je gospodin Željko Rukavina dao imalo truda i kontaktirao Koordinaciju dobavljača Agrokora, došao bi do informacije da: Tihomir Jaić predstavljam male dobavljače Agrokora ispred Hrvatske Udruge Poljoprivrednika u navedenom Tijelu u kojem nam je takav Status priznat s obzirom na OPG-e koje predstavljamo.

Naravno na kraju si postavljam pitanje agentu ovakovog neprofesionalnog pisanja teksta s iznošenjem niza neistina i neprofesionalnog neprovjeravanja informacija koje su javno dostupne.

 

Srdačan pozdrav

Tihomir Jaić

Predsjednik Hrvatske Udruge Poljoprivrednika

Demant na Članak

 

 

  • Kolumne su isključivo stav osobe koja ih piše, a ne stav autora i izdavača portala bjelovar.info na kojemu su kolumne postavljene.

Izvor : Piše: Željko Rukavina

Povezani članci

Napiši komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *