www.bjelovar.info http://bjelovar.info Vijesti i informacije iz Grada Bjelovara i Bjelovarsko bilogorske županije Sun, 21 Oct 2018 21:45:46 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 http://bjelovar.info/wp-content/uploads/2018/01/bjelovarinfo-icon-300x300.png www.bjelovar.info http://bjelovar.info 32 32 U Bjelovaru održana prva tech konferencija tvrtke Serengeti i potpisan sporazum s Veleučilštem Bjelovar http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-odrzana-prva-tech-konferencija-tvrtke-serengeti-i-potpisan-sporazum-s-veleucilstem-bjelovar/ http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-odrzana-prva-tech-konferencija-tvrtke-serengeti-i-potpisan-sporazum-s-veleucilstem-bjelovar/#respond Sun, 21 Oct 2018 21:42:17 +0000 http://bjelovar.info/?p=34576

U subotu je na bjelovarskom Veleučilištu održan GetiCon, prva tech konferencija u organizaciji tvrtke Serengeti, koja je svoj ured u Bjelovaru otvorila u svibnju, a trenutno broji 13 zaposlenih. Tema ovogodišnje konferencije bila je Top performance, a namjenjena je studentima i zaposlenicima s područja tech industrije Bjelovara i okolice. “Top performer ne mora nužno biti ...]]>

U subotu je na bjelovarskom Veleučilištu održan GetiCon, prva tech konferencija u organizaciji tvrtke Serengeti, koja je svoj ured u Bjelovaru otvorila u svibnju, a trenutno broji 13 zaposlenih.

Tema ovogodišnje konferencije bila je Top performance, a namjenjena je studentima i zaposlenicima s područja tech industrije Bjelovara i okolice.

“Top performer ne mora nužno biti osoba s najvećim tehničkim znanjem već osoba koja posjeduje i znanja poslovanja, otvorena je, sklona propitivanju, mjerenju, testiranju, poboljšanjima svega oko sebe”

 

GetiCon za cilj ima informirati zainteresirane o tome kako osigurati idući korak u karijeri, mentorstvo i napredak u poslovnom rastu i razvoju.

Konferencija u Bjelovaru bila je popraćena s nizom stručnih predavanja od strane zaposlenika Serengetija; govorilo se o kulturi učenja u timu, mikroservisnoj arhitekturi, DevOps-u, Read/ React native-u i drugim temama iz IT sektora. Gost predavač bio je Gordan Kožulj koji je pojasnio kako su i u kojoj mjeri povezani vrhunski sport i biznis.

Tom prigodom je Veleučilište u Bjelovaru potpisalo Sporazum o suradnji s tvrtkom Serengeti.

Goran Kalanj, direktor Serengetija rekao je kako je ovo tek prva konferencija organizirana u Bjelovaru te da tvrtka želi afirmirati lokalnu IT zajednicu da se zainteresira za programerski posao.

– To je projekt koji smo započeli s bjelovarskim Veleučilištem koje je kompatibilno zbog svojeg programerskog studija, kadra koji mi zapošljavamo. Naša očekivanja su da se predstavimo lokalnoj zajednici te da pobudimo interes među mladim ljudima za karijeru u programiranju.

Konfereneciji je prisustvovalo stotinjak ljudi, a Kalanj ističe kako će im dogodine biti potreban veći prostor obzirom da je broj zainteresiranih ove godine premašio kapacitet veleučilišne dvorane.

Prodekan za nastavu i studente Veleučilišta u Bjelovaru, Zoran Markovski je kazao kako je uloga Veleučilišta projicirati ljude koji će kasnije biti zaposleni u tvrtkama poput Serengetija, odnosno zadaća im je producirati kadrove za IT sektor.

– Očekivanja od ove konferencije su da afirmiramo mlade da upišu IT smjerove te da ostanu zaposleni u tom sektoru u gradu Bjelovaru.

Događaju je prisustvovao i Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara.

– Grad Bjelovar od samog početka vrlo uspješno surađuje s tvrtkom Serengeti. Želim im zahvaliti što su odlučili odabrati baš naš grad za nastavak poslovanja, istaknuo je Brajdić.

– Serengeti je ovdje naišao na toplu dobrodošlicu, vidimo da je Bjelovar prepoznao informacijsku tehnologiju budućnosti, a mi smo pak Bjelovar prepoznali kao rasadnik kvalitetnih kadrova u informacijskoj industriji. Sporazum s Veleučilištem u Bjelovaru omogućit će svim studentima da steknu dodatnu mogućnost rada na važnim projektima i to u stvarnom životu, poručili su iz tvrtke Serengeti.

Ovaj sporazum će studentima osigurati stručnu praksu, ali i mogućnost zaposlenja za vrijeme i nakon završetka školovanja. Suradnja Veleučilišta i Serengetija započela je i prije Ugovora, naime nekoliko bjelovarskih studenata već je zaposleno u toj tvrtki.

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-odrzana-prva-tech-konferencija-tvrtke-serengeti-i-potpisan-sporazum-s-veleucilstem-bjelovar/feed/ 0
NOVI STAND-UP COMEDY U BJELOVARU: Show o obitelji koji će vas nasmijati do suza http://bjelovar.info/aktualno/novi-stand-up-comedy-u-bjelovaru-show-o-obitelji-koji-ce-vas-nasmijati-do-suza/ http://bjelovar.info/aktualno/novi-stand-up-comedy-u-bjelovaru-show-o-obitelji-koji-ce-vas-nasmijati-do-suza/#respond Sun, 21 Oct 2018 21:07:57 +0000 http://bjelovar.info/?p=34571

Zagrebački komičar Saša Turković 27.10. stiže u Bjelovarsko kazalište sa svojom samostalnom predstavom „Preživjeti u obitelji“ Nakon gostovanja komičara Gorana Vugrineca i Vlatka Štampara koji su Bjelovarčanke i Bjelovarčane nasmijavali više od dva sata, u Bjelovarsko kazalište stiže njihov kolega – Saša Turković! Najnoviji član najpopularnije hrvatske komičarske ekipe u Bjelovar dolazi sa svojim one ...]]>

Zagrebački komičar Saša Turković 27.10. stiže u Bjelovarsko kazalište sa svojom samostalnom predstavom „Preživjeti u obitelji“

Nakon gostovanja komičara Gorana Vugrineca i Vlatka Štampara koji su Bjelovarčanke i Bjelovarčane nasmijavali više od dva sata, u Bjelovarsko kazalište stiže njihov kolega – Saša Turković! Najnoviji član najpopularnije hrvatske komičarske ekipe u Bjelovar dolazi sa svojim one man showom „Preživjeti u obitelji“.

– Jedva čekam nastup u Bjelovaru. Goc i Vlatko su mi ispričali da je na njihovim predstavama publika bila stvarno odlična i baš zato me veseli me što sad i ja imam priliku doći u Bjelovarsko kazalište. Nema boljeg osjećaja nego nastupati za ljude koji se vole smijati, a prema reakcijama kolega Bjelovarčani su među najboljim publikama u Hrvatskoj. Bit će to odličan show – ispričao je Saša te dodao kako mu je ovo prvo gostovanje u Bjelovaru.

Sašin prvi one man show posvećen je isključivo obiteljskom životu i preživljavanju istog. Fore stvarane tijekom 44 godine Sašina života te ispolirane brojnim nastupima k’o obiteljska srebrnina nakupile su se poput režija i nastala je predstava “Preživjeti u obitelji”. U više od 80 minuta smijeha Saša će s vama podijeliti sve aspekte obiteljske svakodnevice te vas savjetovati kako kao otac, suprug i muškarac na kraju dana zaspati sa smiješkom na licu.

Inače, Saša je otac, suprug, biznismen i najstariji komičar LAJNAP COMEDY kolektiva. Na pozornici stasom i glasom ozbiljan k’o predsjednički kandidat, a teze koje iznosi smiješne su kao hrvatske penzije. Što ga s obzirom na godine stvarno pogađa. Fore su mu kao i njegovo slobodno vrijeme, kratke i britke, bez psovki i vulgarnosti, jer mora paziti što priča pred djecom. No, zato će svoje najzločestije ideje upakirati u celofan pristojnosti i staviti mašnicu sarkazma da nećete ni znati kako odjednom umirete od smijeha.

“PREŽIVJETI U OBITELJI” je savršen izlazak za sve koji trebaju kratki “tajmout” od svojih najbližih i kozmološkog fenomena zvanog život. Predstava se održava 27.10 u Bjelovarskom kazalištu s početkom u 20 sati.

Dobrodošli!

Kako to izgleda uživo, možete pogledati na YouTubeu klikom na link OVDJE.

Program nije primjeren za mlađe od 16 godina.

 

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/novi-stand-up-comedy-u-bjelovaru-show-o-obitelji-koji-ce-vas-nasmijati-do-suza/feed/ 0
Festival zdravlja iz prirode: U Bjelovaru 27. listopada 2018. http://bjelovar.info/aktualno/festival-zdravlja-iz-prirode-u-bjelovaru-27-listopada-2018/ http://bjelovar.info/aktualno/festival-zdravlja-iz-prirode-u-bjelovaru-27-listopada-2018/#respond Sun, 21 Oct 2018 20:51:59 +0000 http://bjelovar.info/?p=34568

Udruga „ZADOVOLJNA ŽENA“ organizira “Festival zdravlja iz prirode”, 27. listopada (subota) 2018. godine u Bjelovaru od 9,00-18,00 sati. Riječ je o sajmu alternative i popratnog sadržaja – tematike – sve što žene vole – zdrava hrana, prirodna kozmetika, ručno izrađen nakit, feng shui pribor, drago i poludrago kamenje. Cilj Festivala je ponuditi građanima grada Bjelovara ...]]>

Udruga „ZADOVOLJNA ŽENA“ organizira “Festival zdravlja iz prirode”, 27. listopada (subota) 2018. godine u Bjelovaru od 9,00-18,00 sati. Riječ je o sajmu alternative i popratnog sadržaja – tematike – sve što žene vole – zdrava hrana, prirodna kozmetika, ručno izrađen nakit, feng shui pribor, drago i poludrago kamenje. Cilj Festivala je ponuditi građanima grada Bjelovara nešto novo i nešto zanimljivo.

Festival će se održati u svečanoj sali hotela “Central”, u samom centru Grada Bjelovara.

Na sajmu će se predstaviti OPG-ovi sa vlastitim proizvodima, od zdrave hrane, prirodne kozmetike, ručnog izrađenog nakita i dragog i poludragog kamenja.

ULAZ SLOBODAN

 

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/festival-zdravlja-iz-prirode-u-bjelovaru-27-listopada-2018/feed/ 0
U Bjelovaru svečanim programom obilježen 100. rođendan Češke obec Bjelovar http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-svecanim-programom-obiljezen-100-rodendan-ceske-obec-bjelovar/ http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-svecanim-programom-obiljezen-100-rodendan-ceske-obec-bjelovar/#respond Sun, 21 Oct 2018 20:32:30 +0000 http://bjelovar.info/?p=34502

Ovaj tjedan, Češka obec Bjelovar obilježila je 100 godina rada Društva, koje je među najstarijim društvima u Bjelovaru. Obilježavanje je započelo predstavljanjem monografije pod nazivom „Sto godina Češke obeci Bjelovar“, a svečani program održan je u subotu, 20. listopada u Domu kulture Bjelovar. Kao i uvijek, vjerna i brojna publika uživala je u posebnom kulturno ...]]>

Ovaj tjedan, Češka obec Bjelovar obilježila je 100 godina rada Društva, koje je među najstarijim društvima u Bjelovaru. Obilježavanje je započelo predstavljanjem monografije pod nazivom „Sto godina Češke obeci Bjelovar“, a svečani program održan je u subotu, 20. listopada u Domu kulture Bjelovar. Kao i uvijek, vjerna i brojna publika uživala je u posebnom kulturno – umjetničkom programu Češke obec Bjelovar i njihovih gostiju.

Čestitke povodom obilježavanja i proslave stote obljetnice, u ime Grada Bjelovara uputila je zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec,a u ime Bjelovarsko-bilogorske županije predsjednica ŽS Đurđica Ištef Benšić.

U sklopu programa stizale su čestitke sa svih strana, a za kraj su uručene i zahvalanice od strane domaćina, Češke obec Bjelovar.

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-svecanim-programom-obiljezen-100-rodendan-ceske-obec-bjelovar/feed/ 0
Bojana Hribljan poslala ispisnicu iz SDP-a: želi se iščlaniti iz stranke svojom voljom i odlukom http://bjelovar.info/aktualno/bojana-hribljan-poslala-ispisnicu-iz-sdp-a-zeli-se-isclaniti-iz-stranke-svojom-voljom-i-odlukom/ http://bjelovar.info/aktualno/bojana-hribljan-poslala-ispisnicu-iz-sdp-a-zeli-se-isclaniti-iz-stranke-svojom-voljom-i-odlukom/#respond Sat, 20 Oct 2018 20:14:59 +0000 http://bjelovar.info/?p=34498

Nakon izborne kampanje za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije, gdje je kandidatkinja za predsjednicu Bojana Hribljan na pokvaren način potkradena i naravno ponižena, nastavak te priče uslijedio je i dalje s ponižavanjem Bojane kao članice SDP-a, ne pozivajući je u stranku na konferencije, a u slučaju da dođe bila je ignorirana i zapostavljena. Stoga ...]]>

Nakon izborne kampanje za predsjednika Županijske organizacije SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije, gdje je kandidatkinja za predsjednicu Bojana Hribljan na pokvaren način potkradena i naravno ponižena, nastavak te priče uslijedio je i dalje s ponižavanjem Bojane kao članice SDP-a, ne pozivajući je u stranku na konferencije, a u slučaju da dođe bila je ignorirana i zapostavljena.

Stoga je Bojana Hribljan kao dugogodišnja članica SDP-a odlučila istupiti iz stranke te je poslala ispisnicu iz SDP-a , želi se iščlaniti iz stranke svojom voljom i odlukom.

Nažalost, takav pritisak nije mogla izdržati jer kako kaže nije vidjela prljavije izbore, a nakon toga još prljavije međuljudske odnose.

Podsjetimo, Bojana je i prije izbora i nakon istih govorila da se upustila u borbu u kojoj su vjetrenjače ipak bile prejake, i ostaje činjenica da je unatoč svemu sačuvala poštenje i svoj obraz.

– Žalosno je da o građanima odlučuju takvi ljudi koji godinama vrte iste stvari u krug, pa onda nije ni čudo da oni koji pošteno rade odlaze van jer barem neće gledati te iste ljude i ono što je najvažnije, a to je poruka ljudi na odlasku da ih više ne zanimaju nikakvi izbori, pa će Hrvatska za koju godinu imati i sve manje ljudi iz dijaspore koji će glasati.

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/bojana-hribljan-poslala-ispisnicu-iz-sdp-a-zeli-se-isclaniti-iz-stranke-svojom-voljom-i-odlukom/feed/ 0
NEŠTO NOVO U BJELOVARU: catering i gastro delikatesa Oblizek s domaćim proizvodima i proizvodima iz svih krajeva Hrvatske http://bjelovar.info/aktualno/unesto-novo-u-bjelovaru-catering-i-gastro-delikatesa-oblizek-s-domacim-proizvodima-i-proizvodima-iz-svih-krajeva-hrvatske/ http://bjelovar.info/aktualno/unesto-novo-u-bjelovaru-catering-i-gastro-delikatesa-oblizek-s-domacim-proizvodima-i-proizvodima-iz-svih-krajeva-hrvatske/#respond Sat, 20 Oct 2018 13:53:28 +0000 http://bjelovar.info/?p=34481

U Bjelovaru je u petak 19. listopada otvoren catering i gastro delikatesa „Oblizek“. Vlasnica Željka Grašić na samom je otvorenju istaknula kako ovakvu vrstu usluge u Bjelovaru još nitko do sada nije pokrenuo. Naime, u modernom i zanimljivo uređenom prostoru u ponudi se nalaze proizvodi uglavnom iz domaće proizvodnje, lokalnih, ali i nacionalnih obiteljsko poljoprivrednih ...]]>

U Bjelovaru je u petak 19. listopada otvoren catering i gastro delikatesa „Oblizek“. Vlasnica Željka Grašić na samom je otvorenju istaknula kako ovakvu vrstu usluge u Bjelovaru još nitko do sada nije pokrenuo. Naime, u modernom i zanimljivo uređenom prostoru u ponudi se nalaze proizvodi uglavnom iz domaće proizvodnje, lokalnih, ali i nacionalnih obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava.

Svi zainteresirani ljubitelji dobrog okusa i izvornih, autohtonih namirnica mogu u „Oblizeku“ pronaći najbolji sir iz Istre, kulen iz Slavonije, pršut iz Dalmacije, kvarglu ili svježi sir i vrhnje iz bilogorskog kraja, ali i posebne proizvode kao što je primjerice brašno od kestena iz Kostajnice. Važno je napomenuti, kako je vlasnica novčani iznos u visini 50 tisuća kuna za otvorenje osigurala zajmom HAMAG-a, poticajima Zavoda za zapošljavanje, a pomogao je i Grad Bjelovar bespovratnim sredstvima, koja su dodijeljena kroz poticajne mjere za gospodarstvenike.

– Danas ne otvaramo bilo što, jer se danas otvorio jedan vrlo poseban tip restorana u kojem će svoje mjesto naći domaći, lokalni proizvodi iz svih krajeva Republike Hrvatske. Ono što je specifično za „Oblizek“ je to što je gospođa Grašić kontaktirala Grad Bjelovar i samnom bila direktno u kontaktu, koristila poticajne mjere Grada Bjelovara koje su u malom djelu pripomogle da se ova ideja i investicija ostvare. Nedavno sam bio na okupljanju obrtnika Bjelovarsko – bilogorske županije gdje je jedan vlasnik uglednog restorana u Bjelovaru istaknuo primjer Grada Bjelovara i potpora koje smo imali. Ovo je dobar put prema napretku našega grada, rekao je na otvaranju cateringa zamjenik gradonačelnika, Igor Brajdić.

 

Detaljnije o samom otvorenju, viziji djelovanja i daljnjim planovima, odnosno razvoju „Oblizeka“ rekla je sama vlasnica.

– Ideja oko prodaje domaćih proizvoda, sigurni smo da će pomoći razvoju malih obiteljskih gospodarstava na ovom području, kao i promocija hrane spravljene po receptima naših mama i baka. Na dnevnoj bazi ćemo pripremati svježe obroke, prema tradicijskoj recepturi, naravno od domaćih namirnica. Priču smo odlučili proširiti cateringom, a volimo reći da ćemo na ta dva načina u Bjelovaru imati cijelu Hrvatsku u malom. Na našim su policama zastupljene sve hrvatske regije, od Istre, Dalmacije, Slavonije pa nadalje. Ukoliko primjerice u svojoj ponudi imamo pašticadu, ona će biti spravljena od dalmatinskih izvornih namirnica i proizvoda. Naša jela će se moći naručiti svaki dan, a ako je nekom potreban catering, pečenje za primjerice domjenak ili slično, moći ćemo sve odraditi. U sklopu našeg prodajnog objekta nalazi se i profesionalna kuhinja. Dakle, zadovoljavamo sve uvjete za pripremu raznih jela. Ideja je proizašla iz mog dosadašnjeg iskustva, jer sam do sada radila nešto slično. Sva oprema u našem objektu je nova, koristili smo sredstva samozapošljavanja, poticaje HZZ-a, svoj smo projekt poslali na HAMAG, a uskočio je i Grad Bjelovar. Građani nas mogu od ponedjeljka 22. listopada posjetiti u Ulici Andrije Hebranga 27, kako bi vidjeli naš prodajni prostor, ali i kušali našu hranu. Radno vrijeme „Oblizeka“ je od ponedjeljka do petka od 7,00 do 19,00 sati, subotom od 8,00 do 14,00 sati, a nedjeljom i blagdanom ne radimo. Zadovoljstvo nam je što smo ostvarili suradnju sa Inkluzijom u Bjelovaru, čiji članovi proizvode domaće svježe povrće i određene prerađevine. Ovom prilikom pozivam sve OPG-ove koji imaju svoje proizvode, da nam se jave ukoliko ih žele plasirati u našoj prodavaonici, poručila je Željka Grašić.

 

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/unesto-novo-u-bjelovaru-catering-i-gastro-delikatesa-oblizek-s-domacim-proizvodima-i-proizvodima-iz-svih-krajeva-hrvatske/feed/ 0
Mladi Bjelovarčani stjecali vrijedne vještine i znanja na radionicama projekta Coca-Colina podrška mladima http://bjelovar.info/aktualno/mladi-bjelovarcani-stjecali-vrijedne-vjestine-i-znanja-na-radionicama-projekta-coca-colina-podrska-mladima/ http://bjelovar.info/aktualno/mladi-bjelovarcani-stjecali-vrijedne-vjestine-i-znanja-na-radionicama-projekta-coca-colina-podrska-mladima/#respond Sat, 20 Oct 2018 12:17:00 +0000 http://bjelovar.info/?p=34477

Besplatne radionice omogućuju nezaposlenim mladima stjecanje poslovnih i životnih vještina radi povećanja njihove zapošljivosti   Bjelovar, 19. listopada 2018. – Trodnevne radionice obrazovnoga programa Coca-Colina podrška mladima, kojima je cilj osnaživanje nezaposlenih mladih vještinama i znanjima koja povećavaju konkurentnost na tržištu rada, prvi put su od 17. do 19. listopada održane u Bjelovaru. U iznimno ...]]>

Besplatne radionice omogućuju nezaposlenim mladima stjecanje poslovnih i životnih vještina radi povećanja njihove zapošljivosti

 

Bjelovar, 19. listopada 2018. – Trodnevne radionice obrazovnoga programa Coca-Colina podrška mladima, kojima je cilj osnaživanje nezaposlenih mladih vještinama i znanjima koja povećavaju konkurentnost na tržištu rada, prvi put su od 17. do 19. listopada održane u Bjelovaru.

U iznimno uspješnoj prvoj godini provedbe programa osnaženo je 250 mladih u četiri hrvatska grada, a Coca-Cola HBC Hrvatska će u ovoj godini programom obuhvatiti tisuću mladih i gradove diljem Hrvatske. Uključivanjem što većega broja polaznika Coca-Cola HBC Hrvatska želi nastaviti doprinositi rješavanju jednoga od najvećih društvenih problema, visoke nezaposlenosti mladih te doprinijeti njihovu ostanku i pronalasku posla u Hrvatskoj. Sudjelovanje u radionicama projekta Coca-Colina podrška mladima u prošlogodišnjemu je ciklusu pomoglo čak 30 % mladih u pronalasku zaposlenja.

Nakon završetka radionica polaznicima su uručene potvrde o uspješnome završetku programa, a životopisi polaznika ostat će u bazi Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partnera projekta.

19.10.2018., Bjelovar, Veleuciliste – Coca Cola radionica financijske pismenosti i upravljanja projektima.
Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Prema riječima mladih Bjelovarčana, predavači su imali prijateljski pristup, a vještine i znanja koja su nam prenosili nisu nešto što se uči tijekom formalnoga fakultetskog obrazovanja.

– U kratko smo se vrijeme okupili u malu zajednicu unutar koje smo se povezali i vjerujem kako smo svi radionice završili motiviraniji i sigurniji u sebe.

Tijekom prvoga dana programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina kao što su osobni razvoj i razumijevanje sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje. Druga su dva dana radionica bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima su govorili iskusni predavači: Vesna Kezdorf, Melita Cita, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

Nakon pozitivnih reakcija polaznika u Bjelovaru radionice programa Coca-Colina podrška mladima održat će se u Vukovaru od 24. do 26. listopada, a svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice putem mrežne stranice projekta (https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/).

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/mladi-bjelovarcani-stjecali-vrijedne-vjestine-i-znanja-na-radionicama-projekta-coca-colina-podrska-mladima/feed/ 0
Poruka Hrvatske voćarske zajednice: Kupujte domaće jabuke po 3 kune, a ne Španjolsku po 9,99 za kilogram http://bjelovar.info/aktualno/poruka-hrvatske-vocarske-zajednice-kupite-domacu-jabuku-po-3-kune-a-ne-spanjolsku-po-999-za-kilogram/ http://bjelovar.info/aktualno/poruka-hrvatske-vocarske-zajednice-kupite-domacu-jabuku-po-3-kune-a-ne-spanjolsku-po-999-za-kilogram/#respond Sat, 20 Oct 2018 11:05:20 +0000 http://bjelovar.info/?p=34460

Hrvatska voćarska zajednica je u petak, 19. listopada privremeno otvorila svoj štand na bjelovarskom Korzu. Dio je to akcije «Zaštitimo domaću proizvodnju» kojom se građane želi potaknuti da kupuju domaće. U sklopu akcije održana je i tiskovna konferencija na kojoj su govorili predsjednik kriznog stožera HVZ Željko Ledinski i tajnik Udruge voćara Virovitičko-podravske županije i ...]]>

Hrvatska voćarska zajednica je u petak, 19. listopada privremeno otvorila svoj štand na bjelovarskom Korzu. Dio je to akcije «Zaštitimo domaću proizvodnju» kojom se građane želi potaknuti da kupuju domaće.

U sklopu akcije održana je i tiskovna konferencija na kojoj su govorili predsjednik kriznog stožera HVZ Željko Ledinski i tajnik Udruge voćara Virovitičko-podravske županije i član vijeća HVZ Davor Krznarić. Tema konferencije bila je kako zaštititi domaću proizvodnju jabuka te ukazati na nekorektne postupke domaćih trgovačkih lanaca koji prodaju uvozne jabuke po 9,99 kn/kg. Tom prigodom će OPG Ledinski na štandu HZV-a nuditi domaće jabuke po cijeni trostruko nižoj od one koju nudi trgovački lanac za jabuke iz uvoza. Naime u trgovačkom centru cijena kilograma jabuka uzgojenih u Španjolskoj iznosi 9, 99 kuna na akciji, a OPG-ovci će svoje prodavati po cijeni od 3,33 kune za kilogram, odnosno 9, 99 kuna za tri kilograma jabuka. Akcija će trajati tri dana.

– Ovom akcijom želimo dokazati građanima da u jeku berbe domaće jabuke ne kupuju uvozne iz Španjolske na akciji, već za istu cijenu dajemo 3 kg naše domaće, proizvedene na mom OPG- u nedaleko od Bjelovara. Nakon što smo jučer poslali pozive, jabuke iz trgovine su naglo nestale s polica, odnosno povučene su da se smanji negativan efekt, rekao je Željko Ledinski.

Pita se i zašto je u Hrvatskoj slučaj, da u sezoni branja jabuka jedan domaći trgovački centar to isto voće uvozi iz drugih zemalja, u ovim slučaju iz ne tako bliske Španjolske.

– Nedavno smo posjetili proizvođače jabuka u Štajerskoj i moram reći da je u njihovim dućanima nezamislivo da u jeku prodaje jabuka vidite ijedan kilogram jabuka, ne samo iz druge države nego iz druge pokrajine. Oni se drže istih Zakona kao i mi, ali njihovim menadžerima takvo nešto ne pada na pamet. Stoga pitam sebe i javnost, koji je to motiv naših menadžera da prodaju uvoznu jabuku ? Zato želim pozvati građane Republike Hrvatske da kupuju u kratkim lancima opskrbe; od lokalnih proizvođača, svojih susjeda jer tako znaju što kupuju.

Ledinski ističe kako su njihove, domaće jabuke na dovoljno visokoj razini da zadovolje sve kriterije po količini i kvaliteti te da nema potrebe da ovisimo o uvozu.

Davor Krznarić kazao je kako je bit ovakve akcije prvenstveno osvijestiti građane da se informiraju o tome što kupuju te im sugerirati da kupuju domaće i pomognu lokalnim poduzećima.

– Dosegli  smo određeni vrhunac u proizvodnji, u tehnološkom i u svakom drugom smislu- zadovoljavamo kvalitete, sve standarde visoke tehnologije i proizvodnje, tako da u Europi ne zaostajemo za konkurentima. Nedopustivo je i neprihvatljivo da se uvoze proizvodi kojih mi ove godine imamo dovoljno kako za hrvatske potrebe tako čak i za izvoz. Također bih molio i menadžere u tim trgovačkim centrima da se i oni osvjeste i progledaju, da siđu s neba među nas smrtnike i vide da su naši proizvodi kvalitetni i da i mi možemo zadovoljiti sve standarde koje oni očekuju, komentirao je Krznarić.

Ledinski i Krznarić se nadaju da će se ova akcija shvatiti kao upozorenje da se u budućnosti ne ponavljaju slične stvari, te da je vrijeme da se voćare shvati ozbiljno.

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/poruka-hrvatske-vocarske-zajednice-kupite-domacu-jabuku-po-3-kune-a-ne-spanjolsku-po-999-za-kilogram/feed/ 0
Župan Bajs potpisao ugovore za rad braniteljskih udruga: Dosad najveća financijska potpora Županije http://bjelovar.info/aktualno/zupan-bajs-potpisao-ugovore-za-rad-braniteljskih-udruga-dosad-najveca-financijska-potpora-zupanije/ http://bjelovar.info/aktualno/zupan-bajs-potpisao-ugovore-za-rad-braniteljskih-udruga-dosad-najveca-financijska-potpora-zupanije/#respond Sat, 20 Oct 2018 10:23:10 +0000 http://bjelovar.info/?p=34440

Podsjetimo, nakon što je župan Bajs potpisao ugovore s predstavnicima 17 udruga osoba s invaliditetom, ovaj tjedan je potpisao ugovore s predstavnicima 20 udruga proizašlih iz Domovinskog rata, koje su se javile na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa Bjelovarsko- bilogorske županije za ovu godinu. Župan je potpisao ugovore s ...]]>

Podsjetimo, nakon što je župan Bajs potpisao ugovore s predstavnicima 17 udruga osoba s invaliditetom, ovaj tjedan je potpisao ugovore s predstavnicima 20 udruga proizašlih iz Domovinskog rata, koje su se javile na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa Bjelovarsko- bilogorske županije za ovu godinu.

Župan je potpisao ugovore s udrugama kojima će se sveukupno dodijeliti sredstva u iznosu od 294.000,00 tisuće kuna, od čega je najmanji iznos 4.000,00 tisuće kuna, a najveći 50.000,00 tisuća kuna.

Na županijski Javni poziv za financiranje programa i projekata udruga od interesa Bjelovarsko-bilogorske županije prijavilo se 60 udruga iz raznih područja te udruge proizašle iz Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata kojima će se ukupno dodijeliti sredstva u iznosu 712. 850,00 tisuća kuna, što je najveća financijska potpora naše županije za rad udruga na svom području.

Župan navodi kako, kada govorimo o Domovinskom ratu, ova županija ima iznimno velik broj branitelja u odnosu na samu veličinu županije. Time nažalost imamo i veliki broj poginulih i ranjenih, a uz ljudske žrtve pretrpjeli smo i velike materijalne štete. Trećina županije bila je okupirana te su se neka od najtežih ratnih zbivanja događala upravo ovdje, stoga je ovaj dio Hrvatske bio posebno teško pogođen.

Napominje kako ne možemo zaboraviti činjenicu da je Domovinski rat osnova države koju sada imamo.

– Oslobođenje Hrvatske krenulo je zapravo odavde, prvo smo kroz niz operacija oslobodili sebe da bi naše postrojbe bile u Domovinskom ratu tamo gdje je to trebalo, od Slavonije do Dubrovnika. Ponekad se o Domovinskom ratu i braniteljima govori na razne načine, ali što se mene kao župana tiče, jasno je da ukupnost tog rata počiva na ljudima koji su bili u njemu, na ljudima koji su se izborili za Hrvatsku- hrvatskim braniteljima, na kraju krajeva i ja sam sam branitelj. Stoga mi je danas zadovoljstvo i čast potpisati ugovore s udrugama proizašlih iz Domovinskog rata koje su prijavile vrlo raznovrsne projekte, rekao je župan.

Udruge Domovinskog rata imaju niz raznih aktivnosti, od okruglih stolova, obilježavanja obljetnica, sportskih aktivnosti na kojima se branitelji okupljaju do projekata vezanih uz mlađe generacije.

Damir Bajs ističe kako je ovih približno 300.000,00 tisuća kuna najveći iznos koji je županija ikad dala nekoj udruzi s područja Domovinskog rata. Ali to nije sve što županija daje od potpora vezanih uz Domovinski rat, ona financira i izdavanje djela te tematike, okrugle stolove i manifestacije obljetnica. Bjelovarsko- bilogorski župan je, čini se, i jedini hrvatski župan koji ima Savjetnicu za branitelje u svome stožeru.

Željko Dragašević, predsjednik bjelovarske HVIDR-e zahvalio je Županiji što je sufinancirala i prepoznala projekte te je izrazio želju za daljnjom suradnjom u istom, pozitivnom tonu.

– Projekte koje imamo provodimo diljem cijele županije. To su sportska natjecanja invalida Domovinskog rata, a posebno smo ponosni na našu likovnu kolonija koja je humanitarne naravi. Stoga je svaka potpora koju Udruga dobije i više nego dobrodošla.

Krešimir Ivančić, predsjednik Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Daruvar također je zahvalio županu i Županiji na dugogodišnjoj suradnji i financijskoj pomoći već dugi niz godina. Sretan je što je rad Udruge prepoznat.

– Ovo nam može biti samo poticaj da i dalje radimo na očuvanju našeg članstva i očuvanju istine o Domovinskom ratu.

Nedjeljka Matanović, zamjenica predsjednice Udruge roditelja poginulih u ratu BBŽ :

– Zahvaljujemo na svemu iako smo jako žalosni i to nikad neće izaći iz naših srca. Hvala što nas ne zaboravljate i što ste uz nas.

 – Zahvaljujem posebice županu i njegovim suradnicama na njihovoj pomoći. Naša suradnja traje već dugi niz godina i naši projekti su svake godine bili u potpunosti praćeni i izvršeni. Ove godine imamo dva značajna projekta, a najvažniji je Okrugli stol- zapadna Slavonija u Domovinskom ratu, koji se održao u dva dana te mu je nazočilo 200 ratnih zapovjednika i ostalih sudionika vezanih uz operacije izvršene 1991. godine na zapadnoslavonskom ratištu, rekao je Đuro Crkvenac, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata

Crkvenac dodaje, kako je to veliki projekt kojem je županija, uz materijalnu pružila i organizacijsku i ostalu pomoć. Udruga trenutno radi na prikupljanju podataka o prvim oslobodilačkim operacijama izvršenim na ovim prostorima, koje će potom predati Hrvatskom vojnom učilištu na izučavanje. Također, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata svake godine organizira i sportska natjecanja na području županije.

Darko Kajfeš, predsjednik Udruge HVIDRA Čazma je zadovoljan što su njihovi projekti prepoznati. Napominje kako je Udruga započela raditi na spomen obilježju u Komletincima.

– Napravljen je idejni projekt, to nam je jedina velika želja da se u nekom budućem vremenu ti izrealizira. Zahvaljujemo se na tome.

Za kraj, Ivica Tanjić, potpredsjednik Udruge specijalne jedinice policije Omege Bjelovar je zahvalio županu i dožupanu na dosadašnjoj pomoći i na prepoznavanju projekta.

– Mogu samo reći da ste bili tu uz nas kad god je bilo potrebno i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje.

 

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/zupan-bajs-potpisao-ugovore-za-rad-braniteljskih-udruga-dosad-najveca-financijska-potpora-zupanije/feed/ 0
Jaić i njegova kolegica Posavac otvoreno kritiziraju trenutno stanje bjelovarskog kraja kao i njegovu prometnu izoliranost http://bjelovar.info/aktualno/jaic-i-njegova-kolegica-posavac-otvoreno-kritiziraju-trenutno-stanje-bjelovarskog-kraja/ http://bjelovar.info/aktualno/jaic-i-njegova-kolegica-posavac-otvoreno-kritiziraju-trenutno-stanje-bjelovarskog-kraja/#respond Fri, 19 Oct 2018 17:41:16 +0000 http://bjelovar.info/?p=34420

Nakon kritike vezane za ukidanje povijesti i geografije, SDP Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s predsjednikom Tihomirom Jaićem ponovno je sazvao konferenciju, ali sada na temu „Nastavak prometne izoliranosti Bjelovarsko – bilogorske županije“. Uz predsjednika, nazočila je i predsjednica Gradskog ogranka Vanja Posavac te Dejan Pirc, dipl. ing. prometa.   TIHOMIR JAIĆ: BJELOVAR NEĆE NIKAD DOBITI ...]]>

Nakon kritike vezane za ukidanje povijesti i geografije, SDP Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s predsjednikom Tihomirom Jaićem ponovno je sazvao konferenciju, ali sada na temu „Nastavak prometne izoliranosti Bjelovarsko – bilogorske županije“. Uz predsjednika, nazočila je i predsjednica Gradskog ogranka Vanja Posavac te Dejan Pirc, dipl. ing. prometa.

 

TIHOMIR JAIĆ: BJELOVAR NEĆE NIKAD DOBITI BRZU CESTU

Tako je Jaić rekao da je ova tema zbog nastavka gradnje brze ceste od Križevaca prema Koprivnici.

_________________________________________________________________

Jaić tvrdi da se nepromišljeno ulazi u projekt koji nema nikakvu isplativost. Osim ceste, Jaić se osvrnuo i na prugu, koja se kaže otvara svaki dan, a nikako da se otvori.

__________________________________________________________________

Niti jedan ozbiljan gospodarstvenik neće doći u grad koji nema prometnu povezanost i priča Grada Bjelovara da radi na privlačenju poduzetnika pada u vodu, naglašava Jaić.

 

DEJAN PIRC: Bjelovar bi dobio na važnosti da se studija iz 80-tih upotrijebila

Zašto je nastala prometna izoliranost grada Bjelovara, pojasnio je Dejan Pirc, diplomirani inžinjer prometa.

___________________________________________________________________

Koprivnica je gospodarstveno jača, pa je zbog toga izgradnja ceste krenula u tom pravcu, rekao je Pirc.

__________________________________________________________________

Pirc se osvrnuo na brzu cestu do Farkaševca i na cestu, koja se trenuto radi do Gudovca.

_________________________________________________________________

Vezano za cestu do Gudovca, Pirc navodi da su tu škole i drugi objekti detaljno opisujući teren kuda prolazi cesta.

_________________________________________________________________

Pirc naglašava, da je za Bjelovar jedino rješenje brza cesta prema Virovitici.

– Tako bi se veliki dio prometa odvijao izvan grada, jer ako se radila studija brze ceste, onda je trebalo uzeti i činjenično stanje.

S obzirom da bjelovarski SDP otvoreno osuđuje lobiranje, novinari su pitali, nije li se za vrijeme vlasti SDP-a bolje lobiralo za Koprivničko-križevačku regiju nego li za Bjelovarsko-bilogorsku?

Pirc na to odgovara, ajde maknite lobiranje, gledajte to ekonomski, Koprivnica je jači grad od Bjelovara, ima jaču industriju, drugo, bliže je granici, a treće, ima jače željezničko čvorište.

Pirc se drži ekonomičnosti, ali njegov kolega Jaić dodaje da se cesta za vrijeme HDZ-a otvarala osam-devet puta.

– To svi jako dobro znamo kao i to, da zemljište nije bilo otkupljeno, i to za vrijeme HDZ-ove Vlade, dok je za Koprivnicu sve bilo rješeno. Sjećamo se da je Sanader postavljao šatore, pa je svečano najavio početak gradnje brze ceste. Isto tako znamo da su se projekti nekoliko puta mijenjali jer nije bilo dobro projektirano, nabrajao je Jaić i dodao:

– Kamo sreće da sadašnja HDZ-ova Vlada donese toliko projekata u Bjelovar koliko je SDP za vrijeme svoje vlasti. 

Tako Jaić navodi, da je za vrijeme SDP-a riješen Dom učenika, dobar dio Srednjoškolskog centra, da je napravljena pruga, koja eto još nije otvorena od strane ove vlasti, kao i to da saborski zastupnici HDZ-a nisu doveli niti jedan državni projekt u Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

Jaić spominje i Gradski stadion koji će se graditi putem kredita Grada Bjelovara, pa se pita gdje je tu HNS, gdje su saborski zastupnici, gdje je tu gospodin Prišćan koji je predsjednik ŽNS i član vladajuće stranke.

_________________________________________________________________

Zaboravio Jaić da je bio član svih političkih stranaka, od HDZ-a, HSS-a,HSLS-a, DC-a, Laburista, SDP-a, gdje se sigurno hvalio s projektima gradnje brze ceste, pruge, bolnice i tako redom.

Svoje mišljenje dala je i predsjednica GO SDP-a Vanja Posavac, koja je odjednom povisila glas i strogo poručila svima koji su na vlasti da konačno budu odgovorni. Poslušajte Vanju Posavac.

_________________________________________________________________

Nevjerojatno, ali istinito, Posavac je također zaboravila da je bila saborska zastupnica, predsjednica Gradskog vijeća Grada Bjelovara i dugogodišnja predsjednica GO SDP Bjelovar.

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/jaic-i-njegova-kolegica-posavac-otvoreno-kritiziraju-trenutno-stanje-bjelovarskog-kraja/feed/ 0