www.bjelovar.info http://bjelovar.info Vijesti i informacije iz Grada Bjelovara i Bjelovarsko bilogorske županije Wed, 15 Aug 2018 09:00:50 +0000 hr hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 http://bjelovar.info/wp-content/uploads/2018/01/bjelovarinfo-icon-300x300.png www.bjelovar.info http://bjelovar.info 32 32 Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić budućnost vidi u Bjelovaru: Želim dokazati da nismo svi isti http://bjelovar.info/aktualno/zamjenik-gradonacelnika-igor-brajdic-buducnost-vidi-u-bjelovaru-zelim-dokazati-da-nismo-svi-isti/ http://bjelovar.info/aktualno/zamjenik-gradonacelnika-igor-brajdic-buducnost-vidi-u-bjelovaru-zelim-dokazati-da-nismo-svi-isti/#respond Tue, 14 Aug 2018 21:09:58 +0000 http://bjelovar.info/?p=31088

Tko je zapravo Igor Brajdić? Rođeni Bjelovarčan, sportaš, visoko obrazovan, oženjen, osoba kojoj je stalo do date riječi više nego do potpisa na komadu papira, figurativno rečeno. Živim pošteno, ne kradem, ne lažem i ne varam i tako sam odgajan. Prijatelje koje sam imao od djetinjstva imam i danas i jako ih cijenim. U životu ...]]>

Tko je zapravo Igor Brajdić?

Rođeni Bjelovarčan, sportaš, visoko obrazovan, oženjen, osoba kojoj je stalo do date riječi više nego do potpisa na komadu papira, figurativno rečeno. Živim pošteno, ne kradem, ne lažem i ne varam i tako sam odgajan. Prijatelje koje sam imao od djetinjstva imam i danas i jako ih cijenim. U životu uvijek nastojim biti realan i samosvijestan, a to sam naslijedio od svojih roditelja.

Kako ste se snašli u ulozi zamjenika gradonačelnika?

I dok sam bio u HGK na mjestu višeg stručnog suradnika za poljoprivredu, drvnu industriju te  cestovni prijevoz, trudio sam se, radio i rezultati su se vidjeli, barem tako kažu gospodarstvenici s kojima sam surađivao. Gledajte, kada radite, sigurno ćete i pogriješiti. Nisam od onih koji za sebe misli da je bezgrješan, koji stoji postrani i soli pamet. Spreman sam se uhvatiti u borbu sa svakim problemom, znajući da mi je savjest čista. Nisu moje ideje uvijek najbolje, najpametnije i najljepše i zato puno razgovaram sa ljudima i znam prihvatiti dobar savjet.

Uvijek naglašavate da Vam je poštenje najvažnije. Potkrijepljujete li to djelima?

Naravno, čist obraz i čiste ruke su mi najvažnije i ponašam se odgovorno. Možda nije najbolji primjer, ali primjerice, kada idem na službeni put, rijetko kada uzimam dnevnicu, a sve troškove snosim iz svog džepa. Ovaj vikend sudjelovao sam na maratonu lađa, trošak noćenja snosim samostalno,  a dnevnicu ću odbiti primiti. U Pločama je taj dan bio i moj najbolji prijatelj pa sam spojio ugodno s korisnim. Trošak mobitela koji koristim u poslovne i privatne svrhe snosim samostalno. Od početka mandata primio sam svega 750 kn dnevnica.

Vodite resor gospodarstva, kakva je situacija danas u Bjelovaru?

Što se tiče gospodarstva, ne mogu reći da je dobro u cijeloj Hrvatskoj kada ljudi iseljavaju van. Jedan od glavnih razloga je opravdana nesigurnost u cjelokupan sustav, počevši od pravosuđa, visokih davanja poduzetnika prema državi što u konačnici rezultira malim plaćama radnika. U Bjelovaru je kod pravnih osoba prosječna mjesečna neto plaća 4.106 kn i veća je u odnosu na prethodnu godinu za 3,7 posto, bilježi se porast zaposlenosti, a imamo i najmanju stopu nezaposlenosti u proteklih pet godina i situacija je bolja nego u županiji, pa i u Republici Hrvatskoj. U Bjelovaru posluje 898 pravnih osoba, koji su ostvarili izvoz 710 milijuna kuna što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu za 11,1 posto. Ove godine prema najavama očekujemo dodatan rast privatnih investicija što bi dodatno trebalo pridonijeti daljnjem razvoju gospodarstva.

I Grad Bjelovar ima mnogo svojih projekata, a jedan od glavnih je izgradnja Gradskoga stadiona. Kakva je situacija s tim?

Tako je! Jedan od glavnih projekata je izgradnja Gradskoga stadiona. U fazi smo kada smo izdali građevinsku dozvolu, kompletirali troškovnik, upravo pokrećemo javno savjetovanje koje traje pet dana i nakon toga raspisujemo javnu nabavu. Ovdje očekujem da će se javiti zajednica ponuditelja Bjelovarskih građevinskih tvrtki. Realno, za dan Grada, 29. rujna o.g. mogli bi znati tko će raditi gradski stadion u Bjelovaru što znači i neslužbeni početak izgradnje.

Što je sa zatvorenim bazenima, i oni su želja Bjelovarčana?

Doći će red i na zatvorene bazene ili toplice. Ljuti me kada se iskaže interes, napravi se projekt gradskoga stadiona, tada se odustane i radi se projekt zatvorenih bazena od kojega se isto tako odustaje. Vrtimo se u krug i tako nekoliko puta. Ja sam za to da jednom nešto napravimo pa će doći red i na drugo.

Za kraj, recite nam koje je Vaše geslo koje vas vodi kroz život i gdje se vidite u budućnosti?

Nedavno sam čuo od jedne osobe da se dobre stvari događaju u pravo vrijeme s razlogom. Možda je to točno, ali ja se sa time ne slažem. Ja sam svoje „dobre stvari“ uvijek morao zaraditi i „mimo pravog vremena“. Neko moje geslo bilo bi da se trud, rad i zalaganje na kraju uvijek isplate. Što se tiče budućnosti, svakako bih volio ostati u svojem Bjelovaru.

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/zamjenik-gradonacelnika-igor-brajdic-buducnost-vidi-u-bjelovaru-zelim-dokazati-da-nismo-svi-isti/feed/ 0
Najveća sajamska manifestacija održat će se u rujnu: 26. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam http://bjelovar.info/aktualno/najveca-sajamska-manifestacija-odrzat-ce-se-u-rujnu-mjesecu-26-jesenski-medunarodni-bjelovarski-sajam/ http://bjelovar.info/aktualno/najveca-sajamska-manifestacija-odrzat-ce-se-u-rujnu-mjesecu-26-jesenski-medunarodni-bjelovarski-sajam/#respond Wed, 08 Aug 2018 09:41:56 +0000 http://bjelovar.info/?p=31056

  7. – 9. 9. 2018. Sajamski prostor Gudovac     Jesenski međunarodni bjelovarski sajam je najveća sajamska manifestacija u Hrvatskoj koja se po 26. put održava na sajamskom prostoru u Gudovcu od 7. do 9. rujna, 2018. Kao i dosadašnjih godina, ovu tradicionalnu manifestciju organizira tvrtka Bjelovarski sajam uz podršku partnera Hrvatske poljoprivredne agencije ...]]>

 

7. – 9. 9. 2018.
Sajamski prostor Gudovac

 

 

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam je najveća sajamska manifestacija u Hrvatskoj koja se po 26. put održava na sajamskom prostoru u Gudovcu od 7. do 9. rujna, 2018.

Kao i dosadašnjih godina, ovu tradicionalnu manifestciju organizira tvrtka Bjelovarski sajam uz podršku partnera Hrvatske poljoprivredne agencije (HPA), koja je suorganizator i 26. Državne stočarske izložbe čiji je glavni pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede.

Tako će sajmeni prostor u Gudovcu postati još jednom poljoprivredni centar države na kojem će se predstaviti brojni izlagači iz Hrvatske i regije. Jesenski sajam je prvenstveno stočarski, poljoprivredni, ali i gospodarsko – obrtnički s međunarodnim karakterom koji će u tri sajamska dana okupiti najvažnije i najveće gospodarstvenike. U sklopu sajma održat će se brojna događanja, koja će zasigurno privući i veliki broj posjetitelja koji raste iz godine u godinu.

Predznak međunarodnosti ovogodišnjem sajmu osim brojnih stranih izlagača dodaje i partnerstvo s Privrednom i Gospodarskom komorom Federacije BiH.

Jesenski Bjelovarski sajam poznat je po svojoj Državnoj stočarskoj izložbi, koja se i ove godine održava u suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom i glavnim pokroviteljem izložbe Ministarstvom poljoprivrede s kojim je potpisan i ugovor o sufinanciranju izložbe, a očekuje se da će svojih 500-tinjak grla stoke na izložbi predstaviti oko 200-tinjak uzgajivača. Jedna od atrakcija u sklopu 26. Državne stočarske izložbe bit će ponovo i Bambino kup, odnosno Kup mladih uzgajivača u dobi od dvije do petnaeste godine.

Bitno je napomenuti kako će se u sklopu ocjenjivanja životinja održati izložba, ocjenjivanje i nagrađivanje svih pasmina životinja, a tu je također i neizostavna Međunarodna revijalna izložba goveda simentalske pasmine.

Tvrtka Sedlić d.o.o. pobrinut će se kroz svoje sponzorstvo o hranidbi stoke tijekom nekoliko dana koliko će životinjsko blago biti smješteno na prostoru sajma.

Jesenski međunarodni Bjelovarski sajam davnih dana prešao je kapacitete isključivo stočarskog sajma, iz godine u godinu nastoji održati inovativnost i pružiti najnoviju ponudu. Osim velikog broja izlagača s najnovijom poljoprivrednom mehanizacijom i opremom posjetitelji će moći po treći put pogledati i sajamsku manifestaciju Peti element na kojoj će se moći upoznati s novitetima po pitanju grijanja i obnovljivih izvora energije.

Što se tiče noviteta, sajamski prostor u Gudovcu će od 7. do 9. rujna bit će mjesto održavanja i dva nova sajma. Po prvi puta će se održati HOROP Sajam opreme za hortikulturu, ali također i GRO-KO – Sajam građevinske i komunalne opreme.

Izložbe, prezentacije, predavanja, poslovni susreti, prilike za razvoj i napredak očekuju vas na 26. Jesenskom međunardonom sajmu u Gudovcu koji će zasigurno biti mjesto koje nećete htjeti zaobići.  

Posjetite jedan od najjačih sajmova u regiji poljoprivrede, gospodarstva, obrtništva i turizma!

Više o 26. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu, manifestaciji 3. PETI ELEMENT, 1. HOROP  i 1. GRO-KO pogledajte OVDJE.

 

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/najveca-sajamska-manifestacija-odrzat-ce-se-u-rujnu-mjesecu-26-jesenski-medunarodni-bjelovarski-sajam/feed/ 0
Objavljen javni poziv: 25 milijuna kuna za javnu turističku infrastrukturu http://bjelovar.info/aktualno/objavljen-javni-poziv-25-milijuna-kuna-za-javnu-turisticku-infrastrukturu/ http://bjelovar.info/aktualno/objavljen-javni-poziv-25-milijuna-kuna-za-javnu-turisticku-infrastrukturu/#respond Wed, 08 Aug 2018 09:30:30 +0000 http://bjelovar.info/?p=31077

Objavljen javni poziv za  „Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini“   Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini namijenjen javnom sektoru – jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za koji je osigurano 25 milijuna kuna. „Ulaganjem u javnu ...]]>

Objavljen javni poziv za  „Program razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini“

 

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini namijenjen javnom sektoru – jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave za koji je osigurano 25 milijuna kuna.

„Ulaganjem u javnu turističku infrastrukturu stvaramo novu atrakcijsku osnovu i nove motive dolaska gostiju. Osigurali smo 25 milijuna kuna za javni turistički sektor, a uz plaže, centre i infrastrukturu namijenjenu aktivnom turizmu, od ove godine sufinanciramo izradu projektne dokumentacije za javna golf igrališta i žičare. Destinaciju osim smještajnih kapaciteta čine svi popratni sadržaji, cjelokupna infrastruktura te je stoga izuzetno važno da kontinuirano ulažemo u sve segmente koji u destinaciji čine cjelokupnu turističku priču.“ istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

Od ove godine sufinancira se i izrada projektno-tehničke dokumentacije za javna golf igrališta i žičare

Programom će se sufinancirati projekti uređenja morskih i ostalih plaža, nastavak izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije ili adaptacije centara za posjetitelje i interpretacijskih centara te izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija ili adaptacija centara za posjetitelje i interpretacijskih centara na području Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema (sukladno projektu „Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“), javna turistička infrastruktura u funkciji aktivnog turizma (uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta), uređenje i opremanje javnih zahoda na područjima velike koncentracije turističkog prometa te izrada projektno-tehničke dokumentacije za javna golf igrališta i žičare.  

Ministarstvo turizma sufinancirat će do 80 posto, odnosno 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta. Maksimalni iznos sufinanciranja će ovisiti o indeksu razvijenosti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave – tako će I. i II. skupina razvijenosti jedinica područne (regionalne) samouprave i I., II., III. i IV. skupina razvijenosti jedinica lokalne samouprave imati pravo na sufinanciranje projekata u iznosu do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova, a ostale skupine do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova.

Za projekte plaža minimalni iznos potpore iznosi 200.000,00 kn, a maksimalni iznos potpore iznosi 800.000,00 kn. Za sufinanciranje centara za posjetitelje i interpretacijskih centara iznos se kreće od minimalno 100.000,00 kn do maksimalno 800.000,00 kn potpore. Sukladno projektu Vlade RH „Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem“, Ministarstvo turizma sufinancira i izgradnju, dogradnju, rekonstrukciji ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara na području Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema s minimalno 100.000,00 kn, a maksimalno 800.000,00 kn.                                                  

Ministarstvo turizma i ove godine će sufinancirati uređenje i označavanje postojećih i novih cikloturističkih, pješačkih i jahačkih ruta s minimalno 100.000,00 kn, a maksimalno 300.000,00 kn po projektu. Nadalje, od ove godine će se sufinancirati uređenja i opremanja javnih zahoda (maksimalno do 300.000,00 kn tj. do 80 posto odnosno 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova) te izrada projektno-tehničke dokumentacije za javna golf igrališta (minimalnim iznosom sufinanciranja od 100.000,00 kn te maksimalnim iznosom do 700.000,00 kn) i izrada projektno-tehničke dokumentacije za žičare s minimalno 100.000,00 kn, a maksimalno 700.000,00 kn po projektu.

Javni poziv otvoren je do 21. rujna 2018. godine.

Više informacija o uvjetima, uključujući potrebne obrasce objavljeno je na službenim web stranicama Ministarstva turizma, na linku https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414 gdje će biti objavljeni i rezultati javnog poziva.  

Izvor informacija: Ministarstvo turizma

 

 

 

 

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/objavljen-javni-poziv-25-milijuna-kuna-za-javnu-turisticku-infrastrukturu/feed/ 0
Energetska obnova zgrade osnovne škole Trnovitički Popovac: Održana početna konferencija europskog projekta http://bjelovar.info/aktualno/energetska-obnove-zgrade-osnovne-skole-trnoviticki-popovac-odrzana-pocetna-konferencija-europskog-projekta-vrijedna/ http://bjelovar.info/aktualno/energetska-obnove-zgrade-osnovne-skole-trnoviticki-popovac-odrzana-pocetna-konferencija-europskog-projekta-vrijedna/#respond Mon, 06 Aug 2018 18:10:07 +0000 http://bjelovar.info/?p=31047

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan sudjelovala je na početnoj konferenciji europskog projekta „Energetske obnove zgrade Osnovne škole Trnovitički Popovac“. Ukupna vrijednost projekta je 494.742,41 kuna. Naime, riječ je o obnovi školske zgrade u sklopu europskog projekta energetske obnove 11 županijskih škola vrijednog 27 milijuna kuna. Obnova škole podrazumijeva izolaciju vanjskog zida i izolaciju stropa prema ...]]>

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan sudjelovala je na početnoj konferenciji europskog projekta „Energetske obnove zgrade Osnovne škole Trnovitički Popovac“. Ukupna vrijednost projekta je 494.742,41 kuna.

Naime, riječ je o obnovi školske zgrade u sklopu europskog projekta energetske obnove 11 županijskih škola vrijednog 27 milijuna kuna. Obnova škole podrazumijeva izolaciju vanjskog zida i izolaciju stropa prema negrijanom tavanu. Izvođač radova je tvrtka GRAD-IM. 

Obnovom Osnovne škole u Trnovitičkom Popovcu ostvarit će se i velike uštede, a dio sredstava će se moći prenamijeniti u druge svrhe i podizanje standarda u samoj školi, koja će se, nakon što energetska obnova bude završena, opremiti novim namještajem i drugom potrebnom opremom.

Imamo 75 učenika u 8 razrednih odjela. Ovim projektom energetske obnove zgrade škola će osim vizualnog izgleda imati i znatne uštede toplinske energije. Ušteda bi na godišnjoj razini trebala iznositi oko 50%.  To su znatna sredstva koja će biti iskorištena za ostale potrebe škole, nabavku nastavnih sredstava i pomagala, informatičke  opreme, uređenje podova, zidova i ostalo. Projekt će biti realiziran sredstvima Europske unije, oko 63%, i sredstvima Bjelovarsko-bilogorske županije. Na tome  moramo zahvaliti Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Damiru Bajsu.  Posebno bih naglasio da do kraja 2018.godine dolazi i do izmjene pokrova škole. Natječaj je upravo u tijeku. Natječaj je aplicirala naša Županija, istaknuo je ravnatelj OŠ Trnovitički Popovac Stjepan Popić.

– Posebno bih zahvalio Županiji na čelu sa županom Bajsom koji su se javili na sve te natječaje, prošli i dobili sredstva da se uređuju škole bez kojih ne bi bilo ni budućnosti sela niti mladih, a bez njih nema budućnosti ni za sve nas, rekao je pročelnik za gospodarstvo i opće poslove Grada Garešnice Miroslav Gerstner.

Bjelovarsko-bilogorska županija želi da uz velike školske objekte isti standard u školstvu imaju i manje škole, kao što je ova u mjestu Trnovitički Popovac. Nakon obnove školske zgrade učenicima će se uvelike poboljšati uvjeti školovanja,a nastavnici će, također, imati bolje uvjete rada.

Treba spomenuti i to kako je na novom natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Bjelovarsko-bilogorska županija druga po prijavama u Hrvatskoj i to na natječaju vezanom uz obnovu zgrada u javnom sektoru na koji je prijavljeno čak 39 projekata. Samim time u županiji je u tijeku veliki građevinski ciklus vezan uz obnovu, ali i gradnju novih zgrada u zdravstvu i školstvu, vrijedan preko 300 milijuna kuna.

Intencija nam je da sve naše škole budu u energetskoj obnovi. Znate da smo Županija koja je druga u Hrvatskoj po broju prijavljenih projekata. Vodimo računa o svojim školama, kako velikim tako i onim malim. Sve naše škole koje će biti energetski obnovljene dobit će dio novog namještaja. Mi  smo tražili od ravnatelja da nam daju planove i potrebe za obnovom namještaja. Isto tako, izdvojit ćemo sredstva za krečenje škola, da škola doista bude kao nova kada se krene s nastavom u ovoj školskoj godini. Najveća ulaganja u županiji su u školstvo. Naravno da smo ponosni i na druge projekte koji se rade u našoj županiji, to je Škola za život i  naše tri škole koje su uključene u modernizaciju same nastave, naglasila je zamjenica župana Bojana Hribljan.

Izvor informacija: bbz.hr

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/energetska-obnove-zgrade-osnovne-skole-trnoviticki-popovac-odrzana-pocetna-konferencija-europskog-projekta-vrijedna/feed/ 0
U sklopu projekta Špica rada otvoren Klub za zapošljavanje http://bjelovar.info/aktualno/u-sklopu-projekta-spica-rada-otvoren-klub-za-zaposljavanje/ http://bjelovar.info/aktualno/u-sklopu-projekta-spica-rada-otvoren-klub-za-zaposljavanje/#respond Mon, 06 Aug 2018 17:15:35 +0000 http://bjelovar.info/?p=31040

DARUVAR – Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva provodi EU projekt pod nazivom „Špica rada“. Vrijednost projekta je 978. 000 kuna,a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Partner na projektu je i Bjelovarsko-bilogorska županija. U sklopu projekta“ Špica rada“, 2.kolovoza je u Daruvaru otvoren Klub za zapošljavanje. Predviđeno je i otvaranje Kluba za ...]]>

DARUVAR – Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva provodi EU projekt pod nazivom „Špica rada“. Vrijednost projekta je 978. 000 kuna,a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Partner na projektu je i Bjelovarsko-bilogorska županija.

U sklopu projekta“ Špica rada“, 2.kolovoza je u Daruvaru otvoren Klub za zapošljavanje. Predviđeno je i otvaranje Kluba za zapošljavanje u Bjelovaru.  Uz voditelja projekta zaposlit će se  po jedna nezaposlena osoba, na poslovima voditelja kluba za zapošljavanje, na puno radno vrijeme i period od 29 mjeseci.

Daruvarski Klub za zapošljavanje otvorio je župan Damir Bajs koji je tom prigodom rekao:

Kada govorimo o ovom projektu, on je naslonjen na ukupnost razvoja civilnog društva u našoj županiji. Posebno aktivan je Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva. Ovo je jedan od niza projekata, možda najveći do sada. Projekt će se odvijati u dva grada, obuhvatit će niz ljudi i košta gotovo milijun kuna. Ja bih pozvao sve Daruvarčane, ali i sve druge da dođu ovdje u Klub za zapošljavanje, da vide što im se nudi, a smisao ukupnosti projekta je poticanje ljudi da dobiju savjete, ali i prekvalifikaciju kako bi se što lakše mogli zaposliti, istaknuo je župan Bajs.

Ciljana skupina projekta „Špica rada“ su dugotrajno nezaposlene osobe, kojima će se na ovaj način  ponuditi niz radionica na temu poboljšanja vještina pronalaženja posla. Onima koji žele pokrenuti vlasti posao ponudit će se radionice Razvoja poduzetničkih vještina i izrade poslovnog plana, a onima koji žele prekvalifikaciju nudi se program osposobljavanja za: samostalnog knjigovođu, sastavljača plastične stolarije i njegovateljice, koji će po završetku biti polaznicima upisane u e – radnu knjižicu.

Korisnicima će svakodnevno biti na raspolaganju korištenje računala, interneta i pomoći zaposlenika u uredu kako bi pretraživali portale koji nude posao, mogli napisati i isprintati molbu za posao ili životopis ili se posavjetovati s voditeljem Kluba za zapošljavanje.

Klub za zapošljavanje radi svaki radni dan od 7 do 15 sati.

Izvor informacija: bbz.hr

 

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/u-sklopu-projekta-spica-rada-otvoren-klub-za-zaposljavanje/feed/ 0
Održana 2. sjednica Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije http://bjelovar.info/aktualno/odrzana-2-sjednica-koordinacije-vijeca-i-predstavnika-nacionalnih-manjina-bjelovarsko-bilogorske-zupanije/ http://bjelovar.info/aktualno/odrzana-2-sjednica-koordinacije-vijeca-i-predstavnika-nacionalnih-manjina-bjelovarsko-bilogorske-zupanije/#respond Mon, 06 Aug 2018 17:00:44 +0000 http://bjelovar.info/?p=31036

U četvrtak, 2.kolovoza u Daruvaru održana 2. sjednica Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs. Na sjednici je, između ostaloga, analizirana 4. Smotra manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije, održana u lipnju u Grubišnom Polju, na kojoj je domaćin bila romska nacionalna manjina. Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs ...]]>

U četvrtak, 2.kolovoza u Daruvaru održana 2. sjednica Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Bjelovarsko-bilogorske županije na kojoj je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Na sjednici je, između ostaloga, analizirana 4. Smotra manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije, održana u lipnju u Grubišnom Polju, na kojoj je domaćin bila romska nacionalna manjina. Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs na sjednici je istaknuo da je suradnja s Koordinacijom na visokoj razini, baš kao i sama Smotra nacionalnih manjina koja se s godinama sve više unaprjeđuje. Također, župan Bajs naveo je kako ga veseli povećanje broja sudionika i veliki interes za manifestacijom među našim sugrađanima, ali i medijima.

Predsjedništvo Koordinacije, na čelu sa Šandorom Tothom, složilo se u ocjeni kako je manifestacija održana na najvišem nivou, počevši od organizacije, logistike te samog programa. Također, sjednica je bila prilika i da se zahvale domaćinima, Udruzi Roma Grubišno Polje i gradu Grubišno Polje.  Veliki broj posjetitelja imao je priliku vidjeti sve ono što naša županija nudi kada je kulturno stvaralaštvo u pitanju, ali i bogatu gastronomsku ponudu. Također, istaknuto je kako su Smotri prisustvovali i saborski zastupnici Veljko Kajtazi i Vladimir Bilek. Najavljeno je i da će se iduća smotra održati u Daruvaru,a domaćin će biti češka nacionalna manjina.

Čelnici Koordinacije tom su prilikom zahvalili  Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na čelu sa županom Bajsom na podršci koju daje u organizaciji ove hvalevrijedne manifestacije, uz zaključak kako je to pokazatelj koliko Županija pridaje pažnju nacionalnim manjinama na našem području.

Izvor informacija: bbz.hr

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/odrzana-2-sjednica-koordinacije-vijeca-i-predstavnika-nacionalnih-manjina-bjelovarsko-bilogorske-zupanije/feed/ 0
U Bjelovaru obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja polaganjem vijenca i Svetom misom http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-obiljezen-dan-pobjede-i-domovinske-zahvalnosti-i-dan-hrvatskih-branitelja-polaganjem-vijenca-i-svetom-misom/ http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-obiljezen-dan-pobjede-i-domovinske-zahvalnosti-i-dan-hrvatskih-branitelja-polaganjem-vijenca-i-svetom-misom/#respond Sun, 05 Aug 2018 12:52:18 +0000 http://bjelovar.info/?p=31002

U nedjelju, 5. kolovoza, 2018. kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središnjem gradskom parku u Bjelovaru položen je vijenac i zapaljene svijeće povodom Dana pobjede, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Nakon polaganja vjenaca i molitve za sve hrvatske branitelje održana je Sveta misa za Domovinu u katedrali Bjelovarsko-križevačke biskupije. Počast hrvatskim braniteljima povodom ...]]>

U nedjelju, 5. kolovoza, 2018. kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središnjem gradskom parku u Bjelovaru položen je vijenac i zapaljene svijeće povodom Dana pobjede, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Nakon polaganja vjenaca i molitve za sve hrvatske branitelje održana je Sveta misa za Domovinu u katedrali Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Počast hrvatskim braniteljima povodom Dana pobjede, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odali su predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara, Ureda državne uprave Bjelovar, Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske, Vojarne bilogora, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata i građani grada Bjelovara.

U večernjim satima, povodom Dana pobjede, Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja održat će se koncert tamburaškog sastava Barique – paviljon na Trgu Eugena Kvaternika s početkom u 21,00 sat.

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-obiljezen-dan-pobjede-i-domovinske-zahvalnosti-i-dan-hrvatskih-branitelja-polaganjem-vijenca-i-svetom-misom/feed/ 0
U Bjelovaru sada možete PARKIRATI BRŽE I POVOLJNIJE http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-sada-mozete-parkirati-brze-i-povoljnije/ http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-sada-mozete-parkirati-brze-i-povoljnije/#respond Sun, 05 Aug 2018 08:35:28 +0000 http://bjelovar.info/?p=30998

Svakodnevne uštede i pogodnosti uz besplatnu mobilnu i web aplikaciju PayDo Svim građanima Bjelovara kao i domaćim te inozemnim posjetiteljima sada je omogućeno brže i još povoljnije parkiranje, a jedino što je potrebno učiniti je preuzeti besplatnu PayDo mobilnu i web aplikaciju. Tako sada na jednostavan način privatni i poslovni korisnici mogu podmiriti trošak satnih ...]]>

Svakodnevne uštede i pogodnosti uz besplatnu mobilnu i web aplikaciju PayDo

Svim građanima Bjelovara kao i domaćim te inozemnim posjetiteljima sada je omogućeno brže i još povoljnije parkiranje, a jedino što je potrebno učiniti je preuzeti besplatnu PayDo mobilnu i web aplikaciju. Tako sada na jednostavan način privatni i poslovni korisnici mogu podmiriti trošak satnih i dnevnih parkirnih karata.

Bjelovar je trenutno jedna od 19 lokacija s aktiviranom PayDo uslugom globalno prepoznate IT tvrtke Infoart kojom građani koji su do sada plaćali parkiranje putem SMS-a konkretno i svakodnevno štede. Aplikacija ne koristi SMS protokol pa tako pri parkiranju građani više ne moraju plaćati troškove mobilnih operatera. Osim toga, usluga koristi i svima koji do sada uopće nisu mogli plaćati SMS-om, poput brojnih turista na odmoru diljem zemlje zbog kojih je aplikacija dostupna i na engleskom, njemačkom te talijanskom jeziku.

Osim što se plaćanjem PayDo aplikacijom štedi jer nema troškova mobilnih operatera, trenutno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike Mastercard® kartica: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun kojeg može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

Podsjetimo, u Europi preko 90% potrošača koristi pametni telefon više od bilo kojeg drugog uređaja. Među njima, čak 57% Hrvata ističe mobitel kao uređaj s kojim bi najradije plaćali dok 22% već koristi mobilno plaćanje. Aplikacija PayDo koja korisnicima omogućuje da isti zaslon koji ne ispuštaju iz ruku mogu koristiti i za plaćanje, doista je jednostavno, praktično i logično rješenje.

Aplikacija PayDo, diljem zemlje popularno nazivana Pajdo, trenutno je osim u Bjelovaru, dostupna i u Varaždinu, Splitu, Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Osijeku, Poreču, Crikvenici, Rovinju, Samoboru, Sisku, Slavonskom Brodu, Karlovcu, Šibeniku, Zadru, Puli, Vukovaru, Vodicama i Vodnjanu. Uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, uključujući i Zagrebu, kako bi usluga bila dostupna na nacionalnom nivou.

Aplikacija PayDo omogućena je za najpopularnije mobilne platforme iOS i Android (App Store i Google Play), a može se preuzeti i na web stranici: www.paydo.hr

Promotivni video pogledajte na linku: https://youtu.be/kGvUII0Wq5w

 

KORIST SVIMA KOJI DO SADA NISU MOGLI PLAĆATI SMS-OM:

„U Hrvatskoj SMS-om do sada nisu mogle plaćati određene kategorije poslovnih korisnika, turisti i pojedini privatni korisnici. Za navedene skupine jedino rješenje plaćanja parkiranja bila je potraga za parking aparatima, a što je za neke poslovne korisnike značilo prikupljanje računa koje bi kasnije priložili tvrtki. Sada je svim korisnicima aplikacije omogućeno plaćanje parkinga bez dodatnih naknada, a tu je i dodatna pogodnost za korisnike Mastercard kartica dok su apsolutno svi troškovi vidljivi na jednom računu“, istaknuo je Borivoj Sirovica, direktor tvrtke Infoart.

 

ZAŠTO PAYDO

  • Jer je besplatan i ukida dodatne troškove plaćanja parkiranja
  • Jer omogućuje plaćanje svih vrsta parkirnih karata
  • Jer u suradnji s kompanijom Mastercardom omogućuje povoljnije parkiranje

 

VIŠE O INFOARTU:

U 28 godina postojanja Infoart se bavi razvojem vlastitih poslovnih rješenja i rješenja za mobilna plaćanja. Uz implementacije maloprodajnih, ERP i HR rješenja, ponosni su na svoj razvojni centar koji razvija parking aplikacije za više od 100 gradova u Njemačkoj. Glavni proizvod Infoarta je IGEUS integracijska i platna (payment) platforma koja mjesečno procesira 800 milijuna transakcija, od čega su 2 milijuna naplate parkinga.

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/u-bjelovaru-sada-mozete-parkirati-brze-i-povoljnije/feed/ 0
Manifestacija domoljubne poezije “Stijeg slobode”- Knin 3.kolovoza 2018. http://bjelovar.info/aktualno/manifestacija-domoljubne-poezije-stijeg-slobode-knin-3-kolovoza-2018/ http://bjelovar.info/aktualno/manifestacija-domoljubne-poezije-stijeg-slobode-knin-3-kolovoza-2018/#respond Sun, 05 Aug 2018 08:14:12 +0000 http://bjelovar.info/?p=30990

U Kninu na kninskoj tvrđavi, na ljetnoj pozornici održana je četvrta po redu pjesnička manifestacija “Stijeg slobode – Stina pradidova” u prigodi Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatski branitelja. Na natječaj je prispjelo 273 pjesme, a od toga ih je 12 odabrano za završnu večer koja je održana 3.08.2018., gdje je 10 pjesnika ...]]>

U Kninu na kninskoj tvrđavi, na ljetnoj pozornici održana je četvrta po redu pjesnička manifestacija “Stijeg slobode – Stina pradidova” u prigodi Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatski branitelja.

Na natječaj je prispjelo 273 pjesme, a od toga ih je 12 odabrano za završnu večer koja je održana 3.08.2018., gdje je 10 pjesnika recitiralo svoje pjesme. Odabir tri najbolje pjesme vršilo je prosudbeno povjerenstvo – žiri koje se sastojalo od poznatih hrvatskih književnika i istaknutih javnih osoba: Ante Sikirić, Joso Nekić, Nikola Šimić Tonin, Nikola Blažević i drugi. Ove godine kao i prethodnih godina, član žirija bio je Bjelovarčanin Mato Ćurak. Nakon svake manifestacije na temelju odabranih pjesama priprema se Zbornik Stijeg slobode.

Pobjednik 4. pjesničke manifestacije u Kninu je Ante Nadomir Tadić Šutra. Drugo mjesto je pripalo Dinku Škverin, a treće mjesto Dragi Čondrić. Najbolja kazivačica stihova bila je Nikolina Mojić.

Tekst i foto: Mato Ćurak

 

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/manifestacija-domoljubne-poezije-stijeg-slobode-knin-3-kolovoza-2018/feed/ 0
Asfaltirana najduža dionica u posljednjih deset godina Nova Rača-Slovinska Kovačica http://bjelovar.info/aktualno/asfaltirana-najduza-dionica-u-posljednjih-deset-godina-nova-raca-slovinska-kovacica/ http://bjelovar.info/aktualno/asfaltirana-najduza-dionica-u-posljednjih-deset-godina-nova-raca-slovinska-kovacica/#respond Sun, 05 Aug 2018 07:53:52 +0000 http://bjelovar.info/?p=30951

Još jedan primjer uspješne suradnje Bjelovarsko-bilogorske županije s općinama, odnosno u ovom slučaju s Općinom Nova Rača. Radi  se naime o modernizaciji ceste Nova Rača – Slovinska Kovačica, koja je u omjeru pola-pola financirana između Županijske uprave za ceste i Općine, te je time u vrijednosti od 2,9 milijuna kuna modernizirana cesta u dužini 4600 ...]]>

Još jedan primjer uspješne suradnje Bjelovarsko-bilogorske županije s općinama, odnosno u ovom slučaju s Općinom Nova Rača. Radi  se naime o modernizaciji ceste Nova Rača – Slovinska Kovačica, koja je u omjeru pola-pola financirana između Županijske uprave za ceste i Općine, te je time u vrijednosti od 2,9 milijuna kuna modernizirana cesta u dužini 4600 metara.

Cestu je 3. kolovoza otvorio župan Damir Bajs zajedno s općinskim načelnikom Darkom Knežićem.

– Ova cesta mnogo znači za razvoj cijele općine i gospodarstva jer ovdje zbog mlinske industrije postoji velik protok prometa. Modernizacijom ceste olakšat će se prometovanje i očekujemo povećanje tog prometa. Zahvaljujem županu na podršci, poručio je načelnik Općine Nova Rača Darko Knežić.

Župan Damir Bajs jednako kao i općinski načelnik sjeća se svojih mladih dana provedenih ovdje, i značaja ove prometnice za život mještana općine.

– Mladost sam proveo ovdje u Novoj Rači i često smo još i u osnovnoj školi pričali kako bi ovdje bilo potrebno asfaltirati prometnicu. Danas je došao dan da tu prometnicu otvorimo, a to je najduža prometnica koju smo asfaltirali u posljednjih deset godina. Koliki je značaj ove prometnice svjedoči i broj ljudi koji danas sudjeluju na otvorenju prometnice. Do kraja ove godine očekujemo još asfaltiranje dodatnih 20 kilometara prometnica, a tome uvelike možemo zahvaliti državnoj potpori koji je ŽUC primio od resornog ministarstva. Upravo zbog toga smo u mogućnosti nastaviti ostvarenje standarda da u današnje vrijeme asfalt nije luksuz nego svakodnevica, rekao je župan Damir Bajs.

Josipa Župčić, jedna od mještanki potvrdila je kako će od sada biti puno lakše i brže doći i do Nove Rače i do Bjelovara. Međutim, asfaltiranje ceste vidi kao korak olakšanja i razlog više da mladi ostaju u selima poput Slovinske Kovačice koja se gotovo iz dana u dan prazne i iz kojih mladi ljudi odlaze.

 

Uskoro kreće obnova društvenog doma u Nevincu i Bedeniku

 

Ovo je također bila prigoda da se potpišu i dva dodatna Ugovora, jedan o obnovi društvenog doma u Nevincu, u vrijednosti od 280.000 kuna, te drugi za društveni dom u Bedeniku, gdje je od 330.000 kuna vrijednosti radova dobiveno 150.000 kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Općinu tako čeka ukupno 460.000 kuna ulaganja u dva doma, ali prema riječima načelnika Knežića cilj im je tako zadržati mlade u ruralnim sredinama.

 

 

]]>
http://bjelovar.info/aktualno/asfaltirana-najduza-dionica-u-posljednjih-deset-godina-nova-raca-slovinska-kovacica/feed/ 0